Ennek a pályának nincs párja

Ezen a héten egy igazán finom csemegével vár minden golf rajongót a Volvo sorozat, a soron következő torna helyszíne ugyanis Bulgária lesz, a pályát, amit az európai Pebble Beachnek is hívnak, Gary Player tervezte.

Ezen a héten egy igazán finom csemegével vár minden golf rajongót a Volvo sorozat, a soron következő torna helyszíne ugyanis Bulgária lesz, a pályát, amit az európai Pebble Beachnek is hívnak, Gary Player tervezte.


Ezen a héten a golf krémjét látja vendégül Bulgária, ezen belül is a Thracian Cliffs Golf & Beach Resort, amely az idei Volvo World Match Play Championship helyszínéül szolgál majd. A pályát nem kisebb név, mint Gary Player tervezte, aki egyszer így fogalmazott a létesítmény kapcsán: „Olyan pálya, mint ez, nincs még egy a bolygón.” A dél-afrikai legendának pedig hinnünk kell ebben az ügyben.


A mezőny 24 játékosból áll majd, akiket 8 csoportra osztanak majd, és minden csoportban 3 játékos lesz. Különleges lefolyása lesz ennek a tornának, de megéri majd ütőt ragadni, és nem csak az elismerés, a ranglistapontok és a szép fotók miatt. A büdzsé ugyanis a tavalyi 250 ezer euróról 3 millió euróra rúgott, a győztes markát pedig kereken 800 ezer euró üti majd. Az anyagi vonzat mellett pedig maga a létesítmény kialakítása, atmoszférája is csábító. A nemzetközi naptárat tekintve, ez a 40. helyszín, ahol megrendezik majd ezt a tornát.


Tavaly Spanyolország adott otthont a tornának, mégpedig a Finca Cortesin pályája. A 2012-es idényben is egy remek csapat verődött össze, a győzelmet pedig végül Nicolas Colsaerts szerezte meg, akinek egyébként ez volt a második European Tour győzelme. Az elsőt még 2011-ben szerezte a Volvo China Openen. A belga játékos egy kiélezett mérkőzést vívott Paul Lawrie ellenében az elődöntőben, a fináléban pedig Graeme McDowell volt az ellenfele. Egy rendkívül izgalmas, idegek játékaként is felfogható párharc folyt a pályán, a lépés azonban Colsaertsnek jött ki jobban. Kevéssel, de végül a belga győzött.


A címvédő így nyilatkozott a torna előtt: „Nagyon várom már, hogy megvédhessem a címemet ebben az új felállásban, és már készen állok a match play-re. Nagyon szeretem ennek a tornának a stílusát, a kialakítását, és nagyon jó lenne, ha az idei első győzelmem a Volvo World Match Play Championshipen történne. Elképesztő siker lenne számomra, ha meg tudnám védeni a címemet a Thracian Cliffs pályáján, és ha meg tudnám nyerni Bulgária első European Tour versenyét.”


A belga nagyon elszánt, ami remek hozzáállás, ám nem lesz könnyű dolga, hiszen a mezőnyben a nemzetközi golf világ 24 kiváló versenyzője vesz majd részt. Ott lesz például a torna 2011-es bajnoka, egy igazi match play specialista, Ian Poulter is. A brit így nyilatkozott a verseny előtt: „Mindenki tudja rólam, hogy imádom a match play versenyeket, és alig várom már ezt a hetet, ugyanis a torna a kedvenceim közé tartozik. 1994-ben váltam profivá, és rengeteg különleges országban jártam már, és már nagyon várom, hogy ellátogathassak Bulgáriába. Láttam fotókat a Thracian Cliffs pályájáról, és csakis pozitívumokat hallottam róla. Ez egy különleges hét lesz, ez biztos.”


Poulter mellett ott lesz még a dél-afrikai Branden Grace, aki a tavalyi szezonban megnyerte a Volvo Golf Championst, valamint a Volvo China Opent, így ő is specialistának számít ezen tornák tekintetében. A játékos azt nyilatkozta, hogy mivel ezzel a Volvo címmel még nem rendelkezik, minél hamarabb szeretné begyűjteni, hogy még teljesebb legyen a lista. Grace hozzátette, hogy gyerekkorában mindig arról álmodozott, hogy Ernie Elshez hasonlóan ő is jó néhányszor hódítsa el ezt a kupát. Hozzátette, hogy bízik benne, hogy jó ómen lesz számára, hogy hazájának másik kiváló sportolója, Gary Player tervezte a pályát.


A teljesség igénye nélkül találkozhatunk majd a pályán jó néhány idei győztessel is. Ott lesz Scott Jamieson, aki második lett az idei Volvo Golf Champions elnevezésű tornán, ütőt ragad majd Jamie Donaldson, az idei Abu Dhabi HSBC Golf Championship bajnoka, valamint a katari torna idei nyertese, Chris Wood is. A közönség megcsodálhatja majd Francesco Molinari, Peter Hanson, Shane Lowry, Graeme McDowell, George Coetzee, Thorbjorn Olesen és a Race to Dubai ranglista vezetője, Brett Rumford játékát is.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés