Pazar nyitány

Nem lehet panaszunk az idei Players Championship nyitónapján tapasztaltakra. Gyönyörű megoldások tömegét láthattunk, de azért voltak néhányan, akik inkább a vizet célozták meg, nem is egyszer.

Nem lehet panaszunk az idei Players Championship nyitónapján tapasztaltakra. Gyönyörű megoldások tömegét láthattunk, de azért voltak néhányan, akik inkább a vizet célozták meg, nem is egyszer.


Az idei Players Championship nyitónapján a vezetést egy olyan fickó szerezte meg, akiről vajmi keveset tudunk. Roberto Castro édesanyja Peruban nőtt fel, majd a család áttette székhelyét Amerikába. Castro lánytestvére az LPGA Tour golfozójaként tevékenykedett, ő pedig ipari mérnöki diplomát szerzett. Kisebb tornákon vett részt, profivá 2007-ben avanzsált. Tavaly részt vett karrierje első major tornáján – US. Open -, ám nem tudott cut-ba jutni. A golfozó az idei szezonban 7 alkalommal sem tudott cut-ba jutni, a legjobb eredménye pedig egy 16. hely a Phoenix Openről. A Wells Fargo Championshipen végül a 65. helyet tudta elcsípni. Castro most először lépett a TPC Sawgrass pályájára, és ha az első napi eredményét vesszük, akkor bizony a kedvencei közé fog tartozni a létesítmény.


A játékos ugyanis elérte a pályarekordot, vagyis a 63-as ütésszámot. Castro ebben az évben egyszer már ütött 63-at, mégpedig a Humana Challengen. Azon a versenyen végül a 37. lett. Nem tudni, hogy Castro mennyire tudja majd tartani magát ezen a héten, hiszen a mezőny nagyon erős, a tabella első fele pedig kifejezetten sűrű. Castro egyébként csütörtökön a hátsó szakaszokon kezdett, ahol összesen 5 birdiet termelt. A fordulót követően is maradt a kiváló forma olyannyira, hogy a golfozó a 2-es szakaszon be is ütött egy eagle-t, majd a 4-esen és a 6-oson is érkezett még egy-egy birdie. A játékos neve mellett -9-et láthattunk, ami intő jel lehetett a délutáni turnusok számára. A hibátlan teljesítménye, no meg a birdiek nagy száma miatt pedig a pénteket ő kezdheti meg az első helyről.

A perui gyökerekkel rendelkező játékost a tabellán Zach Johnson és Rory McIlroy követi. Ők három ütés hátrányban vannak, így nevük mellett -6 szerepel. Az északír karrierje során először lépte át a par határt. Tegnap 66-ot játszott, mégpedig hibátlanul. A 24 éves golfozó összesen 6 birdiet ütött be, amelyek nagy része a hátsó szakaszokon érkezett, ahol a versenyzést megkezdte a játékos. Rory azt nyilatkozta a nap végén, hogy most kicsit agresszívabban támadta a greent, aminek meg is lett az eredménye. A kétszeres major bajnok játékos ebben a szezonban nem tündököl úgy, mint például tavaly, de semmi ok az aggodalomra, lassacskán azért hozzászokik majd az új ütőkhöz a tehetség, és akkor majd leshetünk. Vagy nem. Ez majd eldől. Rory a legutóbbi versenyén – Wells Fargo Championship – egyébként a 10. helyet szerezte meg. Tavaly a játékos egyébként a TPC Sawgrass pályáján nem igazán találta a helyét, aminek az lett az eredménye, hogy nem tudott cut-ba jutni. Idén talán más lesz a helyzet. A nyitónapi eredményével okosan kell sáfárkodni, és akkor nem lesz gond a hétvégi indulást tekintve. Rory tegnap nagyon szép mozdulatokkal nyűgözte le a közönséget, ám a tegnapi nap legszebbjei közé biztosan felsorakozik Michael Thompson hole in one-ja, amit a 8-as szakaszon ütött be.

Szintén nagyon jól kezdett a torna nyitónapján Tiger Woods is, akinek a neve mellett -5-öt láthattunk a nap végén. Az amerikaihoz hasonlóan 67-et játszott még Hunter Mahan, Webb Simpson, Ryan Palmer és Steve Stricker is. Tiger tegnap egyetlen egyszer hibázott csak, mégpedig a legutolsó szakasznál. Ott becsúszott egy bogey, de így is elégedett lehet magával. Az élmezőnyhöz tartozik még Henrik Stenson, Padraig Harrington és Sergio Garcia is, akik -4-es eredménnyel a zsebükben várhatják a pénteki játéknapot. Harrington kicsit hektikusan kezdte a játékot, miután a 2-es szakaszon beütött egy eagle-t, a 3-ason egy dupla bogey-t, a 4-esen egy birdiet, az 5-ösön pedig egy bogey-t. A játékos tehát rögtön az elején felsorakoztatta szinte az egész ütésspektrumot, aztán lenyugodtak a kedélyek. A játékos ezt követően nem hibázott, és további 4 birdiet termelt.


Az idei év első major tornájának győztese, Adam Scott kipihenten érkezhetett a verseny helyszínére, hiszen a Masters óta nem ragadott ütőt a játékos. Az ausztrál tegnap 4 birdiet és egyetlen bogey-t termelt. Jelenleg -3-nál tart, akárcsak Louis Oosthuizen, Jason Day, Bo Van Pelt vagy Lee Westwood. Utóbbi szintén hibátlan teljesítményt nyújtott tegnap, ám mindösszesen csak 3 birdiet ütött be. Vijay Singh – aki ugye beperelte a PGA-t – játékát nem követték figyelemmel valami sokan, pedig ha sok hibát szerettek volna látni, akkor bizony őt kellett volna követni. Singh 74-et játszott tegnap, ráadásul a vizes akadályokkal is meggyűlt a baja, saját magát pedig sikerült veszélybe sodornia, már ami a hétvégi játéklehetőséget illeti. Egy humorral megáldott néző odáig is elment, hogy agancs mintázató fejfedőt vett fel, hogy kinyilvánítsa véleményét.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés