A pályán nőttem fel

A nagyobb figyelem a múlt héten természetesen Bulgáriára, illetve a TPC Four Seasons pályájára irányult, ám a portugál partokon is zajlott az élet rendesen. Az idei Madeira Islands Openen egy 23 éves amerikai játékos győzött.

A nagyobb figyelem a múlt héten természetesen Bulgáriára, illetve a TPC Four Seasons pályájára irányult, ám a portugál partokon is zajlott az élet rendesen. Az idei Madeira Islands Openen egy 23 éves amerikai játékos győzött.


Kevesen figyeltek a múlt héten a portugáliai versenyre, és ez esetben adunk kibúvót, hiszen érthető módon a Bulgáriában zajlott Volvo World Golf Championship izgalmasabb tornának ígérkezett, akárcsak az óceán túloldalán megrendezett verseny, a HP Byron Nelson Championship. Mindkét torna izgalmakban bővelkedett, ehhez kétség sem fér, ám a European Tour másik eseményén, a Madeira Islands Openen is voltak szemet gyönyörködtető mozdulatok és fordulatos ütéssorozatok.


A győzelmet végül az a Peter Uihlein szerezte meg, aki a vasárnapot még együtéses hátrányból kezdhette meg, és a finálét sem úgy nyitotta, ahogyan szerette volna. A 23 éves amerikai – aki egyébként 2010-ben megnyerte a US Amateurt – azonnal egy bogey-val indított az első szakaszon, de ez csak pillanatnyi megingás volt. A játékos a 3-as és a 4-es szakaszon is birdiet ütött, majd a 7-esen is érkezett egy, ám a forduló előtti két szakaszt bogey-ra hozta. A vasárnapot a legkedvezőbb helyről megkezdő Mark Tullo az első 9-en még egy eagle-t is beütött – karrierje során a 13-at -, ám a fordulót követő 2 bogey és egy birdie egyértelműen a verseny végét jelentette számára.


Ezzel szemben Uihlein a hátsó szakaszokon hibátlanul teljesített. Négy birdiet ütött be, így ő -15-ös eredménnyel végzett. Hamar kiderült, hogy az amerikai fő ellenfele a fináléban nem Tullo lesz, hanem Morten Ørum Madsen, aki ugyancsak szépen oldotta meg a rizikósabb helyzeteket, és az első 9-en 4 birdiet és egy bogey-t, míg a 17-es szakaszig 4 birdiet termelt. A szervezők már kezdtek rákészülni a playoffra, ám a 18-as szakasznál a dán mindenki számítását áthúzta. A fiatal ugyanis dupla bogey-t ütött, így maradt a neve mellett a -13-as szám.


„Elképesztően boldog vagyok. Nagyon jól teljesítettem a hátsó 9-en, ami nagyon jó érzés számomra. Morten elképesztően játszott, és Mark is odatette magát. Az elején egy kicsit meginogtam talán, de a puttokkal sikerült helyrebillenteni az önbizalmamat. Mindenáron felszabadultan akartam játszani, és ez sikerült is, aminek nagyon örülök. Amikor a 17-es szakasznál voltam, láttam, hogy Morten -15-nél tart, és azt gondoltam, hogy ez egy rendkívül nehéz menet lesz, de amint elértem a 18-as greenhez, már láttam, hogy dupla bogey-t ütött, és egy kicsit meg is nyugodtam. Nagyon örülök, hogy nyertem.” – nyilatkozta az ifjú győztes, akinek ez volt az első European Tour győzelme, és a harmadik top10-es helyezése ebben a szezonban.


Uihlein egyébként több szálon is kötődik a golfhoz. Az édesapja ugyanis egy golffelszereléseket áruló cégnek a vezetője. Többek között az ő tanácsára tette át székhelyét az ifjú győztes Európába. „Egy évvel ezelőtt még nem gondolkoztam komolyan azon, hogy játsszak. Szenvedtem a pályán. De, ez egy vicces játék. Az elmúlt évben azonban nagyon sokat tanultam. Amikor hullámvölgybe kerülsz, azt az időszakot nagyon nehezen viseli az ember, de ez egyben a legjobb dolog, ami történhet veled. Velem legalábbis csodákat tett, és nagyon örülök annak, ahogyan végül a dolgok alakultak. A pályán egyébként nagyon gyorsan felnő az ember, és ez volt a fő oka annak, hogy idejöttem. Eddig nagyon jól halad a játékom, és bízom benne, hogy még tovább tudok majd fejlődni.” – mondta Uihlein.


A chilei származású Tullo ugyancsak bizakodó annak ellenére, hogy végül csak a második helyet sikerült megszereznie. „Ezt egy nagyon pozitív hétnek értékelem. Megnyerhettem volna ezt a tornát, de le a kalappal Peter előtt. Nagyon jól játszott a hátsó 9-en, és végeredményben ez kell ahhoz, hogy valaki megnyerjen egy tornát. Én ettől ma messze voltam, de összességében pozitív élményekkel távozom innen. Talán, még egy kicsit utaznom kell az úton, ami a győzelemhez vezet.”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés