Elváltunk csendben

Ádám Lilla 2013. május 1-én, a munka ünnepén átadta a staféta botot Tasi Lászlónak. Mialatt máshol májusfákat állítottak, addig Ádám Lilla megvált a Magyar Golf Szövetségtől. Lilla helyét, Tasi László, a gödi Pólus Palace volt ügyvezetője vette át.

Ádám Lilla 2013. május 1-én, a munka ünnepén átadta a staféta botot Tasi Lászlónak. Mialatt máshol májusfákat állítottak, addig Ádám Lilla megvált a Magyar Golf Szövetségtől. Lilla helyét, Tasi László, a gödi Pólus Palace volt ügyvezetője vette át.

Tasi László főtitkár Úrral, a későbbiek folyamán készítünk interjút. Az elmúlt időszakban Ádám Lilla kapott hideget, meleget, hiszen egy másik sportágból érkezett, a tenisz világából. Lilla, mint nyelveket beszélő sport manager, került a Magyar Golf Szövetség főtitkári posztjára. Nem volt könnyű dolga, hiszen Fucskó Tünde, főtitkár helyét örökölte, aki mint nemzetközi író, valamint kiváló golfjátékos uralta ezt a pozíciót.

Ádám Lilla karrierjének kezdete

Lilla alázattal próbált megfelelni a feladatnak, megpróbált megtanulni golfozni is, de mint tudjuk a golf, nem egy egyszerű játék és rengeteg időt igényel a játék technikai tudásának elsajátítása. Mire eljutott volna Lilla a golfban egy minőségi szintre, addigra sajnos lemondott főtitkári posztjáról.
Sokan támadták, a golfhoz való szakértelem hiánya miatt, viszont akik vele dolgoztak és ismerték, dicsérték precizitását, kapcsolatteremtő képességét. Nemzetközi konferenciákon illetve a nemzetközi kapcsolatok építésében olyan sikeres munkát végzett, amellyel magasra tette a mércét utódja számára.

A Magyar Golf Szövetség jelene

Tasi László, az új főtitkár is dicsérte azt az eredményes munkát, amit átadott neki elődje. Lilla pontosan előkészítette a 2013-as közgyűlés beszámolóját Tasi László számára, amelyből látszik, hogy kooperációs képességekben is mintaértékű.

Sugár András, a Golf Szövetség elnöke is lelkesen nyilatkozott szakmai tudását illetően, s bízik benne, hogy annak ellenére, hogy megválik Ádám Lilla a szövetségtől, továbbra is együtt tudnak majd működni, elsősorban a nemzetközi kapcsolatok vonalát erősítve.

Az elválás oka

Szomorúan tapasztaltuk, hogy Lilla nem kívánt nyilatkozni a 2 éves főtitkári pozíciójának távozásáról és körülményeiről. Úgy gondolja, hogy Tasi László tud méltán nyilatkozni a golf helyzetéről, annak jövőjéről, saját terveiről, s ő nem kívánja megosztani az ezzel kapcsolatos gondolatait.

A jövőkép

Ádám Lilla bízik az új főtitkárban, s biztos benne, hogy a jövőben minden a legnagyobb rendben lesz a Golf Szövetségben.

„Pozitív képem van a Golf Szövetségben eltöltött 2 éves időszakomról. Úgy érzem, sok mindenben előrelépés volt számomra. Nem válunk el haraggal egymástól” - nyilatkozott nekünk Ádám Lilla.

Bár mint tudjuk, Lilla a 2 év alatt is ritkán lépett reflektorfénybe, nem volt nagy meglepetés számunkra, hogy inkognitóját lemondása után is kívánja megőrizni. Precizitását és kimagasló szervezőképességét a nyilvánosság elől elzárva, a háttérben hasznosította a Golf Szövetségben.

Bízunk benne, hogy Ádám Lilla kamatoztatni fogja a tudását a jövőben a golf szakmában, s megtalálja az útját később is, ahol egy újabb beszélgetés keretében majd többet tudunk meg a visszahúzódó, de annál tehetségesebb és szorgalmasabb sportoló, Ádám Lilla érzéseiről, s vágyairól.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés