A green agresszívvá tesz

Phil Mickelson nagyon jól érezte magát a Quail Hollow pályáján tegnap, amit érthető, hiszen remekül játszott, a nap végén pedig a vezetést is megszerezte. Az amerikainak nehéz dolga lesz, de örül, hogy ismét ebben a pozícióban van.

Phil Mickelson nagyon jól érezte magát a Quail Hollow pályáján tegnap, amit érthető, hiszen remekül játszott, a nap végén pedig a vezetést is megszerezte. Az amerikainak nehéz dolga lesz, de örül, hogy ismét ebben a pozícióban van.


Phil Mickelson ebben az esztendőben ugyan már tudott győzni, mégpedig a Phoenix Openen, de azt még március elején sikerült begyűjtenie. Azóta viszont nem úgy alakulnak a dolgai a pályán, ahogyan eltervezte. Az AT&T Pebble Beach National Pro-Am elnevezésű tornán a 60. lett – ahová egyébként idén címvédőként érkezett -, és bár a Cadillac Championshipen el tudta csípni a harmadik helyet, az Arnold Palmer Invitational elnevezésű versenyen nem tudott cutba jutni. Ezt még csak tetézte, hogy az idei év első major tornáján, vagyis a Mastersen végül az 54. pozíciót sikerült megszereznie. Szóval, voltak feltámadási kísérletek, és azért arról a győzelemről se feledkezzünk meg, de a top10-es helyezések azért nem jellemzőek a játékosra.


De, talán majd most megtörik a jég, bár még csak féltávnál tartunk a Wells Fargo Championshipen. Az amerikai mindenesetre gondoskodott arról, hogy legalább egy darabig róla is beszéljünk, mint abszolút esélyesről. Mickelson az első napon 68-at játszott, aminek következtében együtéses hátrányból vághatott neki a pénteknek. A játékost egyáltalán nem zavarta a pálya megrongálódásának előzményei, sőt! Elmondása szerint nagyon élvezetes volt játszani a greeneken, amelyek ugyan lassabbak voltak az átlagosnál, de így legalább kicsit agresszívabban lehetett megjátszani a szakaszokat, aminek a golfozó kifejezetten örült. Mickelson hozzátette, hogy nagyon jó érzés számára, hogy vezeti a tabellát, és örül annak, hogy ismét abban a mixben szerepelhet, akik esélyesként vonulhatnak majd ma ki a pályára. Persze, azért sok golf van még hátra, de a félidei pozitív hozzáállás mindenképpen fontos faktor lehet.


Mickelson pénteken egyébként 67-et játszott, a napot pedig azonnal 2 birdievel kezdte az első két szakaszon, ami megadta a nap alaphangulatát. A forduló előtt érkezett még 2, és bár a par4-es 12-es szakasznál érkezett egy bogey, a 14-es és a 15-ös szakaszokon is birdiet ért el. A neve mellett a nap végén -9-et láthattunk, amely összességében egy kétütéses előnyt jelent számára. Mickelson egyik legszebb ütései közé sorolhatjuk egyébként a 14-esen bemutatott mozdulatait, amik végeredményben egy szép birdiehez segítették hozzá a játékost.

A golfozó azonban nem lehet nyugodt, hiszen a mezőny mögötte rendkívül sűrű. Két ütéssel van csak lemaradva az első napi egyik vezető, Nick Watney, aki tegnap ugyan 70-et játszott, de mindenképpen az esélyesek között kell említenünk. Ugyancsak -7-es eredményről vághat majd neki a szombatnak a 37 éves Tour újonc, Scott Gardiner, aki az elmúlt 8 tornáján nem tudott cutba jutni. Most azonban tényleg felülmúlta önmagát, és sikerült tökéletesen eggyé válnia a pályával. Az ausztrál egyébként pénteken egy hibátlan, bogey menetes, 67-es kört futott, ami már önmagában elismerésre méltó. Szintén két ütéssel van lemaradva egyébként George McNeill, aki tegnap 68-at teljesített.


Kedvező pozícióból vághat majd neki a szombatnak egyébként Rory McIlroy is, aki az első napon kiválóan játszott, ám a másodikon kicsit visszább vett a tempóból. Az északírnek nehézséget okozott a greenek sebessége, ám 71-es köre azért nem volt tragikus. A neve mellett -6-ot láthattunk délután, akárcsak Lee Westwood, Rod Pampling, Jason Kokrak, vagy Derek Ernst esetében. Az élmezőnyhöz sorolhatjuk még egyébként Lucas Glovert, aki -5-nél tart, illetve a -4-es eredménnyel rendelkező D. A. Points-ot, Zach Johnsont, Daniel Summerhayst, valamint Sergio Garciát. A spanyol tegnap 68-at játszott, csak úgy szórta a birdieket a pályán, ám kisebb zűrbe keveredett, miután egy tévénéző azt állította, hogy a 17-es szakasznál a játékos nem oda helyezte vissza a labdát, ahol azt megjelölte. Garciának így várnia kellett, hogy hitelesítsék a score kártyáját. Az esettel kapcsolatban a spanyol így nyilatkozott: „Azt mondtam, hogy fiúk, ha úgy érzitek, hogy előnyre tettem szert azzal, hogy elmozdítottam, nem tudom mennyivel, talán néhány centiméterrel, akkor vállalom a kétütéses büntetést. Inkább vállalom a büntetést, mint hogy úgy könyveljenek el, mint egy csalót. A helyzet természetesen nem ez volt. Elmondtam, hogy pontosan mit tettem, és úgy ítélték meg, hogy rendben van a dolog.” Érdemes inkább a játékos putting munkájára figyelni, ami tényleg elképesztő. A 3-as szakaszon egy kisebb akadállyal is meg kellett birkóznia, de remekül helyt állt.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés