Unalmas színvonal?

Csütörtökön végre kezdetét veszi az a torna, amire már nagyon sokan várnak, és még többen kíváncsiak arra, hogy Bulgária miképpen vizsgázik majd szervezés, pálya és minden más körülmény tekintetében.

Csütörtökön végre kezdetét veszi az a torna, amire már nagyon sokan várnak, és még többen kíváncsiak arra, hogy Bulgária miképpen vizsgázik majd szervezés, pálya és minden más körülmény tekintetében.


Az biztos, hogy a golfos világ egy markáns része árgus szemekkel fogja figyelni Bulgáriát, ezen belül is a Thracian Cliffs Golf & Beach Resort elnevezésű létesítményt. Ez lesz a helyszíne ugyanis az idei Volvo World Match Play Championshipnek, ahol 24 kiváló játékos méri majd össze a tudását, egyébként kifejezetten szokatlan match play formátumban. A golfozók ugyanis hármas csoportokat alkotnak – ebből van nyolc -, a turnusoknak ráadásul fantázianevet is adtak, nem is akármilyeneket. Olyan „cégérekre” kell gondolnunk, mint például Seve Ballesteros, Gary Player – aki egyébként a golfpálya tervezője is egyben -, Greg Norman vagy Arnold Palmer.


Korábban már néhány játékos véleményét, előzetes elvárásait megismerhettük a portál hasábjain, ám az írek egyik legismertebb golfozójának gondolataival még adósok vagyunk. Nem, most nem Rory McIlroy lesz a középpontban, hanem annak nagyon jó barátja, Graeme McDowell. A korábbi US Open bajnok játékos a PGA Tour keretén belül már begyűjtött egy győzelmet az idei szezonban, ám az európai színtéren csak 2010-ben tudott utoljára eredményes lenni. (Jó, azért közben volt egy eredményes Ryder Cup szereplés is.) Az óceán másik felén ő jutott fel a csúcsara az RBC Heritage nevű tornán még áprilisban, ami nem volt egy egyszerű történet, mivel a kupa sorsa playoffban dőlt el. Kérdés, hogy mennyiben tudja majd átmenteni a formáját erre a hétre?


A helyszínnel kapcsolatban a játékos így fogalmazott: „Erről szól igazából a European Tour. Szerencsések vagyunk, hogy időről-időre új helyszínekre utazhatunk a világ minden táján, úttörői lehetünk a profi golfnak egy csomó helyen, és rengeteg gyönyörű tájat tekinthetünk meg. Király dolognak tartom, hogy lehetőségem nyílik olyan helyekre ellátogatni, mint most Bulgária, ahol még soha nem jártam ezelőtt. Nagyon szeretek számomra új kultúrákat felfedezni, megismerni, és népszerűsíteni a golfot. Egy olyan nemzetről beszélünk, ahol nem igazán ismerik a golfot, nem annyira népszerű, de éppen ez a legjobb a European Tourban.”


McDowell arról is beszélt, hogy mi a legfőbb különbség a PGA Tour és európai testvére között. „Mindenképpen úgy gondolom, hogy a fiatal pro-k számára ez egy nagyszerű tanulási lehetőség lesz, és úgy vélem, hogy a European Tour folyamatosan tágítja a horizontunkat. A PGA Tour sokszor csak egy dimenzióban tud gondolkodni. Nagyszerűek a körülmények mindenhol, minden héten. Ugyanaz a színvonal minden versenyen; az időjárás, a hotelek, az éttermek, minden. Ezért hiszem, hogy a European Tour valami többet nyújt. Új kultúrákkal ismerkedhetünk meg és új helyeket fedezhetünk fel. A különféle kondíciókhoz pedig adaptálódni kell – leginkább a játékunkat -, és sokszor nagyon is a mélyére kell ásni a sikeres játéknak.” – mondta a játékos.


A golfozó kiemelte, hogy szükség van olyan szponzorokra, mint a Volvo, amelyek felkarolják ezeket a tornákat, és hozzásegítik a játékosokat, hogy minél színvonalasabb módon népszerűsítsék ezt a sportot. McDowell azt is hozzátette, hogy helikopterről már megszemlélte a pályát, és csakis pozitívumokat tud elmondani azzal kapcsolatban. Teljesen lenyűgözte a kialakítás, bár elárulta, hogy azért jó néhány trükkös szakaszról gondoskodott Gary Player, amelyekkel jó lesz majd vigyázni. Az ír játékos hozzáfűzte, hogy ez egy remek népszerűsítő kampány Bulgária számára, és bízik benne, hogy a tévénézők is át tudják majd érezni a hely atmoszféráját.


McDowell azt nyilatkozta, hogy remek formában van – van olyan, aki nem ezt mondja egy verseny előtt? -, úgy érzi, hogy összeállt a játéka, és nagyon örül annak, hogy ismét itt lehet Európában. A játékos partnerei Chris Wood és Stephen Gallacher lesznek, akikről azt mondta, hogy nem szabad lebecsülnie őket, és ebbe a hibába biztosan nem is fog belesétálni. Oda kell majd tennie magát a pályán, és bírnia kell az iramot, ha egy szinttel feljebb akar majd lépni a tornán, és nem akarja péntek délutántól a tévéből nézni az eseményeket.

 

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés