Nyikorognak a puttok

Hozott is meglepetést, meg nem is az idei Magyar Kupa első versenynapja! A hétvégén Balatonudvariban rendezett szövetségi verseny tegnapi napján sokaknak nem ment a játék, de azért született pár jobb score.

Hozott is meglepetést, meg nem is az idei Magyar Kupa első versenynapja! A hétvégén Balatonudvariban rendezett szövetségi verseny tegnapi napján sokaknak nem ment a játék, de azért született pár jobb score is.

A nem meglepetés kategóriába tartozik például, hogy a már lassan inkább külföldi versenyekhez szokott Rózsa Csilla -2-vel az élen áll egy nap után. Az már inkább figyelemre méltó, hogy Csicsi 5 bogey-val együtt hozta a 70-es eredményt, köszönhetően az 5 birdie-jének és a nap egyetlen eagle-jének, amit ő ütött a 16-os par 5-ös szakaszon.

Csilla mögött Herr Tamásra és Jakobi Andrisra lehet még mondani, hogy hozták az elvárhatót. Tonó kiegyensúlyozott játékkal, 4 bogey-val +4-gyel zárt, míg az ifjabb Jakobi leamortizált ütői ellenére is +6-ot játszott. Már most izgulhatunk a Magyar Bajnokság miatt, hiszen addigra Andris már az új ütőkészletével fog játszani.

A három fiatal mögött nagy meglepetés volt a visszatérő Tar László játéka, aki +7-et játszott és Rózsa Csilla mögött a második legtöbb birdie-t (4) ütötte a szombati napon.

Mint már fentebb említettük, sajnos a szebb eredmények mellett nagyon sok korábban esélyesek között emlegetett játékosnak nem ment a játék. Nem is volt meglepő, amikor olyanok, mint Tóth Janó, Eiring Kristóf a beérkezés utáni ebédet követően egyből mentek is ki a range-re gyakorolni, bízva abban, hogy vasárnapra összeáll a játékuk.

Az említett játékosok közül Tóth Janó még korrigálható eredménnyel kezdett, egy 81-es score képében, de a címvédő Eiring Kristóf 87-es eredménye abszolút meglepetés. Főleg, hogy a játékos idén már versenyt is nyert a Royal Balaton pályáján. A mezőny szétszórtságáról mindent elmond, hogy olyan válogatott játékosok, mint Horváth Marcell és Rózsa Dávid is csak 90-nel, illetve 94-gyel tudták lehozni a tegnapi 18 lyukat.

A játékosok közül legtöbben a greenekkel küzdöttek, pedig a pálya egyébként kiváló állapotban volt és az időjárásra sem lehetett panasz. Utóbbi kettő a második napra sem fog változni, míg előbbire mindenki megpróbálta megálmodni az ellenszert. Kíváncsian várjuk, hogy kinek sikerült.

Első napi eredmények:
1 Rózsa Csilla 70
2 Herr Tamás 76
3 Jakobi András 78
4 Tar László 79
5 ifj.Tóth János 81
6 Horváth Ádám 82
7 Dr. Csepregi László 82
8 Rétyi Sándor 83
9 Batta Krisztina 83
10 Vu Fanny 84


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés