Frusztráló puttok

Tény, hogy a nagyobb figyelmet ezen a héten az európai színtéren folyó összecsapások kapják majd, de a PGA Tour eseményét is érdemes lesz majd követni. A címvédő, Jason Dufner egyértelműen a puttoktól tart.

Tény, hogy a nagyobb figyelmet ezen a héten az európai színtéren folyó összecsapások kapják majd, de a PGA Tour eseményét is érdemes lesz majd követni. A címvédő, Jason Dufner egyértelműen a puttoktól tart.


Jason Dufner
karrierje egyértelműen a tavalyi évben vett egy határozott fordulatot, mégpedig pozitív értelemben. Az amerikai két alkalommal is nyerni tudott az óceán másik felén a 2012-es szezonban. Az első győzelmét még április végén szerezte a Zurich Classicon, majd egy rendkívül kiélezett küzdelem során a HP Byron Nelson Championshipen jutott fel a csúcsra. A két elsőséget követően is voltak szép eredményei, gondoljunk csak a US Openen elért 4. helyezésre, illetve a Wyndham Championshipen is be tudta magát ütni a legjobb 10-be – ezen a tornán a 7. helyen végzett -. Az év további részében nem hivatalos versenyeken vett részt, az off seasonben pedig minden bizonnyal a puttokat gyakorolta bőszen a játékos.


A golfozó és a puttere ebben a szezonban nem mondhatók a legjobb barátoknak. Címvédőként érkezik majd a játékos a HP Byron Nelson Championshipre úgy, hogy a strokes gained-putting ranglistáján jelenleg a 153. helyen van. Ez az adat is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ebben a szezonban eddig még nem sikerült top10-es helyezést elérnie. Dufner láthatóan megpróbálja a driverével megoldani a problémákat, hogy minél kisebb súly jusson a gurításokra. A 2013-as szezonban azonban már több alkalommal előfordult, hogy a hiányzó jó putting játék romba dönthet minden addigi erőfeszítést.


Utóbbira nagyon jó példa a Players Championship. Dufner az első három napon viszonylag jól teljesített, a zárónapot pedig a 13. helyről kezdhette meg. Vasárnap azonban egy 80-as, +8-as eredményt produkált, amelyhez nagyban hozzájárult az a három dupla bogey, amit beütött a TPC Sawgrass pályáján. A játékos így végül a 62. helyen végzett. További sokatmondó adat, hogy míg a tavalyi év végén még a 9. volt a világranglistán, most be kell érnie a 20. hellyel. Valami nem stimmel a játékával ebben az évben, és ezzel Dufner is tisztában van.


A golfozó azt nyilatkozta, hogy rendkívül nagy erőfeszítésébe telik, hogy 72 szakaszon keresztül a topon tudjon maradni a putting szintjén, amely része a játékának nagyon sokszor képes lenullázni az eredményeit. Egyszerűen a gurítások ebben a szezonban nem mennek. Hozzátette, hogy muszáj lesz valamit kezdenie ezzel a helyzettel, mert mostanság elég frusztrált és ideges emiatt. A pályán ugyan nem mutatja ki az érzelmeit, de tényként állította, hogy nem kevés harag és düh van benne emiatt. A recept Dufner szerint az, hogy némi mechanikai utánképzésen vegyen majd részt, hogy érezze az ütéseket, majd legyen némi sikerélménye a pályán. Ennyi lenne az egész?


Dufner megemlítette, hogy mindig is gondja volt a konzisztens putting játékával, és elérkezettnek látja az időt, hogy érdemben is tegyen az ügy érdekében. Kérdés, hogy a megfelelő pszichikai hozzáállás hiányában – tehát, amíg nincs kiiktatva a düh és a méreg -, miképpen próbálja majd megvédeni a címét ezen a héten, amikor is nem lesz könnyű dolga, hiszen nem kevés nagy név ragad majd ütőt a TPC Four Seasons pályáján. Ott lesz a mezőnyben többek között John Daly, Martin Kaymer, Charl Schwartzel, Matt Kuchar, Keegan Bradley, valamint a 14 éves kínai tehetség, Guan Tianlang is. A játékos a torna előtti sajtótájékoztatóan láthatóan kicsit feszült volt, de hát nagyon új még neki ez a helyzet, és ezt ő is elmondta. Kiemelte, hogy még mindig nagyon friss neki ez az egész PGA Tour, a híres játékosok közelsége, a versenyek színvonala, maga az egész atmoszféra. Guan azonban illedelmesen helyt állt a riporterek kereszttüzében is, és elmondta, hogy ezen a héten is ugyanaz a célja, mint a korábbi két profi versenyénél. Élvezni akarja a játékot és a legjobbját akarja nyújtani. Sok sikert kívánunk mindehhez!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés