Tom Burnett Budapesten

A hétvégén tartott Match Play Bajnoksággal kapcsolatban már sok emberrel készítettünk interjút, de a legnagyobb kérdés még nyitva maradt. Mi történt Rózsa Csillával?

A hétvégén tartott Match Play Bajnoksággal kapcsolatban már sok emberrel készítettünk interjút, de a legnagyobb kérdés még nyitva maradt. Mi történt Rózsa Csillával?

Tegnap Eiring Kristóffal beszéltünk, aki már elmondta, hogy Csilla az ellene játszott match play játék alatt tájékoztatta a helyzetről, miszerint a héten megejtett vizsgái és sok tanulnivalója terelte el a figyelmét a játékról. Csilla ezt nekünk is megerősítette.

„A pénteki napon még az előző napok tanulnivalói jártak a fejemben és kevésbé tudtam fókuszálni. Szombaton már sokkal jobban ment a játék. Aznap Zilahy Csaba ellen az utolsó szakaszt rontottam el, ami viszont nem tudom, mitől volt” – mondta.

Csilla a következő két ellenfelén, Eiring Kristófon és Meznerics Gergőn viszont már kitölthette a mérgét, ami a korábbi rosszabb játékok miatt felgyűlhetett benne. Mindkét játékost simán verte. Egyedül tényleg csak a Zilahy Csaba elleni vereség jött a semmiből, no nem mintha Csaba érdemeit akarnánk vitatni. Csilla maga is dicsérte szombati első ellenfelének játékát.

„Csaba nagyon stabilan játszott, ami nem volt meglepő, hiszen már pénteken is a második legjobb eredményt hozta. Amivel nyerni tudott, az az volt, hogy nem zuhant össze, amikor 13 szakasz után hárommal vezettem és vissza tudott jönni, majd az utolsó szakaszon meg is nyerte a meccset” – mondta Csilla, aki nem bánkódik az eredmény miatt, sőt még mindig azt állítja, szereti a match play játékformát.

„A stroke play-nél csak magára hagyatkozhat az ember, nem látja, hogy egy másik flightban, egy másik versenyző éppen hogyan teljesít, és így kell jó eredményt összehozni. A match play-t azért szeretem nagyon, mert sokat lehet viccelni. Nem játszhatok biztonsági játékot, mert ha az ellenfél a zászló mellé üt, akkor nekem is oda kell ütnöm és kész. Ezáltal sokkal bátrabban játszom és tetszik, ahogy nyomást lehet gyakorolni a másik játékosra” – mondta Csilla. Természetesen azt nem árulta el, hogy ő milyen trükköket alkalmaz riválisai ellen, de hozzátette, nem tartozik azok közé, akik papírokat gyűrögetnek, miközben az ellenfél üt.

A match play-t azonban egy ideig elfelejthetjük és a hétvégét is már magunk mögött hagytuk. Ennek megfelelően Csicsi is a jövő kihívásaira készül.

Ezek először az iskolai vizsgák képében materializálódnak, de június első hétvégéjén már jön a Német Junior Bajnokság, ahonnan játékosunk egyből Angliába utazik versenyre, majd onnan érkezik haza a Magyar Bajnokságra.

Ami addig is esemény lesz Csilla életében, az az, hogy edzője, Tom Burnett, először a világegyetem történetében, Magyarországon látogatja meg tanítványát. Az edző először fog találkozni többek közt Csilla két legnagyobb támogatójával, édesanyjával és nagybátyjával. Tom Burnett pedig belement, hogy ha már itt van, bemutató edzést is tart szerdán az Academy Golf Club pályáján.

Csilla ezzel kapcsolatban csak annyit mondott, örül, hogy az itthoniak végre megismerhetik az edzőjét.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés