Tiger leckéi II.

Tiger Woods mozdulatait nem egy ember elemzi folyamatosan, aminek meg is van az oka. Minden idők egyik legeredményesebb golfozójának mozdulatai irányadóak lehetnek a kollégák számára.

Tiger Woods mozdulatait nem egy ember elemzi folyamatosan, aminek meg is van az oka. Minden idők egyik legeredményesebb golfozójának mozdulatai irányadóak lehetnek a kollégák számára.

 


A Golf Digest újságírója ugyan megszállottan nem, de időről-időre leül, hogy elemezze Tiger Woods mozdulatait. Az újságíró megállapította, hogy az utóbbi időben Tiger mozdulatai jócskán adtak munkát számára, vagyis, volt mit elemezni. Jim McClean a magazin legutóbbi számában arról közölt egy hosszabb cikket, hogy miként változott az elmúlt időszakban a játékos technikája.

Kiemeli, hogy minden golfozó számára eredendően fontos, hogy uralja a saját swingjét, és nincsen ez másképpen Tiger esetében sem. Az elmúlt két évben a sportoló igyekezett még inkább tökéletesíteni mozdulatait, amely munka ebben az esztendőben biztosan beérett már, gondoljunk csak a golfozó elért sikereire a 2013-as szezonban.

Nem véletlenül ő a világelső. Abban pedig, hogy ennyire konzisztens játékot tud nyújtani a pályán, nagy szerepe van a swingjének, az összehangolt mozdulatok sorozatának, a csípő-kar-törzs-láb szimbiózisának. Tiger játékával kapcsolatban több szempontot is figyelembe vett a cikk írója, ezek közül elsőként a drivert vette szemügyre, másodikként pedig az 5-ös woodot.


5-wood


Mozdulj balra és üss lefelé


A cikk írója szerint az amatőrök többsége inkább söpörni próbálja a fairway woodját, amelynek az lesz az eredménye, hogy ütés közben a hátsó lábakon lesz a hangsúly. Ezzel szemben Tiger kicsit elfordul középirányba. Az 5-ös woodot használva az ütőfejjel lefelé tart az ütés, és csak minimális mennyiségű gyep bánja a mozdulatot.


Tiger a mozdulat közben kicsit hátra fordul az eredeti alapálláshoz képest – a bal fogástól néhány centivel beljebb -, a hátralendítésnél pedig folyamatosan középre tart a mozdulat. Ezt követően egy agresszív fordulást csinál az előre néző lábfeje felé, majd pedig lefelé üt. A cikk írója szerint, ha ilyen módon lendítünk lefelé, akkor a labdát magasabbra lehet ütni az ütőfejjel, így az magasabbra fog szállni.


Tanács: Játszd meg a labdát kicsit visszafordulásból, egy kissé fordulj balra, aztán üss lefelé. Bizonyosodj meg arról, hogy a swinged alsó pontja a labdával szembeni irányból érkezik, és némi gyepet is eltalál.



banner ugynoksegi v2 260px

Keresés