Új elnökség, új remények

Tegnap előtt zajlott a Magyar Golf Szövetség éves közgyűlése, ahol az új elnökségbe Andrási Miklóst is beválasztották, mi pedig – ahogy a többi elnökségi taggal – vele is interjút készítettünk.

Tegnap előtt zajlott a Magyar Golf Szövetség éves közgyűlése, ahol az új elnökségbe Andrási Miklóst is beválasztották, mi pedig – ahogy a többi elnökségi taggal – vele is interjút készítettünk.

Andrási Miklós játékával már kivívta a golfozók tiszteletét, most azonban újabb megtisztelő elismeréssel gazdagodott. Az elkötelezett golfozó, és az új elnökség tagja 12 éve foglal helyet a Magyar Bridzs Szövetségben, ahol alelnöki posztot tölt be. Igaz, két külön sportágról beszélünk - bár mind a kettőt zöld terepen játsszák - Miklós kamatoztathatja majd azon tapasztalatait, melyeket az elmúlt 12 évben szerzett mind a bridzs marketing, mind a sportág népszerűsítésének a terén. Mint mondta, az előző rendszerben még alig volt bridzs Magyarországon, viszont a kitartó munkának köszönhetően ma egyre több klub nyílik, márpedig a sport fejlődésének szempontjából ezek kiemelt fontossággal bírnak, hiszen itt tanítják ki az ifjú reménységeket, és egyfajta összetartó erőként is funkcionálnak a sportágon belül. Remélhetőleg hasonló sikereket ér majd el a szövetség a golfnál is, hiszen ennek a sportnak is újra fel kell építeni azt az imidzsét, ami egyszer már megvolt, de a szocializmus alatti tiltás miatt teljesen kiveszett hazánkból. Mindenképpen fontos cél, hogy megváltozzon a golf társadalmi megítélése, és a magyarok ne egy úri passziónak tekintsék a sportágat.

Ahogy Andrási Miklóstól is megtudtuk, az elnökségi feladatok még nincsenek leosztva, a tagok most kidolgozzák az új koncepciót, összeírják észrevételeiket, ötleteiket, és majd a júliusi elnökségi gyűlésen haladnak tovább. Az új elnökség megalakulása mindenképp pozitív fejlemény, mint ahogy az is, hogy a golf olimpiai sportág lett, ám ahogy Andrási Miklós is mondta: Ne szaladjunk elébe mindennek!

A frissen elnökségi tagnak választott Andrásival legközelebb a hétvégi, tatai Match Play Bajnokságon találkozhatunk majd, amin ő maga is versenyzőként fog részt venni. Ezzel kapcsolatban csak annyit mondott, szeretne jobban játszani, mint a Magyar Kupán.

Sok sikert!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés