Garcia összeomlott

Sergio Garcia nem jött ki jól abból a kisebb csetepatéból, amit ő maga gerjesztett Tiger Woods ellenében még szombaton. A játékos kicsit nekiment a világelsőnek, vasárnap pedig összeomlott a pályán.

Sergio Garcia nem jött ki jól abból a kisebb csetepatéból, amit ő maga gerjesztett Tiger Woods ellenében még szombaton. A játékos kicsit nekiment a világelsőnek, vasárnap pedig összeomlott a pályán.


Emlékszünk, Sergio Garcia nagyon jól kezdte a tornát, és többen már bajnokesélyesként tekintettek rá péntek-szombat magasságában, majd a hétvége első napján kikelt magából. Hogy jogos volt-e vagy nem, azt mindenki döntse el maga. A lényeg, hogy a spanyolt – elmondása szerint – megzavarta koncentrálás közben a Tiger Woods körül gyűrűző tömeg sikoltozása, amely nagyon rosszkor jött. Az amerikai azt nyilatkozta, hogy ő azt az információt kapta, hogy Garcia már elvégezte az ütést, így ő következik. Nos, nem így volt, Garcia pedig kicsit megzavarodott.

Régi szép idők...


Ezt követően kicsit ment a szurkálódás a nyilatkozatok terén, és Garcia végül kimondatlanul arra kérte Tigert, hogy figyeljen már kicsit jobban oda magára, mert tudja, hogy milyen sokan szeretik, követik a pályán, és bármit csinál, arra sikoltozás a válasz a tömegből. Szóval Tiger, tartsd korában a híveidet, és figyelj oda másokra a pályán. Nagyjából ez volt a lényeg. Később a spanyol kerekperec kijelentette, hogy egyáltalán nem élvezik egymás társaságát a pályán a világelsővel, és ennyi a történet. A két játékos a zárónapon egyébként nem játszott egymás mellett, amiért tényleg hálásak lehetünk. Lehet, a spanyol végül ölre ment volna. Na jó, ne engedjük el ennyire a fantáziánkat, végülis a golf az úriemberek sportja. A legtöbb esetben.


Garcia tehát jó pozícióból kezdhette meg a vasárnapot, ám hamar nyilvánvalóvá vált, hogy nem lesz itt kupával való fotózkodás. A spanyol az első 9-en még profi módjára hozta a formáját, hiszen egy birdiet és egy bogey-t ütött be. Az esélyek itt még javában Garcia mellett szóltak. A 10-esen érkezett még egy bogey, majd a 11-esen, a 13-ason és a 16-oson birdiek. Nagyszerű végjáték, gondolhattuk magunkban. A győzelem kikövezett útján lépdelt a játékos, aztán elgurultak a gyógyszerei, már elnézést a kifejezésért.

 

 

A 17-es szakaszon két alkalommal is a vízbe ütötte a labdát a játékos, pedig a közönség egy emberként szorított érte. Az ötödik ütése már elérte a greent, a par3-as szakaszt pedig végül 7 ütésből teljesítette a játékos. A remények kezdtek szertefoszlani, amit a 18-as szakaszon elért dupla bogey még tovább tetézett. Garcia azt nyilatkozta a nap végén, hogy lehet, hogy túlságosan is magabiztos volt a kör végén, az adrenalin pedig túlpörgött benne. A spanyolnak így meg kellett elégednie a 8. hellyel. A szezonban ez volt a negyedik top10-es helyezése. A legjobb eredménye a Cadillac Championshipen elért 3. hely.


Garciával nem most először fordult elő, hogy kicsit elvesztette a fejét a pályán, vagy azon kívül. A golf.com összegyűjtött néhány emlékezetes momentumot ennek kapcsán.

 

Garcia! Kinek ártott az a mikrofon?

 

 

Repül az ütő, ki tudja, hol áll meg?

 

 

Hit the bunker! Just hit, hit, hit!

 

 

Te fránya darázs, most véged!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés