Aki néha a legnagyobbak ellen is nyer...

Továbbra is a Match Play Bajnokságról van szó. A hét elején Zilahy Csabát még nem sikerült elérnünk, de tegnap már igen és nem hagyhattuk ki a kérdést: hogyan sikerült megveri Rózsa Csillát? Zilahy Csaba tettével azok közé került, akikről a verseny után úgy beszéltünk, meglepetést okoztak.

Továbbra is a Match Play Bajnokságról van szó. A hét elején Zilahy Csabát még nem sikerült elérnünk, de tegnap már igen és nem hagyhattuk ki a kérdést: hogyan sikerült megveri Rózsa Csillát? Zilahy Csaba tettével azok közé került, akikről a verseny után úgy beszéltünk, meglepetést okoztak.

„A golf nem tartozik a prioritásaim közé és se időm, se módom nincs hétközben a hétvégi versenyekre gyakorolni. A match play-t viszont nagyon szeretem, mert sokkal inkább az adott pillanat számít, mint a jó játék. A három ellenfelem közül mindegyik jobb játékos volt, mint én, de úgy érzem, hogy a nagyobb élettapasztalatommal ezt kompenzálni tudtam” – foglalta össze Zilahy a történteket.

Csaba az első napon egy biztonsági játékkal akart bekerülni az első nyolcba, ami annyira jól sikerült, hogy végül a második legjobb eredményt hozta (+3), úgy, hogy az utolsó szakaszon még dupla bogey-t ütött. Ezután szombaton az első körben Rózsa Csilla ellen kellett játszania.

„Amikor megláttam a párosítást, nem esett jól, mert úgy voltam vele, hogy sikerült kifognom a legnehezebb ellenfelet. Végül azonban öröm volt Csillával játszani” – mondta.

Zilahy hozzáfűzte, hogy nehéz felnőttként juniorok vagy hölgyek ellen match play-t játszani, mert az ember nem szívesen veti be mentális trükkjeit ellenük.

Történt azonban, hogy Csilla 13 szakasz után már hárommal vezetett, majd a 14-esen Zilahy visszanyert egy pontot, amikor is Csilla megszólalt: „nem baj Csabi, még két lyuk és mehetek a klubházba.” Zilahy ekkor úgy érezte, Csilla jelzett neki, hogy verbálisan is játszhatják a játékot. A vége az lett, hogy a tapasztaltabb játékos összeszedte magát és három szakaszból megnyert még kettőt, amivel a 18. lyukra egál lett az állás. A többit pedig mát tudjuk.

„Eufórikus élmény volt meccset nyerni az ország legjobb golfozója ellen, ugyanakkor rajongója vagyok Csillának és remélem, látom még őt a British Open-en játszani” – mondta Csaba.

A játékos a délutáni körben a későbbi győztes Horváth Marcell ellen is jól tartotta magát. Elmondása szerint Marcell elegánsan játszott és ügyelt, hogy végig csak a golf essen szóba a pályán, tehát még teret sem adott a pszichológiai hadviselésre. Csaba ezt tiszteletben tartotta és veresége után is csak dicsérte Marcellt.

Csak úgy, mint hétvégi utolsó ellenfelét, Závaczki Bálintot is, akiről – mint mindenki más is – ő is konkrétan ódákat zengett. Zilahy odáig ment, hogy kijelentette, szerinte Bálintnak van a legjobb rövidjátéka egész Magyarországon. Majd hozzátette, mivel a fiatal golfozónak a többi játékelemben is előrehaladott a felkészültsége, néhány év múlva nehéz lesz bárkinek is labdába rúgnia mellette. Csak hát ugye a match play mentális játék. Zilahy érezte, hogy idősebbként azért most illene előhúzni egy kis erődemonstrációt, ami jobban nem is sikerülhetett volna a számára. 9 lyuk után 5-tel vezetett és utána már csak az előny megtartására koncentrált.

„Bálintnak nem a játékával volt a baja, a match play egyszerűen másról szól”- mondta Zilahy.

Bálintnak valójában a legnagyobb hátránya az volt, hogy fiatalon még nem tud olyan hosszúakat ütni, így sok szakaszon csak a par elérhető számára, amivel nem volt ellenszere Zilahy birdie-jei ellen.

Összességében Csaba lelkesen mesélt a hétvégi élményeiről, de elmondta, a golf egyáltalán nem élvez prioritást az életében. Hétközben sosem játszik és hétvégén is csak versenyeken teszi tiszteletét, mert tét nélkül szintén nem szokott játszani. Ő csak egy hobbigolfozó, aki néhanapján megmérkőzik a legjobbakkal és nyer.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés