Rulettszerű mentalitás

A hétvégi golfos programok egyike lesz a vasárnapi Balaton Kupa forduló Balatonudvariban. A versenysorozat jól ismert a hazai golfozók közt, és rangját is felépítette már az elmúlt években. Ennek megfelelően nem lényegtelen a tény, hogy Ralph Müller nyerte a sorozat legelső fordulóját.

A hétvégi golfos programok egyike lesz a vasárnapi Balaton Kupa forduló Balatonudvariban. A versenysorozat jól ismert a hazai golfozók közt, és rangját is felépítette már az elmúlt években. Ennek megfelelően nem lényegtelen a tény, hogy Ralph Müller nyerte a sorozat legelső fordulóját.

A játékost ennek megfelelően meg is kérdeztük a második fordulóval kapcsolatos elvárásairól. Ralph nem bonyolította a választ, ő mindenhol nyerni akar.

Vannak ugye a hobbijátékosok, akik nem játszanak rosszul, néha nyernek, de nem úgy mennek oda egy versenyre, hogy mindenképpen nyerni akarnak.

Ralph Müller viszont azok közé tartozik, aki mindig a legjobbját akarja nyújtani, hiszen ilyen egy sportoló hozzáállása.

Ralph az utóbbi időben nagyon sokat gyakorolt, ezért ezen a héten kicsit hanyagolta a játékot, hogy ülepedjenek a tanultak. Szerinte fontos, hogy ne görcsöljünk rá nagyon az edzésekre és néha tartsunk szünetet.

A játékos még mindig Errol Bhalai-nál edz és elmondta, mint ilyenkor mindig, most is a rövid játékot gyakorolják a legtöbbet, hiszen pontokat hozni azzal lehet.

Eltökélt hozzáállása ellenére Ralph tudja, nyerni sem lehet mindig, de ahogy mondta, 3-4 győzelem egy évben azért összejöhet. „Ebből egy már megvan, talán most vasárnap lesz a következő” – mondta.

Ezen a héten a Match Play Bajnoksággal kapcsolatban készített interjúinkban sokszor volt szó a mentális dolgok fontosságáról. Ralph Müllernek sajátos hozzáállása van az ilyenfajta felkészüléshez.

„A fizikai felkészültségemet be tudom biztosítani, hiszen a golf mellet szoktam járni futni, TRX-ezni, kardiozni. A mentális állapot viszont olyan, amit nehéz befolyásolni. Az én mentális állapotom a munkám és a magánéletem alakulásától függ, de ezenkívül is a higgadtság egy napi dolog. Amikor jókedvvel ébred az ember, akkor sikerülnek a dolgok. Néha képesek vagyunk arra, hogy minden gondunkat a letegyük a pályán kívül, de ez nem mindig van így. Emiatt én egyáltalán nem foglalkozom a mentális felkészüléssel, hiszen úgyis aznap derül ki, hogy milyen lábbal ébredek” – mondta Ralph.

A játékos ugyanígy nem foglalkozik a pálya esetleges hiányosságaival vagy nehézségeivel. Két héttel ezelőtt a Magyar Kupán többen panaszkodtak a balatonudvari green-ekre és interjúalanyunk is egyetértett abban, hogy az utóbbi időben nem voltak csúcsformában a pálya említett részei. Ralph azonban nem sopánkodik emiatt. Egyszerűen csak kijelenti, ez mindenkinek ugyanolyan. Sőt a pályával kapcsolatban kifejezetten tetszik neki, hogy a rough például évről évre sűrűbb, amitől egyre nehezebb az egész pálya is. Ez pedig nincsen az ellenére.

Hiszen ő Ralph, aki szereti a kihívásokat és bár hivatalosan nem profi golfozó, a nyerni akarása profi hozzáállást sugall. Emellett pedig elfogadja a körülményeket, amin nem tud változtatni. Talán ez teszi őt a leginkább profivá.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés