Hol a favorit?

A II. Magyar Nyílt Match Play Bajnokság második napján már megkezdődtek, majd folytatódtak is a tényleges match play küzdelmek.

A II. Magyar Nyílt Match Play Bajnokság második napján már megkezdődtek, majd folytatódtak is a tényleges match play küzdelmek.

A délelőtti első kör nagy meglepetése volt, hogy bár Rózsa Csilla sokáig vezetett Zilahy Csaba ellen, végül az utolsó lyukon elvesztette a meccset, így kiszállt az első helyért folyó küzdelemből. Csicsi utólag Csaba játékát méltatta, aki kétségtelenül nagy skalpot gyűjtött be Magyarország jelenlegi legjobb játékosának legyőzésével. Akik viszont Rózsa Csilla-Morozov Misa álomdöntőben reménykedtek, csalódtak.

Az első napi stroke play-t az élen záró Misa eközben magabiztosan hozta a kötelezőt és továbbjutott Hatvári Árpáddal szemben.

A délelőtt legnagyobb összecsapásán, az Eiring Kristóf-Horváth Marcell találkozón Marcell tudott győzedelmeskedni, míg a fiatal Závaczki Bálint a nála tapasztaltabb és jobb hendikeppel rendelkező Meznerics Gergőt győzte le. A vesztes fél saját bevallása szerint el volt ájulva ellenfele játékától.

A bajnokság különlegessége, hogy az erős mezőnynek köszönhetően a második nyolcasban legalább olyan erős játékosok találhatóak, mint az elsőben. Ezt igazolta például a S. Nagy Csaba-Csepregi László vagy a Horváth Ádám-Csányi Olivér meccs is, amelyeknek résztvevői képességeik szerint akár az első nyolcasban is helyet kaphattak volna. S. Nagy Csaba el is mondta első meccse után, hogy sokkal jobban örült volna, ha ugyanezekkel a játékosokkal az első nyolcban kellett volna összefutnia. S. Nagy egyébként szűken, de nyert Csepregi ellen, míg a másik említett meccsen Csányi Olivér rossz napját kihasználva Ádám simán hozta a győzelmet. Ádám utólag kiemelte, sajnálta ellenfele rossz formáját, mert tudta, a kis Csányi sokkal jobban tud játszani és ő is szívesebben játszott volna egy szoros meccset.

Délután az akkorra magasan esélynek számító Morozov Misa kötelezően hozta a győzelmet Závaczki Bálint ellen és így bejutott a döntőbe, míg a másik ágon Horváth Marcell bizonyult jobbnak Zilahy Csabánál, így ő lépett elő a mai döntő másik résztvevőjének. Kissé talán surranópályán, hiszen bár tudjuk, hogy Marcell milyen játékra képes, ha elkapja a fonalat, de ingadozó formája miatt sosem tudjuk, mikor fogja éppen elkapni azt a fonalat.

Rózsa Csilla a második meccsét, ezúttal Eiring Kristóf ellen már simán hozta, így ma Meznerics ellen az 5. helyért játszhat.

A mai nappal véget ér a bajnokság. A döntőt Morozov Misa játssza Horváth Marcell ellen.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés