Két verseny két nap pihenővel

A St.Lőrinc Golf Club idei első hendikepminősítő versenye az április 28.-án rendezett Sunset Golf Tour első fordulója volt, amit texas scramble formában a jól ismert Munka verseny követett Május elsején.

A St.Lőrinc Golf Club idei első hendikepminősítő versenye az április 28.-án rendezett Sunset Golf Tour első fordulója volt, amit texas scramble formában a jól ismert Munka verseny követett Május elsején.

 

A Sunset-en szokás szerint vasárnap kora délután indultak útra a játékosok, de most az első tee-ről, 10 percenként, kategóriánkénti sorrendben. A legjobb játéktudással rendelkezők a nyári forróságban kicsivel több mint 2 óra alatt teljesítették a kitűzött 9 szakaszt. A klubhendikepes játékosoknak ennél ezért több idő kellett, de ami a legfontosabb, hogy fennakadás és várakozás nélkül sikerült minden flightnak befejeznie a versenyt. Az első tee-ről történő indításnak köszönhetően, amíg az utolsó flight eredményei az EAGLE rendszerben rögzítésre kerültek, pár perc múlva már a végeredmény is rendelkezésre állt.

A 22.0 EHCP-ig tartó "A" kategória első flightjában volt a legnagyobb a harc. Gearoid OSullivan és Hideg Dániel a stableford pontozású versenyben egyaránt nettó 19 pontot szerzett, de az ír versenyzőnek sikerült jobban az utolsó hat szakasz így a bruttó 16  és a nettó 19 ponttal mindkét értékelésben is az első helyen végzett a Sunset idei első fordulójában. A sorozatban nincs év végi bruttó értékelés így Gearoidnak nettóban kell a lehető legjobban teljesítenie, ez az első fordulóban sikerült is. Az "A" kategória harmadik pozícióját a kiváló szenior játékos Füzesi Gyula szerezte meg.

A 22.1-36 EHCP-ig tartó "B" kategóriában a szép számú nevező is komoly csatát vívott a helyezésekért, ugyanis a dobogós helyezésekért legalább 20 stableford pont fölött kellett teljesíteni. A 11 éves Czernecki Laura már a szombati ranglista versenyen is igen jó formában volt, és itt a női közeli elütőtől is megmutatta téli felkészülésének eredményét, ugyanis 24 pontot szerezve az első helyezést biztosította be magának. A második helyen Kovács B Tamás végzett 22 pontot szerezve és ő annyit javított a hendikepjén, hogy a következő fordulón már az "A" kategória versenyzője lesz. A képzeletbeli dobogó harmadik helyét Kovács "Gy" Tamás szerezte meg. A klubhendikepesek mezőnyében német játékosunk Christoph Disch végzett a legjobb pozícióban.

A jó hangulatú díjkiosztóra sokan a pavilonban maradtak. Az ízletes szarvaspörkölt  valamint az enyhülő hőség egy kis ejtőzésre, beszélgetésre még ott tartotta a játékosokat. Egyetlen tárgynyeremény volt ami, nem talált gazdára. A 9 szakaszos greenfee voucher Tótvázsonyba sorsolás útján így Dr. Puchele István birtokába került. A Sunset következő fordulójára május 12-én vasárnap kerül sor.

Mindössze két nap pihenő után fogtak újra ütőt a játékosok lőrincen a Sunset után. Május 1-én szerdán a St.Lőrinc Golf Club idei munkaversenyén egy új brigád győzött. A 9 szakaszon vívott nettó stroke versenyben Szalai Gyula vezénylete alatt Szalai Réka, Kardos Mária, és Jójárt Ferenc teljesített a legjobban.

Május elseje már évek óta golfos felvonulást hoz a lőrinci pályán. A flightok (többsége vörösben) 11 órától vágott neki a 4-es texas scramble formában megrendezésre került Munka versenyben. Érdemes volt vegyes flightokat alkotni, hiszen a közelebbi elütőkről egy-egy jó kezdő ütéssel komoly előnyhöz juttathatta bármely csapattag a brigádját! Idén is 5 ütés kedvezményt kaptak a régi idők ereklyéit, felvonultató vagy vörösbe öltözött flightok. Volt itt sok érdekesség munkakönyvtől a "Csajka" órán át úttörőparlamenti belépőig minden.

A hagyományoknak megfelelően a legtöbb ütést végző brigád számára most is a sztahanovista emléklap átadásával vált feledhetetlenné a majális! A legjobb flight idén a Munka verseny érdemrend arany fokozatát kapta elismerésül, a remek csapatmunkáért.

A versenyt követően a májálisokra jellemző virsli és bambi várta a játékban megfáradt brigádtagokat! Jövőre már nem a hetet pontosan elfelező szerdára hanem csütörtökre fog esni Május elseje, így a munka ünnepe után egy nagyobb hétvégi pihenő vár majd a játékosokra, akik jövőre újabb brigádokkal bővítik a felvonulók számát!

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés