Ha sehogy nem megy jól

  Eiring Kristóf pont addigra esett ki a formából, amikorra elkezdődtek a nagy tornák. Hiába nyert már versenyt az idén, a két héttel ezelőtti Magyar Kupán csalódást keltett a játéka és a most hétvégi Match Play Bajnokságon sem remekelt különösebben.

 Eiring Kristóf pont addigra esett ki a formából, amikorra elkezdődtek a nagy tornák. Hiába nyert már versenyt az idén, a két héttel ezelőtti Magyar Kupán csalódást keltett a játéka és a most hétvégi Match Play Bajnokságon sem remekelt különösebben.

Kristóf a hétvégi versenyen kötelező jelleggel hozta az első nyolcba kerülést, ott azonban már nem nyújtott maradandó teljesítményt.

Kristóf elmondta, játékában több probléma is adódott az elmúlt hetekben. Ezek közül a legsúlyosabb a 100 méteren belüli közelítő ütések gyengesége. A hétvégi versenyen például többször nem találta el a green-t 100 méteres távolságon belülről. Ezenkívül Kristóf bár három puttokat nem ütött, egyeket sem. A kiegyensúlyozottság jó dolog, de azért nem lenne baj, ha a játékosnak nem kellene szakaszonként kettő puttal számolnia. Ehhez jön még, hogy saját bevallása szerint a Match Play Bajnokságon többször rossz döntést is hozott, ami pedig stratégiai hiányosságoknak köszönhető.

„Én mindkét verseny előtt azt hittem, hogy megfelelően készültem, legalábbis szerintem nem a felkészüléssel volt a gond” – mondta a játékos.

Hozzá kell tenni, bár a Magyar Kupa szereplését tényleg nem értjük, a Match Play Bajnokságon igen csak nehéz ellenfelekkel került össze a hétvége folyamán. Először a későbbi győztes Horváth Marcelltől kapott ki, majd Magyarország első számú juniorjától, Rózsa Csillától.

Marcell hattal vezetett Kristóf ellen, amikor már csak hat szakasz volt hátra, majd Kristóf feltámadni látszott három zsinórban megnyert lyukkal, de végül Marcell behúzta a győzelmet. „A végén is ő kezdett el lehetőségeket adni nekem, nem nekem volt köszönhető a három megnyert lyuk. Marcell egész hétvégén nagyon jól játszott” – mondta erről Kristóf.

Csicsinek nem ment jól a játék, hiszen a héten iskolai vizsgáira is készülnie kellett, ami rányomta bélyegét a hétvégi játékára, de Csilla mégiscsak Csilla. „Jobban játszott, mint én, bár ő is hibázott helyenként, azért megérdemelten nyert” – mondta róla Kristóf.

Vasárnap aztán interjúalanyuknak is sikerült hoznia egy győzelmet Hatvári Árpád ellen, akit a 19. lyukon vert meg. „Ő nagyon komolyan vette az egész versenyt, ellenem is mindent beleadott, de úgy érzem, ha nem hibáztam volna nagyokat némelyik lyukon, már előbb megnyerhettem volna a meccset. Például ezen a napon is volt néhány pocsék ütésem 100 méteren belülről, amikor elhibáztam a green-t és utána már azt a szakaszt fel is adtam lélekben” – mesélte Kristóf.

Mi reménykedünk benne, hogy Eiring Kristóf legalább a Magyar Bajnokságra összeszedi magát. Addig azonban még biztosan indulni fog egy-két kisebb versenyen is, ahol már el lehet kezdeni a hibák kijavítását.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés