Klub, nem csak pálya

A Highland immár hagyományos Társasági Versenysorozata idén egy sokkal gazdagabb programcsomag, a Highland Klubnapok részeként kerül megrendezésre. Ennek részleteiről, az idei újításokról és a klubélet felpezsdítéséről Forgó Ferenc ügyvezetőt kérdeztük.

A Highland immár hagyományos Társasági Versenysorozata idén egy sokkal gazdagabb programcsomag, a Highland Klubnapok részeként kerül megrendezésre. Ennek részleteiről, az idei újításokról és a klubélet felpezsdítéséről Forgó Ferenc ügyvezetőt kérdeztük.

„Összesen 12 alkalommal, a már megszokott csütörtöki napokon várjuk a golfozókat pályánkon. A sorozat egyik fontos – persze nem az egyetlen – eleme lesz stratégiai célunk elérésében, mely nem más, mint a klubélet felpezsdítése” – kezdte Forgó.

Konkrétan mire számíthat, aki ellátogat egy Highlandes klubnapra és versenyre?

Reméljük, hogy a legutóbbi, május 1-i verseny majális-hangulatát egész évben meg tudjuk őrizni és hasonlóan nagy társaságot tudunk pályánkra vonzani. A cél az, hogy egy-egy ilyen Highland Klubnapon mindenki megtalálja a neki való programot és érdemes legyen kihívni a most még nem golfozó családtagokat, barátokat, üzletfeleket is.

Rétegesen felépített, minden tudásszint golfozóinak szóló programcsomagot alakítottunk ki. A teljesen kezdőket ingyenes oktatással várjuk. Ez nagyon fontos feladat, hiszen a magyarországi golfozói létszámot nagyságrendekkel kell növelni. Célunk egyébként, hogy minél több juniort bevonjuk ebbe a munkába, mert ezek a lelkes fiatalok abban is segítenek, hogy eltűnjön az a negatív előítélet, miszerint a golf az unatkozó öreg milliárdosok időtöltése.

A kezdő tanfolyamon már túljutott golfozók, akik az alapfogásokat már megtanulták, a PAR3-as versenyen indulhatnak, a tapasztaltabbak pedig értelemszerűen a 9 szakaszos pályán rendezett versenyen mérhetik össze a tudásukat. Ezen kívül putt-versenyt is rendezünk, ez is népszerű, jó hangulatot biztosító program. Például a putt-versenyen minden 6 fős csoport győztesét meghívjuk egy adag házi készítésű fagylaltra. És persze a versenyek után ott a klubház, a terasz, ahol késő estig tart a beszélgetés.

Az új áraink is azt tükrözik, hogy ezek a napok ne a pénzről, a bevételszerzésről, hanem a jó hangulatról szóljanak. Ahogy említettem, a teljesen kezdőknek ingyen adunk egy kis ízelítőt, a putt-verseny is ingyenes, a PAR3-as versenyen a részvételi díj 500 forint, a 9 szakaszos pályán a nevezési díj mostantól klubtagoknak mindössze 1.000 forint, külsősöknek pedig 5.990 forint green fee-t kell a nevezési díjon felül fizetni.

A versenyeken kívül milyen lépésekkel próbálják a klubéletet fellendíteni? Már sokszor, sokan elmondták, hogy ezen a területen minden golfklubnak vannak még tennivalói.

Minden szombaton délután ½ 3-kor tartjuk a „Golf & Grill” programokat. Az érdeklődők egy kis PAR3-as versenyen indulhatnak, a kellemes időtöltéshez az étterem szokásos finomságain túl grill-ételekkel járulunk hozzá.

A többi programról nagy általánosságban azt tudom mondani, hogy mi a kereteket próbáljuk biztosítani, de a klubélet végső soron a tagokon múlik, hogy ők jól érzik-e magukat egymás társaságában. A mi szerepünket ahhoz tudnánk hasonlítani, mint egy szőlőfürtön a szár, ezen kívül néhány szőlőszemet mi is fel tudunk tenni, de a klubtagoknak is hozzá kell tenniük a maguk ötleteit.

Néha apróságokról van szó. Például köztudott, hogy a Highlanden mindig fúj egy kis szél, beszereztünk néhány sárkányt, és akinek kedve van, levezetésképp nekiláthat sárkányt eregetni. Ilyen ötletekkel bárki előállhat, például a bridzs-klub tagjai is lelkesen szervezik a programjaikat. Sőt, akkor lesz pezsgő klubélet, ha szinte mindenki hozzáteszi a maga egy-két kezdeményezését, ötletét, poénját.

Vagy egy másik példa: néhány klubtagunk már elkezdte az üzleti, baráti magántalálkozóit a Highland-re szervezni, és az egyébként nem golfozó ismerősöket, üzletfeleket a golfklubba invitálja, mondván, egy belvárosi kávéház vagy egy szálloda hallja sivárabb ennél, a vidékről, külföldről érkezőknek ráadásul egyszerűbb ide jönni mint a belvárosban kavarogni és a beszámolók szerint itt az újdonság ereje is jó hatással van a vendégeikre. Ha pedig valaki nagyobb társaságot vár, prezentációt, üzleti bemutatót szeretne tartani, születésnapot, családi összejövetelt szervezne, akkor jelképes összegért, nagyon kedvezményes klubtag-áron az elegáns konferenciatermet vagy a fedett rendezvény-pavilont is a rendelkezésükre bocsátjuk.

Reméljük, hogy hamarosan nálunk is természetessé válik, hogy a golfklub úgy él mindenki fejében, mint egy elegáns, kellemes helyszín, ahova üzleti és magáncélú találkozókat napi rendszerességgel beszélnek meg a nem golfozó ismerősökkel is. És egyre többen érzik majd azt, hogy a Highland nem csak egy golfpálya, hanem az ő klubjuk.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés