Különleges döntés a verseny előtt

Alig egy héttel a Magyar Kupa után, a mai nappal kezdetét veszi a II. Magyar Nyílt Match Play Bajnokság, ami helyesen fogalmazva még csak az első lesz, hiszen a bajnokság tavaly még nem nyílt versenyként volt meghirdetve.

Alig egy héttel a Magyar Kupa után, a mai nappal kezdetét veszi a II. Magyar Nyílt Match Play Bajnokság, ami helyesen fogalmazva még csak az első lesz, hiszen a bajnokság tavaly még nem nyílt versenyként volt meghirdetve.

Hogy lefussuk a kötelező köröket, elmondjuk, a verseny bölcsőjének számító tatai pálya a körülményekhez képest jó állapotban van a start előtt és a személyzet is felkészült egy jó hangulatú, rangos rendezvény levezénylésére. A versenyen sokan ott lesznek a múlt heti Magyar Kupa mezőnyéből, például Rózsa Csilla is, aki bár nem szereti, ha esélyesként emlegetik, tudjuk, hogy az.

Ami a héten sokakat foglalkoztatott a Match Play Bajnoksággal kapcsolatban, az néhány szenior játékos indulási lehetősége volt. A kérdésben az MGSZ frissen megválasztott elnöksége döntött. Szerintünk jól.

Mint ismeretes, a múlt heti Magyar Kupa versenykiírásába belekerült, hogy amennyiben egy szenior játékos orvosi igazolást visz magával a versenyre, akkor használhat golfautót a megmérettetés ideje alatt. A kitétel a Match Play Bajnokság kiírásában már nem szerepelt, amivel olyan neveket fosztottak volna meg az indulás lehetőségétől, mint Szűcs Gabriella, Rózsavölgyi János, vagy Zsurzsa Sándor. Ők mindhárman szerves részei a magyar golféletnek, de jelenleg sérüléssel bajlódnak, és bár elütőre állni még tudnak, egy három napos (+ szombaton 2x 18 lyuk) versenyt nem tudnának végigjátszani. Két nappal ezelőtti cikkünkben arra kértük Sugár Andrást, az MGSZ éppen újraválasztott elnökét, hogy a hétvégi versenyen legyen engedélyezve a golfautó használata a lesérült szenioroknak. Az elnök helyt adott a kérésnek.

A mostani Match Play Bajnokságon sérült játékosaink igénybe vehetik golfautó használatát, amennyiben a versenyre orvosi igazolás mellett anyaklubjuktól is hoznak erre irányuló igazolást.

Akik eddig amiatt féltek, hogy orvosi igazolást úgyis mindenki tud szerezni, ezért majd minden szenior játékos autót fog használni, azoknak félelmeiket a döntés kiküszöbölte a klubok által aláírt igazolás elvárásával. A másik oldalon pedig a határozat jó hír minden csípőprotézises vagy szívműtéten átesett idősebb játékosnak, hiszen ezáltal nem kerültek „kizárásra” a versenyről csupán fizikai hendikepjük miatt. Sajnos a döntés kicsit későn született, így a példaként említett három játékos közül végül csak Zsurzsa Sándor lesz ott a mezőnyben, de ez is valami. Legalább egy sporttársunkat játéklehetőséghez segítettük.

A további versenyekkel kapcsolatban egyébként az elnökség a következő ülésén fog dönteni. A jelenlegi engedély csak a mostani versenyre vonatkozik, de bízunk benne, hogy a későbbiekben a végleges döntés minden szövetségi versenyen engedni fogja játszani a kisebb sérüléssel bajlódó játékosokat.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés