Vihar egy pohár vízben

Érdekesen alakult a II. Magyar Nyílt Match Play Bajnokság első napi stroke play selejtezője. Voltak izgalmak, vélt sérelmek és néhány meglepetés is.

Érdekesen alakult a II. Magyar Nyílt Match Play Bajnokság első napi stroke play selejtezője. Voltak izgalmak, vélt sérelmek és néhány meglepetés is.

Az időjárás majdnem hibátlan volt, csupán egy-egy erősebb széllökés zavarta meg helyenként a játékosokat, ami bár nem előnyös a pontos ütésekre nézve, azért összességében nem érkezett sok panasz ezzel kapcsolatban. Sokkal észrevehetőbbek voltak a greenek lassúságai, ami viszont már több kritikára adott okot a versenyzőknek. Az első nap végén a pályamunkások egyből el is lepték a pályát, bízunk benne, hogy mára sikerült javítani a helyzeten.

A pályán egyébként nem születettek túl acélos eredmények. Meglepetésre a friss Magyar Kupa győztes Rózsa Csilla például +10-zel zárt. Még szerencse, hogy az eredmény szinte teljesen lényegtelen, hiszen az első nyolcba ezzel a score-ral is bekerült, így match play bajnokságról révén szó még simán nyerhet. Ehhez ma először az első napot +3-mal másodikként záró Zilahy Csabát kell legyőznie.

A stroke play előselejtezőt egyébként Morozov Misa zárta a legjobb eredménnyel, miután négy birdie-vel és négy bogey-val kereken 0-át játszott a 18 szakaszon. Mai első ellenfele a tegnap +13-t játszó Hatvári Árpád lesz.

Az első nyolcas talán legnagyobb meccsének a Horváth Marcell-Eiring Kristóf összecsapás ígérkezik. Marcell tegnap a harmadik legjobb eredményt ütötte (+7), míg Kristóf ötödik lett (+9). Mindkét játékosra igaz, hogy egyszerre képesek a briliáns játékra és a látványos összeomlásra is. Ha ma mindkét fiú a jobbik formáját veszi elő, nagy meccset fogunk látni.

Az első nyolc utolsó párosa Meznerics Gergely és Závaczki Bálint, amiről abszolút nem lehet mit mondani. A hendikep Meznerics oldalát erősíti, de Bálintot nem lehet leírni, így valószínűleg kettejük közt is az aktuális forma fog dönteni.

A mezőny erősségét jelzi, hogy az első nyolcról olyan nevek maradtak le, mint az előzetesen egyértelműen odavárt Horváth Ádám, Bertényi Balázs vagy mondjuk a fiatal Csányi Olivér. Bár a verseny iránt érdeklődők többsége valószínűleg az első nyolc csatáját fogja inkább figyelni, érdemes lesz követni ma a Horváth Ádám-Csányi Olivér párharcot is.

A száraz eredményeken kívül azonban egyéb történések is beszédtémát szolgáltattak a pénteki napon. Egy ilyen nagy versenyen természetesen elkerülhetetlenek a kisebb problémák, de az első napi események először majdnem közfelháborodást váltottak ki az indulók körében. Az eset csupán annyi volt, hogy két szülő is végigkísérte junior-korú gyermekét a 18 szakaszon, ám többek olvasata szerint ez szabálysértésnek minősült, a kizárás viszont elmaradt.

A versenynap után a bírák lehűtötték a kedélyeket, amikor elmondták, juniorok számára a versenyen engedélyezett a caddy használata, vagyis a szülők ezen a megmérettetésen caddyzhetnek gyermekeiknek. Korábban ebből voltak problémák, így egyebek mellett a Junior Tour-on sem megengedett, hogy a szülők caddyzzenek gyermekeiknek. Ezen a versenyen viszont lehet, csupán a korábbi tiltás miatt ezzel nem mindenki volt tisztában. A Magyar Golf Szövetség elnöksége egyébiránt erről a témáról is véleményt formál a következő gyűlésen, így lehet, hogy a későbbiekben minden szövetségi versenyen engedélyezett lesz a szülői felügyelet.

Az eset kitölti a ”vihar egy pohár vízben” kifejezés jelentéstartalmát, így a verseny után valószínűleg már senki nem fog erről beszélni. Sokkal inkább arról, hogy mennyire izgalmasra sikeredett a szombati játéknap. Reméljük, a jövőbe látunk.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés