A kritika előre visz

Tegnap előtt tartott tisztújító közgyűlést a Magyar Golf Szövetség, ahol a szavazatok alapján a folytonosságot tartották szem előtt. Sugár András az újraválasztott elnök értékelte a közgyűlést és terveibe is beavatott minket.

Tegnap előtt tartott tisztújító közgyűlést a Magyar Golf Szövetség, ahol a szavazatok alapján a folytonosságot tartották szem előtt. Sugár András az újraválasztott elnök értékelte a közgyűlést és terveibe is beavatott minket.

Változatlan irányítás alatt haladhat tovább a hazai golfos élet, miután az közgyűlésen olyan döntést hoztak a szavazásra jogosultak, mely garantálja a töretlen menetelést. Sugár András számára hatalmas megtiszteltetést jelentett, hogy ismételten őt találták a legalkalmasabbnak a pozíció betöltésére, hiszen ezzel elismerték az utóbbi évek kemény munkáját.

Bizalommal és erős, de kisszámú elnökséggel a háta mögött folytathatja a megkezdett utat, mely a golf felvirágoztatásához vezethet. Az eredményekben már így is pozitív változás volt megfigyelhető az utóbbi időszakban, de Sugár András számára ez még nem elég. Célja, hogy méltó helyen kezeljék a magyar golfot itthon és külföldön egyaránt.

Ehhez kapóra jöhet az a hatalmas lehetőség is, melyet a sportág olimpiai versenynaptárba való beválasztása révén állt elő. Ez alatt nem csak a motivációs tényezőt kell érteni, mely a versenyzők számára generálódott, hanem a golfra irányuló nagyobb figyelmet is.

A népszerűsítés miatt fontos, hogy az elmúlt három évi Young Mastersekhez hasonlóan minél több European Golf Association versenyt rendezzenek hazánkban, hiszen ezeknek komoly rangjuk van. Ezért is örömteli, hogy idén a Pannonia Golf Clubban rendezik az EGA Európai Szenior Klubbajnokságot.

Ugyan Rióba még nem kötelező a kijutás sportolóink számára, de akár sikerülhet is egy-kettőjüknek, akik a Héraklész program révén megfelelő támogatáshoz jutnak. Persze csak azokra vonatkozik a segítség, akik meg is dolgoznak érte. Rózsa Csillában és Hahn Rolandban már most meg van a potenciál a sikeres kvalifikációra, de Horváth Ádám is egyre jobban teljesít. Kitartása, alázata példa érétkű lehet a többiek számára. A sikeres szerepléshez a szövetség is szeretne hozzájárulni egy olyan oktatási program beindításával, mely egészen a válogatottságig elkíséri a golfozókat. Ezenkívül természetesen a SNAG programot is még intenzívebben kell kezelni és aktívan együtt kell működni azokkal a klubokkal, akik az iskolaprogramot már elindították környékükön.

A szövetség új elnökségére rengeteg munka vár, ezért nagyon oda kell figyelniük. Viszont a szűk kör miatt (Andrási Miklós, Dér Péter, Fehér Tibor, Sarlós Tibor, Szalma László és Dr. Szórád József) nem szabad azokról sem elfeledkezni, akik kikerültek a ”csapatból”, hiszen szakmai segítségükre, tapasztalatukra továbbra is számítani lehet, sőt kell is. Nem csak a növekvő munkamennyiség miatt, hanem az elért eredményeik miatt is, gondolunk itt például Gágyor Gáborra és Ádám Lillára, akiknek ezúton is köszönjük az elmúlt években végzett munkájukat.

A tagok kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy milyen eredményeket értek el eddig és a jelölőbizottság hány szavazatot gyűjtött nekik, valamint a klubok és versenyzők véleményét is figyelembe vették, hogy a lehető legrátermettebb tagokat válasszák be az elnökségbe.

„Nagyon örültem, mikor a névsort megkaptam, hiszen minden egyes személy letett már valamit a magyar golf asztalára. Dér Péter és Dr. Szórád József nagy szerepet játszottak a pár évvel ezelőtti Ladies European Tour sikeres lebonyolításában. Sarlós Tiboréknak az elmúlt három év színvonalas Young Masters versenyeit köszönhetjük sok más rendezvény mellett persze. Fehér Tibor a Magyar Szenior Golfozók Társaságának elnöke igazi jolly jokernek számít, hiszen szinte mindenhol ott van, ahol éppen jelentős golfos eseményt rendeznek Magyarországon. Akár önkéntesként, akár szakmai tanácsaival, de sok versenyen segédkezett már. Szalma László a PGA of Hungary oktatási igazgatója és a TF tanára, miközben sportolói karrierje során elért eredményei (olimpiai negyedik helyezett hosszútávugró) is önmagukért beszélnek. Rajtuk kívül itt van még Andrási Miklós, akinek a Magyar Bridzs Szövetség alelnökeként rengeteg tapasztalata van egy sportág népszerűsítésében és a golfos körökben is ismeri már mindenki. Az elnökségi tagokon kívül számítunk persze az új főtitkárra, Tasi Lászlóra is. Neki szintén van már tapasztalata a golfban, hiszen évekig volt a gödi pálya ügyvezetője. Sok munka vár mindenkire, de eddig is sokat dolgoztunk. A kritikát pedig szívesen vesszük, mert az csak előre visz” – nyilatkozta Sugár András.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés