A golf egy maratoni játszma

Megint egy kicsit átalakult a mezőny az idei Players Championship elnevezésű tornán, amelynek következtében Sergio Garcia ugrott az élre, ám a világelső, Tiger Woods is könnyedén vette az akadályokat a TPC Sawgrass pályáján.

Megint egy kicsit átalakult a mezőny az idei Players Championship elnevezésű tornán, amelynek következtében Sergio Garcia ugrott az élre, ám a világelső, Tiger Woods is könnyedén vette az akadályokat a TPC Sawgrass pályáján.


A pénteki nap győztese egyértelműen Sergio Garcia volt, aki ugyan ebben a szezonban még nem tudott nyerni, de előremutató, pozitív jövőképet felvillantó eredményeket már produkált. A spanyol játékos idei legjobb eredménye egyébként egy 3. hely a WGC-Cadillac Championshipről. A márciusi sikeres szereplés azonban már régen volt. A golfozó több fronton is igyekszik helyt állni, és úgy tűnik, hogy mind a PGA Touron, mind pedig az európai színtéren képes a kiváló játékra. Az már más kérdés, hogy ha egyszer elkapja a fonalat, meddig tart ki?


Garcia a legutóbbi versenyén – Wells Fargo Championship – a 16. helyet szerezte meg, ám ha a koncentrációja nem hagy alább, akkor ezen a héten ezt az eredményét jócskán felül tudja majd múlni. A spanyol ugyanis két nap után vezeti a tabellát, és nem látszik rajta semmiféle bizonytalanság. Persze, nagyon jól tudjuk, hogy a golfban mindig az apróságok döntenek, így előfordulhat, hogy a játékos egy picit önkéntelenül is kienged, rendkívül nehéz helyzetbe sodorva magát. De, ne legyünk pesszimisták!


A spanyol pénteken 65-öt játszott, ám az első szakaszok után nem tűnt úgy, hogy itt ma valaki brillírozni fog. Garcia a hátsó szakaszoknál kezdett, a forduló előtt pedig csak 2 birdiet tudott beütni. Ezt akár halvány teljesítménynek is nevezhetnénk, ráadásul az 1-es szakaszon megérkezett egy bogey is. A játékos azonban nem türelmetlenkedett, hanem kivárt, aminek meg is lett az eredménye. Garcia sorozatban 5 birdiet ütött be, majd a 8-as szakaszon is termelt még egyet, amivel átvette a vezetést. A 9-es szakaszon par-t ért el, a neve mellé így a nap végén -11-et véstek fel.


Tudott javítani a golfozó, hiszen az első napon 68-at játszott, a tegnapi teljesítménye pedig közel járt a tökéleteshez. Garcia egyébként soha nem ütött még ilyen alacsony score-t a TPC Sawgrass pályáján, így az öröm dupla volt. Érdekesség, hogy amikor a játékos 2008-ban megnyerte a Playerst, a zárónap végén a neve mellett -11 volt látható. Nagy esély van arra, hogy ezen az adaton is tud majd javítani, amennyiben úgy alakulnak a dolgok a hétvégén. Sietségre azonban semmi ok, nem kell kapkodni.


A játékos azonban nem lehet nyugodt, hiszen ott van a sarkában Tiger Woods, aki szintén két jó napot fogott ki ezen a héten. A világelső csütörtökön és pénteken is 67-et játszott, így két nap után -10-nél tart. A nap végén megkérdezték Tigertől, hogy volt-e a játékának olyan része, amivel elégedetlen lett volna, amire ő azt válaszolta, hogy nem, a játékában most minden a helyén van. Ilyen egy jó adag pozitív hozzáállás. Mondjuk, lehet is miben bizakodni, mivel az amerikai a legutóbbi három hivatalos versenyén egyszer a 4. helyet szerezte meg, a maradék két alkalommal pedig győztesen távozhatott a greenről.

 

Érdekesség, hogy közel 7 év után Garcia és Woods egy flight-ban játszik majd, amely körülménnyel kapcsolatban a spanyol így nyilatkozott: „Nem kell összemérnem magam senkivel sem. Tudom, hogy mit akarok elérni, és vannak olyan napok, amikor ilyen eredményt tudok elérni, és vannak olyanok, amikor ő játszik jobban és legyőz engem. Ahogy mondani szokás, ez nem sprint szám, ez maraton. Szóval, biztos vagyok benne, hogy lesznek jobb, és lesznek rosszabb napok. A lényeg, hogy a jobbakat próbáljuk meg minél tovább élvezni.”


Nagyszerűen játszott a második napon egyébként Kevin Chappell, aki csütörtökön még 69-et teljesített, pénteken pedig már 66-ot. Az amerikai tegnap 6 birdiet, 2 bogey-t és egy eagle-t termelt, amivel maximálisan elégedett lehet. A neve mellett -9-et láthatunk, akárcsak Lee Westwood vagy Henrik Stenson esetében. A brit játékos egyébként vezette is tegnap a tornát, ám a fordulót követően csak egy birdiet tudott termelni, amelynek következtében nem tudott előrébb lépni. Hátránya azonban csak két ütés, amit ezen a pályán könnyedén le lehet dolgozni. Három ütéssel van lemaradva, tehát -8-nál tart Ryan Palmer, Casey Wittenberg és David Lingmerth.


Matt Kuchar sokat javított az első napi játékához képest, mivel tegnap 66-ot játszott, míg csütörtökön 71-et. Az amerikai hátránya két nap után négy ütés az élen állóval szemben, akárcsak Hunter Mahan, Adam Scott vagy Zach Johnson esetében. Rájuk mindenképpen érdemes lesz odafigyelni a szombati játéknapon. Látható közelségben van még azért Marc Leishman, Webb Simpson és Rory McIlroy is, akik -6-nál tartanak. Az északír az első napon 66-ot játszott, ám pénteken nem igazán jött ki neki a lépés, és a 7-es, a 8-as és a 9-es szakaszon is bogey-t ért el. Aggodalomra azonban semmi ok, a 24 éves, kétszeres major bajnok golfozó még javíthat. Ki fog még javítani vagy rontani?


Teknős a pályán!!!!


A tegnapi nap egyik leghumorosabb jelenete pedig az volt, amikor egy méretes, és egyébként dühös teknőst visszadobtak a vízbe. Lehet, hogy az állat azért volt egy kicsit zabos, mert tovább szerette volna élvezni a játékos a pálya széléről, amely élménytől megfosztották szegényt.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés