A halál érintése

Ryan Palmer nagyszerűen menetel az idei Players Championshipen, ám a pénteki játéknapot egy tragikus esemény árnyékolta be. A játékos egyik legjobb barátja ugyanis csütörtök este autóbalesetben meghalt.

Ryan Palmer nagyszerűen menetel az idei Players Championshipen, ám a pénteki játéknapot egy tragikus esemény árnyékolta be. A játékos egyik legjobb barátja ugyanis csütörtök este autóbalesetben meghalt.


Fájdalmas nap


Irtózatosan nehéz lehetett abban a tudatban pályára lépnie Ryan Palmernek, hogy néhány órával korábban kapta a hírt, hogy egyik legjobb barátja egy autóbalesetben életét vesztette. Nyilatkozataiban sok konkrétumot nem mondott ezzel kapcsolatban a játékos, és ez így van rendjén. Elképzelni sem tudjuk, hogy milyen lelkiállapotban ragadhatott ütőt tegnap a golfozó, de azt kell mondjuk, hogy nagyon szépen helyt állt a TPC Sawgrass pályáján.


Palmer pénteken elég hektikusan játszott. A 4-es szakaszon beütött egy birdiet, majd a 7-esen és a 8-ason érkezett egy-egy bogey. A 9-esen azonban egy szép eagle-el a zsebében fordulhatott. Karrierje során először ütött 2 eagle-t egy körben, a játékos ugyanis a 11-es par5-ös szakaszon ismét jól ragadott ütőt. Ezt követően pedig érkezett még 3 birdie és még 3 bogey. Lehet, hogy volt némi gond a koncentrációval, de összességében pozitív mérleget zárhatott a játékos.


Palmer neve mellett -8 szerepelt két nap után, hátránya pedig mindösszesen 3 ütés az élen állóval szemben. Kiváló helyről kezdheti meg a hétvégi menetelést, és ha sikerül kicsit fejben is összeszednie magát, akkor még bármi megtörténhet. A nap végén egyébként így nyilatkozott a játékos: „Volt néhány kemény szakasz, amit kezelnem kellett, de erős tudtam maradni, pozitívnak kellett lennem, és a jelenben kellett maradnom. Ez a hozzáállás pedig átsegített ezen a perióduson.”

 

Nincs mit szégyellnem


Az első játéknapon egy messziről jött ember, nevezetesen Roberto Castro ragadta magához a vezetést, sokak meglepetésére. A perui gyökerekkel rendelkező játékos nem sok vizet zavart ebben a szezonban, ám tény, hogy rengeteg tornán elindult, több-kevesebb sikerrel. A Players Championship számára egy teljesen új terep volt, ám a nyitány nagyon szépen sikerült a játékos számára. A golfozó megütötte a pályarekordot – 63 -, amitől már a fellegekben járt, teljesen érthető módon.


A második napon azonban kicsit már másképpen alakultak a dolgok. Castro az első 9-en beütött 4 bogey-t és egy birdiet, majd a fordulót követően sem javult sokat a helyzet. Jobbára par-ra hozta a szakaszokat, bár a 11-esen érkezett még egy bogey, a 12-esen pedig egy dupla bogey. A golfozó azonban egyáltalán nincsen elkeseredve annak ellenére, hogy pénteken egy 78-as eredményt produkált.


„Nem kellett volna szégyenkeznem, vagy rosszul éreznem magam akkor sem, ha ezen a héten két 76-os kört produkálok. Ez egy nehéz golfpálya. Jelenleg -3-nál tartok, 36 szakasz után pedig a világ legjobb golfozói közül 110-en mögöttem állnak. Szóval, továbbra is azt mondogatom magamnak, hogy ez nem könnyű, ez nem könnyű, ez nem könnyű.” – mondta Castro.


Búcsúztak


Idő előtt ért véget az idei torna több nagy név számára is. Búcsúzni kényszerült 11 korábbi major bajnok, köztük Vijay Singh, Phil Mickelson vagy Graeme McDowell. Nem folytathatja a versenyt Ernie Els, Rickie Fowler, Ian Poulter, Jim Furyk, Keegan Bradley és Justin Rose sem. A továbbjutók között azonban még így is találhatunk 14 korábbi major bajnokot, ami azért nem rossz.


Nem készülhet a hétvégére az a Billy Horschel sem, aki sorozatban 23 alkalommal tudott cutba jutni. Most azonban jócskán meggyűlt a baja a TPC Sawgrass pályájával, és azon belül is a vizes akadályokkal. Az amerikai tegnap 71-et játszott, míg csütörtökön 76-ot. A játékos így nyilatkozott a nap végén: „Ezeket a szituációkat még meg kell tanulnom kezelni. Mindenképpen cut-ba kellett volna jutnom. Kicsi, egyszerű hibákat követtem el a pályán. Nyilvánvalóan, nem ütöttem elég birdiet ahhoz, hogy ezeket a hibákat kompenzálni tudjam.”

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés