Önnek újabb meghívása érkezett

Guan Tianlang már történelmet írt azzal, hogy mindösszesen 14 évesen részt vett egy major versenyen, majd cut-ba is jutott. Ezt követően még két PGA tornán játszhatott, amely szám hamarosan háromra duzzad majd.

Guan Tianlang már történelmet írt azzal, hogy mindösszesen 14 évesen részt vett egy major versenyen, majd cut-ba is jutott. Ezt követően még két PGA tornán játszhatott, amely szám hamarosan háromra duzzad majd.


Csodájára jártak Guan Tianlang teljesítményének, ami nem csoda. A mindösszesen 14 éves junior játékos részt vehetett az idei év első major versenyén, a Mastersen, és bizony állta a sarat. Az amatőr golfozónak sikerült cut-ba jutnia, és végül az 58. helyet szerezte meg. Már ez önmagában elképesztő teljesítmény, hát még az, hogy a debütálást követően még két alkalommal ragadhatott ütőt meghívásos alapon a PGA sorozatban.


Április végén a fiatal meghívást kapott az idei Zurich Classicra, amelyen ugyancsak sikerült átvészelnie az első két napot, és belépőt nyert a hétvégi összecsapásokra is. Tianlang akkor az utolsó helyen végzett +4-es eredményével, de érdemes megjegyezni, hogy olyanoknak nem sikerült cut-ba jutniuk, mint például Shane Lowry, Keegan Bradley, David Lynn vagy Camilo Villegas. Nem sokkal ezután pedig ismét csöngetett nála a postás. A kínai tehetséget meghívták az idei HP Byron Nelson Championship elnevezésű tornára.


Az első napon a fiatal egy 70-es eredményt produkált, amely még belefért volna, ám azok, akik a tabella élmezőnyében voltak, bizony erős iramot diktáltak, így a kínai játékosnak is kimagasló score-ra volt szüksége pénteken. A dolgok azonban nem egészen úgy alakultak, ahogyan azt ő eltervezte. Tianlang 77-et játszott, így idő előtt búcsúznia kellett a tornától. Nem szabad azonban túl sokat várnunk tőle, hiszen még csak 14 éves, ezért sem kezelhetjük tapasztalt Tour golfozóként. Amit ebben az évben elért, önmagában elképesztő, és nagyon úgy tűnik, hogy a csoda folytatódik.


Jack Nicklaus tornája, vagyis a Memorial Tournament ismét egy plusz adaléktól lesz izgalmasabb. A golflegenda ugyanis meghívta a kínai fiatalt, Tianlang pedig természetesen elfogadta a szíves invitálást. Ebben a szezonban ez lesz már a 4. profi versenye, amin ütőt ragadhat majd. Ezt bizony 14 évesen – mondjuk később se nagyon – kevesen mondhattuk el magunkról. Örök érvényű igazság, hogy a tehetség utat tör magának. Ezt pólóra lehetne nyomni Tianlang arcképével. Mert ez bizony így pontos.


Nem igazán vagyok tisztában a külföldi iskolarendszerrel – nem tudom, vannak-e még vizsgák, tesztek -, de Tianlang hetei az elmúlt időszakban elég érdekesen festhetnek. Kicsit előveszem a függvénytáblázatot, aztán a töri könyvet, majd egy kicsit ütögetek a közeli pályán. Ja, hogy megint kaptam egy meghívást egy profi versenyre? Anya! Írd be légyszi a naptáramba, hogy a jövő héten részt veszek Jack Nicklaus tornáján! Persze, a fenti kép egy kicsit elrugaszkodik a realitásoktól, de remélem, értjük a lényeget?


„Nagyon izgatott vagyok amiatt, hogy a Memorial Tournamenten játszhatok majd. Ez Jack Nicklaus tornája, és ahogyan az összes golfrajongó, én is nagy tisztelője vagyok Mr. Nicklausnak. Nem csak a múltja miatt, hanem azért is, mert egy nagyon jó embernek tartom. Aktívan részt vesz a golf népszerűsítésében Kínában, és a juniorok útját is egyengeti világszerte. Utóbbit, mint junior játékos nagyon sokra becsülöm.” – nyilatkozta nemrégiben Tianlang.


Nicklaus egyébként még a Mastersen találkozott a nem mindennapi tehetséggel, és annak szüleivel. A legendát már akkor lenyűgözte a kínai játékos tehetsége. Ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy elképesztő, hogy 14 évesen megnyerte az Asian Amateurt, aztán részt vett a Mastersen. Számára – és mindenki más számára is szerintem – ez egyszerűen hihetetlen. „Amikor én 14 éves voltam, azon agyaltam, hogy hova vigyem a barátnőmet randizni, vagy, hogy a töri tanárom elenged-e az órájáról?” Na, igen, Mr. Nicklaus. Azok más idők voltak. A tehetségek felbukkanása manapság már az óvodában elkezdődik. Felgyorsult a világ, felgyorsult a tehetség felszínre bukkanása is.


A legenda nyilatkozatában elmesélte azt is, hogy Tianlang odament hozzá a Mastersen, és megkérdezte tőle, hogy mi legyen a következő lépés, hogyan tovább? Nicklaus azt válaszolta neki, hogy először is fejezze be a sulit. Legyen ez az első. A korábbi játékos elmondta azt is, hogy Tianlang szülei igyekeznek a legoptimálisabb módon egyengetni fiúk golfos karrierjét, ám idővel engedni kell, hogy saját maga hozza majd meg a döntéseit. Nicklaus elmondása szerint - és ezt több profi is alátámasztotta már az elmúlt időszakban -, a fiatal rendkívül érett a korához képest, és hatalmas önfegyelemmel bír. Nos, aki azon dilemmázott, hogy kövesse-e majd a Memorialt, most biztosan beírta a naptárába a dátumot, mivel ezt a versenyt nem lehet majd kihagyni. Már csak azért sem, mert Tiger Woods a címvédő.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés