Rekord az első napon

Keegan Bradley csütörtök reggel még szanaszét találta az ütőit az öltözőjében, ám ekkor még a fene sem tudta, hogy beéri a pályarekordot, és azonnal az élre ugrik a tabellán. Elképesztően kezdett a játékos. Mi jöhet még?

Keegan Bradley csütörtök reggel még szanaszét találta az ütőit az öltözőjében, ám ekkor még a fene sem tudta, hogy beéri a pályarekordot, és azonnal az élre ugrik a tabellán. Elképesztően kezdett a játékos. Mi jöhet még?


Nem akarjuk megtippelni, hogy ezen a héten a PGA vagy a European Tour versenyét figyelik-e többen, de tény, hogy aki teheti, annak mindkét tornát lesnie kellene. Az óceán másik felén ugyanis nem akárhogyan zajlik az élet. Természetesen nem arról beszélünk, hogy a Barack Obama körül kialakult botrány hogyan kavarja fel az amerikai állóvizet. Ez is fontos, persze, de ami az idei HP Byron Nelson nyitónapján lezajlott, arra tényleg nehéz szavakat találni.


Keegan Bradley csütörtök reggel még egy humoros apropó miatt takaríthatta fel az ütőit a földről, és ekkor bizony még ő sem gondolhatta, hogy mit fog teljesíteni a torna nyitónapján? Az amerikai játékos a legalacsonyabb score-ját érte el, és nem mellesleg beérte a pályarekordot is a TPC Four Season pályáján. Az amerikai tegnap 60-at játszott, és bár nem vagyunk telhetetlenek, de ez alakulhatott volna még szebben is, amennyiben a játékos nem üt az 1-esen és a 18-ason bogey-t. Ami azonban ezen két szakasz között történt, az maga volta golf esszenciája.


Bradley – aki két évvel ezelőtt nyerte meg ezt a tornát – így nyilatkozott: „Egy ilyen versenyen elérni a pályarekordot elmondhatatlan és hihetetlen dolog. Főleg, ha azt is hozzáveszem, hogy korábban kik nyertek ezen a pályán, és milyen nagyformátumú játékosok játszottak már itt előttem. Ez egyszerűen elképesztő.” És valóban az, hiszen a játékos nem hogy futószalagon gyártotta a birdieket és a szebbnél szebb megoldásokat, de úgy tűnt, hogy az amerikai nem tud leállni. Mintha a mérkőzés elején felhúzták volna, és amíg le nem merült az elem, ő a legjobbját nyújtotta a pályán és csak pörgött. Bradley tegnap összesen 10 birdiet, egy eagle-t és 2 bogey-t ütött be. Ezzel természetesen azonnal a tabella élére ugrott, és egy háromütéses előnyre tett szert az őt követő Charl Schwartzel ellenében.


 

Az amerikai is tisztában van azzal, hogy ez a teljesítmény nem tartható négy napig, de csütörtökön egyszerűen egy olyan mértékű minőségi golfot láthattunk, amiért már megérte elutazni a torna helyszínére. A pozitív nyitónapi események azonban lökést adhatnak Bradley-nek, hogy megpróbálja szinten tartani a játékát. A játékos egyébként a januári 4. helyezésén kívül nem igazán tudott közel kerülni a győzelemhez, ráadásul ebben a szezonban több alkalommal is meggyűlt a baja a cut-ba jutással. Ha a legutóbbi három indulását nézzük, akkor semmi biztatót nem mondhatunk. A Mastersen az 54. helyet szerezte meg, a Zurich Classicon és a Players Championshipen pedig idő előtt kellett összepakolnia a cuccait és elindulni hazafelé. Ez már azonban a múlt, most csakis erre a hétre kell koncentrálni.


Kifejezetten jól kezdett egyébként Schwartzel is, aki nem ütött bogey-t csütörtökön, 63-as teljesítményének köszönhetően pedig a második helyről kezdheti majd meg a pénteket. Ugyancsak jól indított Ted Potter Jr., Harris English és Robert Karlsson is, akik 64-et ütöttek tegnap. Az ő nevük mellett tehát -6-ot láthatunk, míg Ryan Palmer, Angel Cabrera és Camilo Villegas -5-nél tart. A kolumbiainak nem ez az első tornája idén, hogy jól kezd, ám valahogy a hét további részén valami miatt nem alakulnak jól a dolgok a pályán. Talán majd most? Nem tudjuk, de bízunk benne, hogy sikerül majd szinten tartania a játékát. Hat ütéssel van lemaradva March Leishman, Louis Oosthuizen héttel, Martin Kaymer pedig csütörtökön 68-at játszott, így ő 2-es eredményről vághat majd neki a pénteknek. A németnek is kellene már egy jó eredmény, ne adj isten egy győzelem, mivel régen fotózkodhatott már az újságírók gyűrűjében egy csillogó kupával a kezében.


Guan Tianlang sem szégyenkezhet a kezdőnapi teljesítménye okán. A 14 éves fiatal 70-et játszott, amely nagyon úgy tűnik, hogy kevés lesz a továbbjutáshoz, bár a mai napi játék dönt majd nagy részben. Amennyiben a kínai tehetség jól kalkulál, akkor a Mastershez hasonlóan cut-ba juthat majd ezen a versenyen is. Nagyon szorítunk, hogy mindez sikerüljön!


 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés