Labda a fán

Egy rendkívül sokszínű versenynapnak lehettünk tanúi szombaton az idei Players Championshipen. Volt itt „majdnem bunyó”, ágakra ütött labda, káromkodás egy fa tövében, és persze remek megoldások is.

Egy rendkívül sokszínű versenynapnak lehettünk tanúi szombaton az idei Players Championshipen. Volt itt „majdnem bunyó”, ágakra ütött labda, káromkodás egy fa tövében, és persze remek megoldások is.


Az idei Players Championship harmadik játéknapjának egyik szokatlan fordulatát eredményezte Hunter Mahan a 15-ös szakaszon elvégzett ütése, amelynek következtében labdája a fán landolt. Először senki sem tudta, hova szállt a labda, de aztán a szemfüles riporterek megtalálták az elkószált játékszert. Az amerikai labdáját az ágak tartották, a játékos pedig bízott benne, hogy időközben megerősödő szél majd lefújja onnan. Nem így történt.


Mahan egy ideig kémlelte a fát, és mereven fürkészte a labdáját, amit be kellett azonosítania. Miután megbizonyosodott arról, hogy ez az ő labdája, és miután az is nyilvánvalóvá vált, hogy az időjárás nem fog segíteni neki a labda leimádkozásában, kénytelen volt komolyra fordítani a dolgot, és jöhetett a drop. A szakaszt ugyan dupla bogey-ra hozta, de legalább nem volt unalmas ez a nap sem.


Mahan egyébként tegnap az első 9-en beütött 3 birdiet és egy dupla bogey-t. Utóbbi a 8-as szakaszon érkezett, ám ez még nem jelentette közvetlenül a torna végét. A 12-esen is érkezett egy birdie, majd a 15-ösön az említett újabb dupla bogey. A közönség és talán a játékos meglepetésére is a 16-oson érkezett egy eagle, majd a 17-esen ismét legörbültek a szájak, mivel a golfozó bogey-t ért el. Hektikus végjáték, az biztos. A játékos -8-as eredménnyel a 8. helyen áll jelenleg.


 

Lee Westwoodnak is meggyűlt a baja tegnap a pályával, és leginkább a fa tövével. A brit az 1-es szakasznál tévesztette el kicsit az irány, a labdája pedig egy fa tövében landolt. Nem volt egyszerű dolga a golfozónak, mivel alig fért hozzá a labdához, az első próbálkozása nyomán ráadásul nem is találta el a játékszert. Egy laza káromkodás, aztán lépünk is tovább.


Westwood másodszorra már eltalálta a labdát, és bár a szakaszt dupla bogey-ra hozta, jól oldotta meg a helyzetet. A brit ezt követően még egy dupla bogey-t beütött a 4-es szakaszon. Ő sem tudta befejezni a körét egyébként. A 15. szakaszig jutott, a pályát pedig +3-as köreredménnyel hagyhatta el. Van még esély javítani, és a jelenlegi -6-os eredményét is lehet még kozmetikázni. Persze, ehhez kicsit koncentráltabb játékra lesz szükség.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés