Bradley déjá vu ütései

Ritkán fordul elő, hogy egy játékost annyira megbabonáz két szakasz is, hogy két egymás követő napon is ront az adott helyen. Keegan Bradley a példa arra, hogy ez megtörténhet. Nincs gond, mert a vezetés még megvan.

Ritkán fordul elő, hogy egy játékost annyira megbabonáz két szakasz is, hogy két egymás követő napon is ront az adott helyen. Keegan Bradley a példa arra, hogy ez megtörténhet. Nincs gond, mert a vezetés még megvan.


Keegan Bradley csütörtökön csodát csinált a TPC Four Seasons pályáján. A játékos szinte hiba nélkül játszott, és a nap végén egy 60-as számmal ellátott score kártyát adhatott le. Ennél alacsonyabbat még soha nem ütött, ráadásul, némi plusz koncentrációval akár a pályarekordot is megdönthette volna. Ez már azonban történelem. Az amerikai játékos tehát az élről vághatott neki a pénteknek, amely némileg hasonlított az előző napi játékára, de nagyban el is tért attól. Az idei HP Byron Nelson Championship második napja jó néhány érdekességet tartogatott számunkra.


Abban mindenképpen hasonlított, hogy a golfozó tegnap is bogey-t ütött az 1-es és a 18-as szakaszokon, nem tudni, miért? „Az első szakasz valószínűleg a legkönnyebb a pályán, és továbbra sem értem, miért ütök folyton bogey-t ezeken.” Summázta a véleményét Bradley. A játékos ennek ellenére nem panaszkodhat, mivel továbbra is vezeti a versenyt, miután tegnap 69-et játszott, és sikerült megőriznie háromütéses előnyét. Mindazonáltal, a pénteki játékába azért már kicsivel több hiba csúszott be. A golfozó beütött 3 bogey-t és 4 birdiet, ám jó néhány esetben tudott par-ra menteni rizikós szakaszokat. Például a 14-es szakasznál, ahol is a kezdőütése nem sikerült valami pontosan, a labdája pedig a fák között landolt. A játékosnak azonban nem okozott gondot, hogy a putterével korrigáljon. De, hasonlóan szép és eredményes mentést hajtott végre a 15-ös szakasznál is. Bradley jelenleg -11-es eredménynél tart.


„Erre a körömre majdnem büszkébb vagyok, mint a tegnapira, aminek az az oka, hogy ma egyáltalán nem éreztem magam kényelmesen a pályán.” – mondta a játékos, aki újoncként pontosan ezen a tornán szerezte meg első PGA Tour győzelmét. „Nem tudom, mi volt a baj, de nem segített sokat, hogy megint bogey-t ütöttem az első szakasznál. Kicsit kényelmetlenül éreztem magam ezek után a pályán, de azért sikerült néhány szép ütéssel megoldani a feladatokat.” – folytatta Bradley. A játékosnak egyébként négyütéses előnye volt még a 18-as szakasz előtt, ezért a bogey tényleg rosszkor jött. Ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy a bogey volt a legutolsó, amit ezen a szakaszon kívánt magának. A játékos kis híján a vizet találta el, ezért volt izgalom bőven, de elmondása szerint nem a kezdőütéssel volt a gond. A szél egyszerűen kicsit felkapta a labdát, és már nem tudott par-ra menteni.


Három ütéssel van csak lemaradva Tom Gillis és Sang-Moon Bae. Az amerikai 69-et játszott az első napon, tegnap pedig 63-at úgy, hogy 8 birdiet ütött be a TPC Four Season pályáján, és mindösszesen csak egy bogey-t. A koreai pedig mindkét napon 66-ot ért el, így ő is kedvező pozícióból vághat majd neki a hétvégének. Ők tehát -8-as eredménynél tartanak, míg John Huh – az Év Újonca 2012-ben -, Ryan Palmer és Charl Schwartzel -7-nél. Utóbbi a pénteket a második helyről kezdhette meg, ám tegnap jó néhányszor hullámvölgybe került a pályán. Váltogatták egymást a szép és a rontott ütések, ezért írhatott fel magának délután 70-et a játékos. A dolog azonban még nem dőlt el, és ha a mai napon jobban össze tudja szedni magát, akkor még akármi is kisülhet a dologból.


A németek kiválósága – akinek már nagyon kéne egy győzelem – az első nap 68-at, tegnap pedig 67-et játszott, így Martin Kaymer -5-nél tart, akárcsak Camilo Villegas, aki még tartja magát, de kérdés lesz, hogy meddig? Marc Leishman is visszább vett a tempóból tegnap. Az ausztrál csütörtökön még egy 66-os eredménynek örülhetett, ám pénteken 70-et játszott, így ő -4-nél tart. Vele ellentétben John Daly sokat tudott javítani tegnap. Az amerikai az első napon 71-et játszott, tegnap pedig 66-ot. A címvédő azonban továbbra sem leli helyét a pályán. Jason Dufner mindkét napon 70-et játszott, és nagyon rezgett a léc, de végül folytathatja a játékot, de a címvédés gondolata már nyilvánvalóan jó messzire szállt az ő gondolataiban is.


 

Nem jutott cut-ba Robert Karlsson, aki az első napon még egy rendkívül jó kört futott, hiszen 64-et játszott. Pénteken azonban nem volt ura önmagának, amit a 78-as score-ja is mutat. Szintén nem folytathatja a versenyt a kínai tehetség sem. Guan Tianlang az első napon 70-et játszott, a másodikon pedig 77-et. Ugyan, ez a verseny most túl nagy falat volt számára – ami nem is csoda -, de az a titulus, hogy ő minden idők legfiatalabb játékosa, aki a Mastersen részt vett, és PGA versenyen cut-ba tudott jutni, nos, ez a cím még mindig az övé.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés