Szép volt Marci!

Fucsovics Márton tehetségéhez nem fér kétség, vasárnap pedig egy újabb lépést tett álmai megvalósítása felé. Kínában élete első felnőtt trófeáját nyerte meg.

Fucsovics Márton tehetségéhez nem fér kétség, vasárnap pedig egy újabb lépést tett álmai megvalósítása felé. Kínában élete első felnőtt trófeáját nyerte meg.

 


Fucsovics Márton
még csak 21 éves, ám olyan sikereket tudhat már maga mögött, ami egy magyar játékos esetében valóban kirívónak számít. A kétszeres Junior Grand Slam-bajnok teniszező vasárnap egy újabb lépést tett álmai megvalósítása felé. A nyolcszoros magyar bajnok sportoló élete első felnőtt trófeáját vehette át vasárnap Kínában, mégpedig salakon.


Ugyan Marcit még nem nevezhetjük salakkirálynak – ez a cím egyenlőre még Rafael Nadalé -, de ha így folytatja, még akármi kisülhet belőle. A magyar teniszező már azzal hatalmas eredményt ért el, hogy bejutott az An-Ningben megrendezett, 50 ezer dolláros összdíjazású salakpályás viadalon a döntőbe, az pedig, hogy meg is nyerte azt, csak hab a tortán.


A fiatal a 130 helyet javított világranglistán tekintve, és az sem mellékes, hogy a vasárnap megszerzett 80 pontjával a legnagyobb ugrást mutatta be a top 600-ban. Marci egyébként jelenleg a 253. a világranglistán. Lehet fanyalogni, meg húzni a szánkat, hogy szép, szép, de azért mehetne ez még feljebb. Persze, hogy mehetne, de a tipikus magyar hozzáállás helyett – akinek nem inge, ne vegye magára – inkább emeljük meg kalapunkat a fiatal előtt, aki nemzetközi összehasonlításban ugyan sok pénzt nem tehetett zsebre – ha csak azt vesszük, hogy maga a kiutazás mekkora összeget jelentett -, de valahol igenis el kell kezdeni!


21 évesen ez igenis nagyszerű teljesítmény. Fiatal teniszezőink – elég, ha csak Babos Tímeára gondolunk – megfeszített erővel törnek utat maguknak a nemzetközi porondon, amiért minden elismerést megérdemelnek. Észre kell vennünk azt a rengeteg munkát, ami a hasonló győzelmek mögött rejlik, és nem szabad telhetetlennek lennünk. Inkább legyen Marci és Timi telhetetlen abban az értelemben, hogy ez az attitűd hajtsa őket tovább ezen az úton, a még több siker és trófea felé.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés