Dupla öröm

Brett Rumford mindenképpen a keleti régió koronázatlan királya, legalábbis ebben az esztendőben biztosan. Az ausztrál játékos előbb Dél-Koreában, majd Kínában tudott tornát nyerni egy közel hatéves nyeretlenség után.

Brett Rumford mindenképpen a keleti régió koronázatlan királya, legalábbis ebben az esztendőben biztosan. Az ausztrál játékos előbb Dél-Koreában, majd Kínában tudott tornát nyerni egy közel hatéves nyeretlenség után.


Már a dél-koreai győzelem is élményszámba ment, a kínai kiruccanás pedig maga volt a gyönyör. Brett Rumford legutoljára 2007-ben tudott nyerni a European Tour keretén belül, mégpedig az Omega European Mastersen. Ezt követően azonban egy felemás időszak következett. A tavalyi esztendőben a legjobb eredménye egy második hely volt – Johnnie Walker Championship -, ettől eltekintve azonban nem, hogy top10-es helyezések, de top20-asok is ritkán akadtak. A golfozó azonban erre az évre felszívta magát, és vasárnap már a második tornagyőzelmét aratta, ezúttal Kínában.


Az ausztrál játékos 2012-ben a 20. helyet szerezte meg a Ballentine’s Championship elnevezésű tornán, az idei évben azonban más volt a forgatókönyv. Rumford könnyen eldönthette volna a kupa sorsát Dél-Koreában, hiszen az előnye megvolt, csak szépen be kellett volna fejeznie a körét. A golfozó azonban a 17-es szakaszon beütött egy dupla bogey-t, amit Marcus Fraser és Peter Whiteford tudott a saját javára fordítani. Egy sima győzelem helyett jöhetett a playoff, ahol azonban Rumford ellenállhatatlan volt. A 18-as szakaszon dőlt el minden, ami egy par5-ös szakasz. Fraser és Whiteford is birdiere hozta a szakaszt, ám Rumford emelte a tétet, és egy gyönyörű eagle ütéssel megszerezte idei első győzelmét.


Hatévnyi szünet után tehát a játékos begyűjtött egy újabb serleget, egy újabb elsőséget, amely karrierje során már a negyedik volt. A múlt héten a játékosok Kínába látogattak, hogy részt vegyenek a Volvo China Openen. A tabella élén folyamatosan változtak a nevek, a zárónapot pedig a finn Mikko Ilonen kezdhette meg az élről, ám Rumford hamar tett arról, hogy az ő nevét biggyesszék a tabella legfelső pontjára. A játékos az első 9-en beütött 3 birdiet, így egy 33-as eredménnyel fordult, és amivel át is vette a vezetést a tornán, miután a finn csak egy birdiet ért el az első szakaszokon. A fordulót követően volt izgalom bőven, hiszen Ilonen az első két szakaszon birdiet ütött, míg Rumford par-ra hozta ezeket. Ezután azonban az ausztrál sorozatban 3 birdiet ütött be, míg fő vetélytársa 2 bogey-t ért el. Rumford is termelt 2 bogey-t a 15-ös és 17-es szakaszokon, de ekkor már nem igazán kellett aggódnia, hiszen Ilonen is termelt még egy bogey-t, és már a matematika is Rumford oldalán állt.


Az ausztrál neve mellett a nap végén -16 szerepelt, míg Ilonen -12-es eredménnyel, és egy második hellyel zárta a tornát. A finn így nyilatkozott a torna után: „Volt esélyem a győzelemre, és kicsit csalódott vagyok amiatt, hogy nem éltem ezzel a lehetőséggel, de én mindent megtettem, amit lehetett. Te is láthattad, hogy Brett hogyan játszott a hátsó szakaszokon. Nem tudok mit mondani. Megvolt a szám a fejemben, de ezt Brett érte el helyettem. Ez volt ebben az évben a második ezüstérmem, és remélem, hogy a győzelem már itt van a sarkon. Az önbizalmam egyre erősebb, szépen ütöm meg a labdákat. Brett teljes mértékben megérdemelte a győzelmet.”


Rumford pedig így fogalmazott a nap végén: „A múlt héten, és most sem találom a szavakat. Nem tudok mit mondani. Ez elég szürreális számomra. Most játszottam először tornagyőzelem után, és több mint elégedett vagyok magammal. Nagyon nehéz most gondolkodnom. Amikor szükség volt a pályán az extrára, akkor elővettem a rejtett tartalékokat, amire néhányszor azért szükség volt, mivel a greenek sokszor trükkösek.” Ilonen egyébként elképesztőnek nevezte Rumford vasárnapi rövidjátékát, és csakis elismerő szavakkal illette sporttársát.


A torna harmadik helyét egyébként Victor Dubuisson szerezte meg, a neve mellett -11 szerepelt, a negyedik pozíciót pedig Robert-Jan Derksen csípte el, -10-es eredményének köszönhetően. Pablo Larrazábal -9-es eredménnyel zárt, Thomas Björn és Paul Casey -7-tel, a 16 éves amatőr, Ze-cheng Dou -1-es eredményének köszönhetően a 33. helyen végzett.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés