Misa ilyet még nem látott

  Mint tudjuk, Morozov Misa a hétvégén rendezett II. Magyar Nyílt Match Play Bajnokságon nagyon jó játékkal kezdett és könnyedén jutott a döntőbe, ám végül kikapott a remekül játszó Horváth Marcelltől.

 Mint tudjuk, Morozov Misa a hétvégén rendezett II. Magyar Nyílt Match Play Bajnokságon nagyon jó játékkal kezdett és könnyedén jutott a döntőbe, ám végül kikapott a remekül játszó Horváth Marcelltől.

Misa elmondta, két nappal a verseny előtt még záróvizsgáira készült az egyetemen és a megmérettetést csak tesztnek szánta játékának, mentális állapotának felmérésére.

„Érdekelt, hogy a játékom melyik részét kell még gyakorolni és hogy egyébként milyen formában vagyok a verseny előtt” – mondta.

Misa ehhez képest mindenkinél jobb volt a pénteki stroke play napon, bár egy ilyen játékostól talán elvárható, hogy álmából felkelve is hozza a 0-át.

A szombati játéknapon a fiatal versenyző már nagyon tudatosan építette fel játékát. Mindegyik ellenfelét komolyan vette és próbált végig nyomást gyakorolni rájuk, ami be is jött, hiszen minden úgy sikerült, ahogy tervezte.

Misa ellenfelei közül Závaczki Bálintot méltatta a legtöbbet. Ők ketten a szombati második körben kerültek egymással szembe.

„Egy nagyon jól fejlődő játékosról van szó” – mondta Misa. „Kiváló játékos lesz belőle, ha így folytatja. Én már 13 éve játszom, de még nem láttam ennyire fiatal golfozót így játszani. A puttjai nagyon jók voltak, egy pillanatra sem pihenhettem ellene, szerintem a játéktudása már egy szinten van sok nála idősebb junior játékával.”

A verseny alakulása vasárnapra Morozov Misát léptette elő esélyessé. Bár Horváth Marcell sem játszott rosszul a döntőig vezető úton, a tapasztalat és hendikep Misa győzelmét diktálta. Ehhez képest szoros küzdelemben Marcell győzedelmeskedett.

A vesztes fél elismerte, Marcell nagyon stabilan játszott és a végén jobban kordában tudta tartani a rájuk nehezedő nyomást.

„A három nap közül aznap játszottam a legrosszabbul. Főleg a hosszújáték nem ment, egyáltalán nem éreztem a távolságokat. Többször előfordult például, hogy túl ütöttem a green-t, ahonnan már nehéz menteni. De hát ez a golf. Egyszer jó napunk van, másszor rosszabb, nekem a vasárnap a rossz napok közé tartozott” – mondta Misa.

A játékos következő versenye a Szlovén Nyílt Amatőr Bajnokság lesz, ami két múlva esedékes. Ellentétben a Match Play Bajnoksággal, Misa erre már külön készül.

Úgy érzi, elsősorban a rövid játékát kell gyakorolnia, abban is főleg a távolságérzést. Mint mondta, nem akar tíz méteres puttokat kettővel túlütni, vagy éppen annyival rövidre hagyni. Emellett pedig a chip, a bunkerütések és összességében is a 60 méter alatti ütéseken lesz a hangsúly.

Kondiedzések terén a téli erőteljesebb tréningek helyett most inkább lájtosabb futásokkal tartja karban, illetve fejleszti állóképességét. Misa szerint ez a legfontosabb a golfpályán.

Mentális felkészülésről nem esett sok szó, hiszen interjúalanyunk elmondta, ha eleget gyakorolt és formában érzi magát a verseny előtt, akkor a mentális nyugalom már magától jön.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés