A történelem kapujában

Brett Rumford kelet igazi specialistája. Az ausztrál játékos az idei szezonban már két alkalommal tudott győzni, és ha ezen a héten is kijön neki a lépés, akkor olyan nevek mellé zárkózhat fel, mint Seve Ballesteros vagy Nick Faldo.

Brett Rumford kelet igazi specialistája. Az ausztrál játékos az idei szezonban már két alkalommal tudott győzni, és ha ezen a héten is kijön neki a lépés, akkor olyan nevek mellé zárkózhat fel, mint Seve Ballesteros vagy Nick Faldo.


Brett Rumford számára ez a hét többszörösen lesz izgalmas. Az ausztrál játékos ugyanis ebben a szezonban már két alkalommal tudott nyerni, ha pedig ezen a héten megszerezné szezonbeli harmadik elsőségét, akkor egy rendkívül illusztris társaság tagja lehetne. A szezonbeli három győzelmet a European Tour történetében ugyanis eddig csak Seve Ballesteros és Nick Faldo tudta elérni. Persze, addig még sok golf van hátra, ahogy azt mondani szokás.


A 35 éves játékos idei első győzelmét a Ballentine’s Championshipen szerezte, nem mindennapi körülmények között. A játékos a playoffban volt kénytelen megjátszani a plusz szakaszokat, ám a játékos hamar nyugovóra akart térni, ezért már az első extra szakasznál eldöntötte a verseny sorsát. Rumford a dél-koreai tornán az első szakaszon eagle-t ütött, míg ellenfelei, Marcus Fraser és Peter Whiteford birdiere hozták a szakaszt. A játékos ezzel megszerezte karrierje 4. European Tour titulusát.


Az áprilisi tornagyőzelem azonban csak a kezdet volt. Májusban ismét kupát emelhetett a magasba, ismét a keleti régióban. A Volvo China Openen azonban már nem volt ennyire kiélezett a végjáték. A golfozó az egész hét folyamán 70 alatt játszott, és az utolsó napon sem engedte lazábbra a gyeplőt, így egy tekintélyes négyütéses győzelmet ért el. A szezonban eddig még csak ő tudott duplázni, és ezen a héten meglesz az esélye arra, hogy tovább szépítse a statisztikákat. Nem lesz azonban könnyű dolga, hiszen 23 társa ugyancsak a győzelemig vezető utat szemelte ki magának Bulgáriának.


„Már nagyon várom ezt a hetet. Igyekeztem visszanyerni a formámat az elmúlt időszakban és egy kicsit feltöltődni, javítani az állóképességemen, hogy adott esetben kibírjam a napi 36 szakaszt, persze, ha eljutok majd odáig. Reméljük, hogy bírom majd a gyűrődést. De, tudva, hogy a felkészülésem milyen magas szinten folyt, realisztikusnak kell lennem.” – mondta Rumford a torna előtt.


A játékos elárulta azt is, hogy profiként ez lesz az első match play versenye, mivel eddig nem volt alkalma a nevesebb tornákon részt venni. Rumford ellenfele az első körben Gonzalo Fernandez-Castano, majd pedig a walesi Jamie Donaldson lesz. „Amatőrként nagyon sok match play-t játszottam, de körülbelül 20 éves korom óta nem játszottam ebben a formában. Ez pedig már nagyon, nagyon régen volt.” – tette hozzá az ausztrál.


A játékos így folytatta: „Fiatalabb koromban azonban nagyon élveztem a match play tornákat. Jól boldogultam a megmérettetéseken, és nagyon élveztem a face to face összecsapásokat, és megpróbálok a match play-re, mint tanulási lehetőségre gondolni. Nagyon nehéz lesz a match play-ben jártas játékosok ellen játszani, mivel ez egy teljesen másfajta pszichikai felkészülést igényel. De, bízom benne, hogy megtalálom majd a játék nyitját.”


A felkészüléssel kapcsolatban pedig ezt mondta Rumford: „Caddie-t váltottam, és nagyon, nagyon keményen dolgozom Ronnie-val – John Roberts – az oldalamon. Az edzőm is most már Pete Cowen, és sokat dolgozunk a testem felkészítésében, amelyben rengeteg segítséget jelent Kevin Duffy is a Duffy Golf Fintesstől. Szóval, most már a testem is jó állapotban van, és a táplálkozásomra is nagy hangsúlyt fektetek. Mindenem a sikeres felkészülés.”

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés