Győri siker Larvikban

Görbicz Anita és Heidi Löke parádés játékának köszönhetően a győri lányok háromgólos előnnyel vonulhattak le a pályáról Larvikban, a női kézilabda BL-döntő első mérkőzésén.

Görbicz Anita és Heidi Löke parádés játékának köszönhetően a győri lányok háromgólos előnnyel vonulhattak le a pályáról Larvikban, a női kézilabda BL-döntő első mérkőzésén.


Mi vár majd a Larvik játékosaira Veszprémben? Semmi jó, már ami a hazai drukkerek fanatizmusát illeti. Vasárnap is fellelhettünk néhány, kb. 160 Rába-parti szurkolót a norvég csarnokban, és sok esetben az ő hangjuk volt a mérvadó. A drukkeren tehát semmi nem múlt, a játékoson azonban annál inkább. Hét elvesztett nemzetközi döntő után jól jönne már egy csillogó kupa, főleg a győriek számára. Görbicz Anitáék megtették az első lépést a végső siker érdekében, ám a visszavágó nagy valószínűség szerint nagyobb falatnak ígérkezik majd.


Az idei női kézilabda BL-döntő első mérkőzésén a Győri Audi ETO játékosai a Larvik otthonába látogattak, és egészen az utolsó percekig rendkívül kiélezett küzdelem folyt a pályán. Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, és mindkét csapaton látszott, hogy a kezdeti hibák ellenére kifejezetten koncentráltan kézilabdázik. Mind Katrine Lunde – a hazaiak kapusa -, mind pedig Cecilie Leganger jól védett az első félidőben, ám utóbbi olyannyira ihletett állapotban hárított szinte végig a mérkőzésen, ami sok fejtörést okozott a győrieknek.


Eduarda Amorim szerezte meg a mérkőzés első gólját, ám a Larvik hamar egyenlített, a 12. percben pedig már két góllal vezetett. Jovanka Radicsevicsnek köszönhetően azonban egyenlített a Győr – 6-6 -, majd két góllal el is húzott a vendég alakulat. Riegelhuth szerencsés lövésének, majd pedig Breivang lerohanásgóljának köszönhetően azonban kiegyenlített, majd nem sokkal később át is vette a vezetést – 10-9 -. Blanco kettőre növelte a hazaiak előnyét, ám Rédei-Soós Viktória nagyon jó pillanatban találta meg a lövőkezét – 11-10 -. Három perccel az első félidő vége előtt ismét kétgólos hátrányban voltak a győriek, ám Görbicz betörésből volt eredményes, de Blanco utolsó pillanatos gólját még megadták, így a félidőt a Larvik nyerte 13-12-re.


Örömmel vettük tudomásul, hogy a könyökére ráesett Kovacsics Anikó – persze nem magától, de a szabálytalanságnak nem volt következménye – jól van, és ha kötéssel is a könyökén, de a pályán van. A győriek arcán ugyanaz az elszántság volt látható, de éreztük, hogy ez nem lesz egy könnyű menet. Andrea Lekicsnek köszönhetően gyorsan egyenlített a Győr, ám a kisebb rövidzárlat következtében négy góllal ellépett a Larvik, Ambros Martín pedig időt kért. Meglett a fejtágítás eredménye, mivel előbb Görbicz betörésből – egy klasszis ugyebár nem csak hetesből, hanem amikor nagyon kell akcióból is eredményes -, majd Löke beállós tevékenységéből született gól, így 17-15-re felzárkózott a vendég csapat. Kovacsics balszélsőként volt eredményes, majd pedig Görbicz pimasz cunderes hetese adott okot az örömre – 17-17 -.


A 44. percben megint csak a győriek norvég beállósa parádézott, majd Radicsevics lőtte ki a jobb felsőt, kétgólosra növelve a Rába-partiak előnyét. A vendégek egy 6-0-s szériát produkáltak, ezért érett már egy újabb norvég időkérés. Lunde hetest védett, majd a 12 perces gólcsendet Sulland törte meg – 18-19 -. Görbicz lövésével szemben Leganger tehetetlen volt, ahogyan nem sokkal később Lunde Breistöl lerohanásával -19-20 -. Az 53. percben ismét a győriek emblematikus játékosa, Görbicz volt eredményes, mégpedig egyéni akcióból, ám Nora Mörk belőtte a büntetőjét, így maradt az egygólos vendég előny. Az 57. percben megint Görbicz volt eredményes – ez volt már neki a nyolcadik találata, amivel a legeredményesebb játékos lett -, majd Löke kapott kiváló labdát Lekicstől – 20-23 -. Az utolsó előtti percben Ambros Martín időt kért – még volt egy a tarsolyában -. Mörk magabiztosan értékesítette az utolsó percben a Larvik büntetőjét, pimaszul átejtve honfitársát, ám Amorim ránézett az órára, volt még idő egy férfias lövésre, és higgadtan elengedte eme lövést, ami hálót ért, így a győriek 21-24-re nyertek idegenben.


Nem állíthatjuk, hogy sima mérkőzés volt, és voltak bizony hullámvölgyek a győriek játékában, de így utólag visszagondolva, a vendégek szíve a helyén volt, és a Görbicz-Löke duó ismét klasszis teljesítményt nyújtott. A visszavágó ugyancsak nem lesz edzőmeccs jellegű, de bízzunk benne, hogy a megszerzett előny, a hazai atmoszféra, a kupaéhség meghozza majd a végső győzelmet. A döntő második mérkőzése május 11-én lesz, szombat délutánra tehát nem érdemes programot szervezni.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés