Tiger önző a pályán?

Az idei Players Championship harmadik játéknapja bővelkedett minden jóban, és kevésbé kellemes pillanatban egyaránt. Kisebb csörte alakult ki Sergio Garcia és Tiger Woods között, akik a hírek szerint nem igazán voltak kibékülve egymással a nap végén.

Az idei Players Championship harmadik játéknapja bővelkedett minden jóban, és kevésbé kellemes pillanatban egyaránt. Kisebb csörte alakult ki Sergio Garcia és Tiger Woods között, akik a hírek szerint nem igazán voltak kibékülve egymással a nap végén.


Tényleg azt mondhatjuk, hogy a Players Championship harmadik játéknapján volt minden, mint a búcsúban. A szombati játéknapot Sergio Garcia kezdhette meg az élről, és mivel Tiger Woods társaságában az utolsó turnusban szerepeltek, az időjárás már javában tombolt, amikor ütőt ragadtak. A helyzet nem volt annyira drámai, de a szél szombaton úgy döntött, hogy csak azért is megpróbál belerondítani a játékosok munkájába. Ezt a kellemetlen körülményt azért ki lehetett iktatni, mert annyira tényleg nem volt szörnyű a helyzet. A villámlás veszélye miatti szünetet azonban el kellett fogadni, ahogyan azt is, hogy sötétedés miatt hamarabb véget ért a játék tegnap. Mindazonáltal, a mezőnyből csak 8 golfozó nem tudta befejezni a körét, ami elég jó arány.


Garcia tehát az élről kezdhette meg a szombati játéknapot, és ha fél szemmel figyelte a tabellát, akkor egyáltalán nem lehetett nyugodt. Voltak ugyanis néhányan, akik nagyon jó napot fogtak ki, így a spanyolnak a délutáni turnusban oda kellett tennie magát. Az első szakaszt par-ra hozta, ám a másodiknál kiborult a bili. Társa, Tiger már elvégezte az első ütését, és mivel a spanyol úgy látta, hogy a világelső kitért az útból, megkezdhette ő is az ütőmozdulatot. A semmiből azonban egy hatalmas üdvrivalgás zavarta meg Garcia koncentrációját. A Tigerrel tartó tömeg ugyanis felhorkant, amikor a játékos elővette az 5-ös ütőjét. A hangzavar pedig kizökkentette Garciát, aki ezen a szakaszon végül bogey-t ért el, míg Tiger birdie-re hozta a szakaszt, amivel át is vette a vezetést. Az ügy bizony heves indulatokat váltott ki.


Tiger azt nyilatkozta, hogy nem csoda, hogy Garcia panaszkodik valami miatt. A spanyol erre a kommentre azt mondta, hogy rendben van, aztán azzal folytatta, hogy neki nem kell semmi miatt bocsánatot kérnie. Garcia tudja, hogy mit csinál, Tiger pedig azt csinálhat, amit akar. A spanyol hozzátette, hogy Tiger már elsétált balra, így ő megkezdhette a mozdulatot. A hatalmas tömeget, amely Tigerrel tartott, a játékos okosan magával húzta. Garcia azt mondta, hogy ez így van rendjén, ő pedig megvárta a vonulást. A spanyol készült volna az ütésre, amikor Tiger elővette az 5-ös woodot, amire hatalmas sikoltozás vette kezdetét, ami nem segített Garciának a koncentrálásban.


Tiger azt mondta a sajtó munkatársának, hogy azt hitte, hogy társa már ütött, így most ő következik. Garcia pedig így zárta a nyilatkozatát: „Ez velem is megtörténik, amikor Spanyolországban vagyok. Természetes, hogy vele mindig ez van, akárhova megy. Nagyon sok ember követi őt a pályán, és azt hiszem, hogy emiatt elővigyázatosnak kéne lennie, mivel egy másik játékos is van a pályán. Sokszor igenis figyelni kell arra, hogy mi folyik a pályán, miközben a fickó ütni készül, mivel a tömeg reagálni fog arra, amit csinálsz, és ez hatással van a másik játékosra.”


Egy kicsit tehát paprikás lett a hangulat rögtön a kör elején, de Garcia még így is jó pozícióban van. Tegnap azonban csak a 14-es szakaszig jutott, ám jelenleg -10-nél tart – akárcsak Tiger -, ami egyáltalán nem rossz, ráadásul a vasárnap reggeli hátramaradt szakaszokon még javíthat. A spanyol egyébként szombaton 3 bogey-t és 2 birdiet ütött be, míg Tiger egy birdiet és egy bogey-t termelt a 14 szakasz alatt. Hasonlóan -10-nél tart egyébként Henrik Stenson, aki a 16. szakaszig jutott, a vezetés pedig jelenleg az újonc David Lingmerthnél van, aki tegnap nagyon szépen igyekezett uralni a mozdulatait, és bár a 17-es szakasznál le kellett raknia az ütőit, a neve mellett -12 szerepelt a dudaszó elhangzásakor. A verseny tehát koránt sincsen lefutva.


Az élmezőnyben van még Jeff Maggert, aki tegnap 66-ot játszott – be tudta fejezni a körét -, és aki csakis az utolsó szakaszon hibázott. A játékos neve mellett -9 szerepel, akárcsak Casey Wittenberg és Ryan Palmer esetében. Utóbbi kettő nem tudta befejezni a körét. Wittenberg a 17-esnél fejezte be -1-es eredménnyel, Palmer pedig a 16-osnál, szintén -1-es eredménnyel. David Lynn tegnap 68-at játszott, így a vasárnapot -8-as eredményről kezdheti majd meg, akárcsak Hunter Mahan. Marc Leishman -7-nél tart, Steve Stricker, Jason Dufner és Lee Westwood pedig -6-nál.


 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés