Hol van a vége?

Tiger Woods ismét borzolta a kedélyeket egy eltévesztett ütéssel, amelynek nyomán drop következett, de most nem volt gond a koordinátákkal. A világelső megtartotta előnyét, és megszerezte idei negyedik győzelmét.

Tiger Woods ismét borzolta a kedélyeket egy eltévesztett ütéssel, amelynek nyomán drop következett, de most nem volt gond a koordinátákkal. A világelső megtartotta előnyét, és megszerezte idei negyedik győzelmét.


Tiger Woods tényleg megállíthatatlan. A világelső nem csak idei negyedik győzelmét szerezte meg vasárnap, hanem összességében a második elsőségét karrierje során a Players Championshipen. Ebben az évben sem volt könnyű dolga, hiszen a mezőny a legerősebb nevekkel volt tele, ám vasárnapra a húzónevek kiszálltak a versenyből, és olyanok kerültek előtérbe, akiket eddig nem igazán láthattunk a tabella élén.


Gondolhatunk itt például David Lingmerthre, aki a megelőző két szezonban még a Web.com sorozatban játszott, ám idén már teljes tagja a PGA-nek. A 2013-as szezonban a svéd játékos már két alkalommal végzett a második helyen, utóbbit éppen a Playersen érte el. A 25 éves golfozó a Humana Challengen lett második – ez a torna még januárban volt -, ezt követően viszont a cutba jutás okozott nagyobb problémákat. A legutóbbi 5 versenyét idő előtt kellett befejeznie, ám a Playersen nagyon jól teljesített, és egy kicsivel jobb végjáték esetében akár egy playoff is benne lehetett volna a pakliban.


A svéd az első három napon 70 alatt játszott, vasárnap pedig 72-es eredményt ért el. A játékos talán nem bírta a nyomást, ezért csúszott be több hiba a zárónapon. Lingmerth az első szakaszon birdiet ért el, a 8-ason és a 10-esen érkezett egy-egy bogey, de még ezzel sem lett volna nagy baj, mivel kollégái sem tündököltek a pályán. A 12-esen és a 13-ason birdiet ért el, amivel sikerült magát még jobb pozícióba ütni, ám a 14-esen érkezett még egy bogey, majd a 16-oson egy birdie. Az utolsó előtti szakaszon par teljesítményt ért el, és ott volt a lehetősége egy szép befejezésnek – adott esetben a tornagyőzelemnek vagy a playoffnak -, ám a svéd bogey-t ütött a 18-ason, így a neve mellett -11 szerepelt. Ez pedig „csak” a második helyhez volt elég, de a játékos teljes mértékben elégedett magával, és ez valóban jogos.


Szintén a második helyen végzett Jeff Maggert, aki ugyancsak az utolsó napon omlott kicsit össze. Az első 11 szakaszon a játékos beütött 4 birdiet és egy bogey-t, ami kifejezetten a jó teljesítmények közé volt sorolható, ám a 17-esen érkezett egy dupla bogey, ami már túl sok volt. A 18-ason ugyan tudott szépíteni egy birdievel, egy eagle is kevés lett volna a playoffhoz. A neve mellett szintén -11 szerepelt a nap végén, amivel megszerezte a második pozíciót, ami a szezonban eddig a legjobb eredménye. A 49 éves játékos karrierje során három alkalommal nyert már a PGA Touron, legutóbb 2006-ban a FedEx St. Jude Classicon.


Az előbb említett játékosokkal ellentétben Kevin Streelman az utolsó napra támadt fel, ha mondhatjuk ezt. Az amerikai pénteken 70-et, szombaton pedig 71-et játszott, vasárnap azonban megpróbált mindent egy lapra feltenni, és odatenni magát a TPC Sawgrass pályáján. Streelman tegnap 67-et játszott, és csak egyetlen bogey-t termelt. Az amerikai egyébként idén szerezte meg karrierje első PGA Tour titulusát, mégpedig a Tampa Bay Championshipen. A golfozónak egyébként idén ez volt a negyedik top10-es helyezése.


A győzelmet az a Tiger Woods szerezte meg, akinek ebben a szezonban ez volt már a negyedik tornaelsősége. A világelsőért ott szorított a pálya mellett kedvese, az olimpiai bajnok síelő, Lindsey Vonn, és úgy tűnik, a szőkeség jó ómen a golfozó számára. Tiger az élről kezdhette meg a zárónapot, miután a hátra maradt szakaszokat hozni tudta, és nem hibázott sokat. Vasárnap a világelső az első 9-en beütött 3 birdiet és egy bogey-t, majd a 12-esen is érkezett egy birdie. A 14-es szakaszon azonban egy eltévesztett tee shot következtében a vizes akadály győzött, így jöhetett a drop. Korábban ebből volt már némi konfliktus, de most minden a szabályok szerint történt, és valószínűleg Tiger is tudta, hogy ezen a banánhéjon nem csúszhat el a zárónapon, ezért rendkívül körültekintően ejtette el azt a labdát. Minden jogszerű volt, bár a szakaszt dupla bogey-ra hozta. A rajongóknak ekkor kicsit megdobogott a szívük, ám nem kellett aggódniuk, mivel a játékos a par5-ös 16-os szakasznál nagyszerűen vágta ki magát egy bunkerből, birdiere hozva a szakaszt. Az utolsó kettőn par-t ütött, így a neve mellett -13 szerepelt. Két ütéssel tehát megnyerte a tornát, a Playerst karrierje során már másodszor.


A golfozó azt nyilatkozta, hogy vasárnap a greenek kicsit trükkösebbek voltak, de sikerült uralnia a helyzetet, és a vizes akadályon kívül nem volt komolyabb probléma, amihez extra teljesítmény kellett volna. Tiger ezzel a győzelmével megerősítette a helyét a világranglistán, no meg a FedExCup ranglistán is. A játékosnak ez volt a 78. tornagyőzelme karrierje során, amely már önmagában elképesztő szám, ráadásul, egyre közelebb került Sam Snead 82-es rekordjához. Nem tűnik úgy, hogy Tiger leállna, ezért szinte biztosak lehetünk benne, hogy ezt a számot a közeljövőben eléri majd a játékos.


Három ütéssel végzett Tiger mögött Martin Laird, aki szintén nagyon jól játszott vasárnap, valamint Henrik Stenson és Ryan Palmer. A svéd a 4-es szakaszon beütött egy dupla bogey-t, majd sorozatban 3 birdiet ütött be, ám az utolsó 5 szakaszon 2 bogey is érkezett, ami már nem fért bele. Palmer nagyon jól kezdte a tornát, ám szombaton és vasárnap nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan eltervezte, a zárónapon ráadásul 4 bogey-t is beütött. Palmernek ez volt szezonbeli második 5. helyezése, és harmadszorra végzett a top10-ben ebben az évben. Nagyon kell ugranunk a számok terén, mivel a -10-es eredményt elérők után egy -7-es csoport következik, amelynek tagjai például Brandt Snedeker, Rory McIlroy, Lee Westwood, vagy az a Sergio Garcia, akinek szép kilátásai voltak a torna végén, ám a spanyol konkrétan összeomlott a pályán.


Lingmerth ütése lassítva


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés