Nem félek Tigertől!

Ez a civakodás nem ma kezdődött, de nagyon úgy tűnik, hogy még sokáig szem- és fültanúi lehetünk a Garcia vs Woods összecsapásoknak, amelyek nem mindig kapcsolódnak magához a golfhoz. Kibékíthetetlen ellentétek?

Ez a civakodás nem ma kezdődött, de nagyon úgy tűnik, hogy még sokáig szem- és fültanúi lehetünk a Garcia vs Woods összecsapásoknak, amelyek nem mindig kapcsolódnak magához a golfhoz. Kibékíthetetlen ellentétek?


A kérdés nagyon is aktuális, hiszen az idei Players Championshipen volt némi kakaskodás. No, nem a pályán, hiszen mégiscsak úriemberekről van szó. A verbális csata a greenen túl zajlott, amikor is Sergio Garcia figyelmetlenséggel vádolta meg játékostársát úgy, hogy azt bizony Tiger Woods kicsit zokon vette. Emlékezetes: a spanyol játékos egy flight-ban volt a világelsővel, és miután az amerikai szépen terelgette nyáját a pályán, Garcia azt a jelet kapta, hogy üthet.


Az ütéskor azonban hatalmas sikoltozás vette kezdetét, mivel Tiger elővette az egyik ütőjét, ami extrém indulatokat és örömöt váltott ki a rajongókból. Ez a közjáték pedig megzavarta az éppen koncentrálni próbáló spanyolt. A kör után Garcia azt nyilatkozta, hogy Tiger jobban tenné, ha felfogná, hogy mások is vannak a pályán, akik ugyanúgy szeretnének játszani, és jó eredményt elérni. A spanyol elmondta, hogy tisztában van azzal, hogy Tigert sokan imádják és követik a pályán, de nem viselkedhet ennyire öncélúan és figyelmetlenül.


Tigert sem kell féltenünk azért. Az amerikai azt nyilatkozta, hogy ő pedig azt a jelet kapta, hogy nekikezdhet a második ütésének. Nincs igazság. Az egyik ezt mondja, a másik pedig azt. Emellett pedig Tiger spanyol társáról azt mondta, hogy mindig nyavalyog, méltatlankodik valami miatt. Ez azért nem volt szép, de nem kell leesnünk a székről, mivel csak némi civódásról van szó. Egy kis adok-kapok. Vagy mégsem?


Nagyon jól tudjuk, hogy kettejük kapcsolata a speciális kapcsolatok közé tartozik. Anno Garcia fiatal suhancként robbant be a köztudatba, és nem egy szoros versenyt vívott már az amerikaival. Aztán a spanyolnál következett egy eléggé elhúzódó mélypont, egy kellemetlen hullámvölgy. Tiger is megkapta az élettől a maga adagját, ám az elmúlt időszakban már rendeződni látszódtak a dolgok. A Playersen azonban ismét kiborult a bili, és felszínre kerültek a vélt vagy valós sérelmek. Garcia az esetről ezen a héten beszélt az újságíróknak.


„Panaszkodónak hívott engem. Valószínűleg igaza van.” – mondta Garcia hétfőn Wentworthben, Angliában, a BMW PGA Championship helyszínén. „De nagy valószínűséggel ez volt az egyetlen állítása az elmúlt 15 évben, ami igaz volt. Tudom, hogy ő milyen. Nemsokára nektek is világos lesz, hogy milyen ember ő.” – tette hozzá a spanyol, némi fenyegetőzéssel a hangjában. Kezdenek kicsit elszabadulni az indulatok, és úgy tűnik, hogy ennek az állapotnak nem lesz egyhamar vége. Két felnőtt tényleg nem tud túllépni a sérelmeken?


Tiger is nyilatkozott a hét elején. Arra a kérdésre, hogy fel akarja-e hívni spanyol kollégáját, hogy tisztázzák az ügyet, az amerikai egyértelmű választ adott: nem. A gyors reakció után egy sanda mosolyt is megengedett magának az amerikai, a közönség pedig nevetett. Garcia erre azt mondta, hogy egyáltalán nem lepi meg ez a válasz. Ahogy a spanyol játékos fogalmazott: „Tiger egyszerűen ilyen.” Az is biztos, hogy nem fognak órákig a mobiljaikon lógni, hogy megoldják a problémát. „Először is, nincs meg a száma. Másodszor pedig, én semmi rosszat nem tettem, ezért sem tartozom neki magyarázattal. Nincs mit mondanom neki. Amúgy sem venné fel a telefont. De ezzel semmi baj sincsen. Nincs szükségem a barátságára. Nélküle is nagyon boldog így az életem. Ez ilyen egyszerű. Ahogyan mindig is mondtam, megpróbálok olyan őszinte lenni, amennyire csak lehet. Ezért sok ember szeret, sokan pedig utálnak. Megértem ezt, de ezen a tulajdonságomon nem vagyok hajlandó változtatni. Ettől vagyok az, aki. A körülöttem lévő emberek tudják rólam, hogy bízhatnak bennem. A Tigerrel való viszonyom nem változtat az életemen semmit sem.” – mondta Garcia.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés