Őrségváltás

Amilyen jól kezdte a tornát Keegan Bradley, olyan pocsékul kezdte a zárónapot. A 15-ös szakasznál még egálra állt kollégájával, de aztán egy kimaradt putt mindenről döntött. Sang-Moon Bae megszerezte első PGA Tour győzelmét.

Amilyen jól kezdte a tornát Keegan Bradley, olyan pocsékul kezdte a zárónapot. A 15-ös szakasznál még egálra állt kollégájával, de aztán egy kimaradt putt mindenről döntött. Sang-Moon Bae megszerezte első PGA Tour győzelmét.


Elképesztő csatának lehettünk tanúi vasárnap az idei HP Byron Nelson Championshipen. A zárónapot Keegan Bradley kezdhette meg az élről, és bár előnye egyetlen ütés volt, ő maga nagyon is tisztában volt azzal, hogy ezen a pályán mi a győzelem kulcsa? Tudniillik, 2011-ben pontosan itt szerezte meg a játékos karrierje első PGA Tour titulusát. Az amerikai számára minden nagyon szépen alakult. Az első napon elérte a pályarekordot – miután 60-at ütött -, és a második, valamint a harmadik napon is meg tudta őrizni az előnyét. Vasárnap azonban a lehető legrosszabbul nyúlt az ütőihez, és bár a hátsó szakaszoknál megvolt az esélye a felzárkózásra, egy kimaradt putt minden reményét elüldözte.


Bradley borzasztóan indított vasárnap. Egyetlen ütés volt az előnye a játéknap kezdetekor, ám Sang-Moon Bae remek játékának köszönhetően azonnal négyütéses hátrányba került az amerikai. Bradley az első 11 szakaszon egy árva birdiet sem termelt, helyette inkább beütött 2 bogey-t. Ezzel szemben a dél-koreai az első 8 szakaszon 4 birdiet süllyesztett el a TPC Four Seasons pályáján, amivel magabiztosan át is vette a vezető pozíciót a tabellán. Ezután következett egy kisebb megingás a 26 éves játékos részéről. Moon Bae a 9-es szakaszon beütött egy dupla bogey-t, majd a 10-esen egy sima bogey-t is. A golfozó elmondása szerint, ekkor kicsit elvesztette a kontrollt, és minden erejével azon volt, hogy visszazökkenjen.

 

 

Bradley még sehol sem volt a vezetéstől, hiszen először egálra kellett hozni az eredményt, és a játékát elnézve, ez nagyon nem lógott a levegőben tegnap. Az amerikai azonban még egyszer utoljára felcsillantotta a reményt, hiszen a 15-ös szakaszon beütött egy birdiet, amivel beérte kollégáját, miután a dél-koreai bogey-t ért el ugyanannál a lyuknál. Ismét nyílt lett az összecsapás, de csak néhány percig. Moon Bae ugyanis egy szép birdiet ért el a 16-os szakasznál, Bradley ezzel szemben csak par-t ért el. Érdekesség, hogy az előző három napon az amerikai ezt a szakaszt mindig birdiere hozta. Pont most nem. Ilyen a golf. A 17-esen érkezett a kegyelemdöfés, mivel az amerikai bogey-t ért el, így már csak szépen le kellett hoznia a szakaszokat a dél-koreainak. Mint tudjuk, Bradley nem igazán szívleli a 18-as szakaszt – korábban, mindhárom napon bogey-t ért itt el -, bár haladás, hogy az amerikai tegnap azért par-ra tudta menteni a dolgot. Moon Bae pedig megkönnyebbült, miután látta, hogy kezdőütése ezen a szakaszon jó irányba ment, és lélekben már ott tartotta a kupát a kezében.


Az amerikai azt nyilatkozta, hogy kollégája nagyon jól játszott vasárnap, jobban, mint ő, ezért megérdemli a győzelmet. Hozzátette, hogy kicsit csalódott amiatt, hogy nem nyert, de Moon Bae tényleg jobb volt. Lélektanilag biztosan, és sokszor tényleg csak ez számít. A dél-koreai neve mellett a torna végén -13 szerepelt – 66, 66, 66, 69 -, míg Bradley neve mellett -11 – 60, 69, 68, 72 -. A harmadik helyet végül Charl Schwartzel szerezte meg, akinek a játékára látható módon kihatott a szeles időjárás, de -10-es eredménye így sem rossz. Justin Bolli -9-es eredménnyel zárt, aki egyébként a zárónapon egy bogey mentes 65-ös kört zárt, ami elismerésre méltó. A németek kiválósága rálépett a haladás útjára, Martin Kaymer ugyanis -8-as eredménnyel az élmezőnyben végzett, és végül az 5. helyet szerezte meg, ami az idei eddigi legjobbja. Ezen kívül egyetlen top10-es helyezést tudott felmutatni a 2013-as szezonban.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés