Magabiztosan győzött

Graeme McDowell számára azért nem volt könnyű menet a vasárnapi döntő küzdelem, de elmondása szerint megpróbálta kihasználni, hogy ellenfelén némi kimerültséget vélt felfedezni, ami plusz motivációt adott számára.

Graeme McDowell számára azért nem volt könnyű menet a vasárnapi döntő küzdelem, de elmondása szerint megpróbálta kihasználni, hogy ellenfelén némi kimerültséget vélt felfedezni, ami plusz motivációt adott számára.


Graeme McDowell számára az egész múlt hét egy örömjáték volt. Az idei Volvo World Match Play Championship egyben egy lehetőség is volt számára, hogy elégtételt vegyen a tavaly elért második helyezéséért. Akkor Nicolas Colsaerts bizonyult jobbnak a döntőben, de mivel a belga nem jutott fináléba, a visszavágó kicsit átalakult. A tornának Bulgária adott otthont, a játékosoknak pedig egy szavuk nem lehetett a szervezésre és az időjárásra sem, mivel tökéletes körülmények jellemezték az egész versenyt mindkét szempontból. Az északír játékos ráadásul nagyon jó formában érkezett a Thracian pályájára, hiszen egy hónappal ezelőtt a golfozó már begyűjtött egy nagyon szép győzelmet, mégpedig az RBC Heritage elnevezésű tornán. Az pedig köztudott, hogy McDowell imádja a match play formátumot, úgyhogy őt biztosan az esélyesek között kellett említenünk. Nem is alaptalanul.


Ugyan a harmadik napon kicsit ráijesztett Bo Van Pelt, aki kis híján megszorongatta a golfozót, de végül McDowell ezt is behúzta. Az első körben Chris Woodot győzte le magabiztosan, a második körben pedig Stephen Gallacher volt soron, akit ugyancsak könnyedén múlt felül. A tavalyi előrehozott döntőt ezúttal az északír nyerte meg a belgával szemben, akit szombaton okos játékkal győzött le. Persze, azért a 17-esen azért még szükség volt egy szép birdiere, de aki ennyire motivált, annak ez nem okozhatott gondot. Vasárnap az elődöntőben Branden Grace várt rá, akit szintén könnyedén győzött le. Ekkor már tudta, hogy a fináléban az ellenfele az a Thongchai Jaidee lesz majd, aki karrierje során már 5 European Tour győzelmet halmozott fel. A thai játékos egyébként Thomas Aikent múlta felül az elődöntőben.


Nem alakult valami fényesen a zárónap utolsó mérkőzése, legalábbis McDowell szempontjából. A 43 éves ázsiai golfozó a 2-es és a 4-es szakaszon is birdiet ütött, így hamar előnyhöz jutott ellenfelével szemben. A 7-es szakaszon azonban McDowell felzárkózott, majd a 12-esen egalizálta az eredményt. A 13-as szakaszon mindketten par-t értek el, ám a 14-es szakasznál változott a felállás. Jaidee egyetlen hibáját ugyanis ekkor követte el. A bokrok között landolt a labdája, és már csak bogey-ra tudta menteni a szakaszt, míg játékostársa birdiet ütött. McDowell a 15-ösön is megismételte mindezt, és már két ütéssel vezetett. Az ezt követő 2 szakaszon mindketten par-t teljesítettek, ami azt jelentette, hogy a tavalyi elvesztett döntő után az északír idén már a kezében tarthatta a trófeát.


„Ez egy nagyon szép trófea, és miután egész héten arról beszéltem, hogy ez egy kiváló torna remek körülményekkel, örülök, hogy az én nevem is felkerült a serlegre. Bátor döntés volt a szervezőktől, hogy Bulgáriát választották helyszínnek, de minden tökéletes volt, és a kockázatos lépés végül kifizetődött. Még jó, hogy trófeával a kezemben szép dolgokat fogok mondani a tornáról, de azt hiszem, minden játékostársam nevében beszélhetek, amikor csakis dicsérő szavakkal illetem ezt a versenyt. Véleményem szerint, mindenki jól érezte magát és a golfpályát is megszerette.” – mondta McDowell.


És mi segítette még a győzelmet? Nos, az északír azt nyilatkozta, hogy már a döntő elején érezte, hogy ellenfele kicsit fáradtabb az átlagnál. Bár, véleménye szerint a fordulópont a 14-esen beütött bogey volt, majd McDowell szép birdieje a 15-ösön. Fáradtság ide vagy oda, a lényeg, hogy egy kifejezetten izgalmas végjátékot láthattunk, a Volvo vezetősége pedig ugyancsak elégedett lehet magával, hiszen a torna lebonyolításába semmilyen hiba nem csúszott, az időjárás pedig kegyes volt a játékosokhoz. Kívánhatunk még ennél többet? Jaidee szempontjából persze úgy lett volna még szebb a nap, ha nyer, de elmondása szerint nincs baj a második hellyel sem.


„Egy nagyon jó hét áll mögöttem. Egész nap csak egyetlen hibát követtem el. Ez volt az egyetlen bogey a döntőben. De, azt hiszem így is egy szolid hetet produkáltam, és gratulálok McDowellnek, aki remekül játszott vasárnap. Számomra a második hely nem azt jelenti, hogy vesztettem. Ezt egy jó finisként fogom fel. Erre a hétre ez pont elég nekem. Nem bánkódom amiatt, hogy nem nyertem, mivel egy ilyen volumenű tornán a második hely is szép eredmény.” – nyilatkozta Jaidee.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés