Oh, happy day

Sokan már Rory McIlroy egyértelmű visszatéréséről beszélnek, de azért tegyük hozzá, hogy ez még csak a Wells Fargo Championship legelső napja volt. A fiatal északír mindazonáltal tökéletesen uralta a pályát.

Sokan már Rory McIlroy egyértelmű visszatéréséről beszélnek, de azért tegyük hozzá, hogy ez még csak a Wells Fargo Championship legelső napja volt. A fiatal északír mindazonáltal tökéletesen uralta a pályát.


Rory McIlroy-nak ebben az évben egyszerűen semmi sem úgy sikerült, ahogyan szerette volna. Februárban, a WGC-Accenture Match Play elnevezésű tornán azonnal az első napon pakolnia kellett, és ugyan a Cadillac Championshipen a 8. helyet szerezte meg, a Shell Houston Openen csak a 45. helyet tudta elcsípni. Nem beszélve arról, hogy még márciusban olyat csinált a pályán, amire nem igazán láttunk példát. A fiatal északír játék közben döntött úgy, hogy nem próbálkozik tovább a szakaszokkal, és idő előtt búcsút int a Honda Classicnak. Az esetet először a fájós fogára kente, de aztán nem tudta lemosni magáról a gyanút, hogy bizony koncentrációs problémák voltak a meghatározók, ezért lépett le.


Az eset ugyan elült, de Rory ezt követően sem tudott jó eredményt elérni. A Valero Texas Openen ugyan már a 2. helyet tudta megszerezni, az év első major tornáján csupán csak a 25. helyhez volt ereje. Sokan a Nike ütőket teszik felelőssé, illetve az átállás hosszának kérdését feszegetik folyamatosan. A csütörtökön elstartolt Wells Fargo Championshipen azonban nyoma sem volt ütőproblémáknak. A játékos a 14 fairwayből 11-et tökéletesen teljesített, 7 birdiejét pedig 29 puttból sikerült kigazdálkodnia. Meg is lett az eredménye a koncentrált játékának, hiszen azonnal a tabella élére került, miután tegnap 67-et játszott. Persze, voltak azért hibák a játékában, de senki sem tökéletes. A 9-es és a 12-es szakaszon is bogey-t ütött, de ez még belefért.


„Úgy érzem, hogy a swingem nagyon jól működik, és egy ilyen jó napra számítottam. Sokkal kényelmesebben érzem magam a swingem közben, és végső soron az egész játékomat illetően is sokkal magabiztosabb vagyok. Imádom ezt a golfpályát. Úgy tűnik, hogy itt valami miatt nagyon jól megy a játék, ez a tudat pedig plusz erőt ad.” – mondta Rory, akinek azonban osztoznia kellett a vezető helyeken. Szintén -5-öt láthattunk tegnap ugyanis Ryan Moore, Nick Watney, Robert Garrigus, az újonc Derek Ernst, Nate Smith és a délelőtt rendkívül jól játszó Daniel Summerhays neve mellett is.


Néhány játékosban azért élt a félelem a pálya állapota miatt, amit a természet rongált meg az elmúlt időszakban. A szervezők azonban nem akartak semmiféle bakit vagy zökkenőt, amely érdemben képes befolyásolni az eseményeket, ezért megfeszített munkával próbálták elhárítani a gondokat. A 10-es szakasz greenjét például két alkalommal is gyepcserére ítélték. Boo Weekley – aki tegnap 68-at játszott – azt nyilatkozta, hogy nem volt gond a pályával. Ugyan nem volt 100%-os minden, de a greenek elég simák voltak, és normálisan lehetett rajtuk játszani. Az amerikaihoz hasonlóan egyébként egyetlen ütéssel van csak lemaradva Phil Mickelson, Zach Johnson, Lucas Glover, Jason Kokrak és Kevin Streelman is.


Rory egyébként így nyilatkozott a pályáról: „Nem a legjobb greenek, amiken valaha puttoltam, de biztosan nem is a legrosszabbak. A labda nagyon szépen gurul rajtuk, és ez tény. Amíg képes vagy magadnak birdie lehetőségeket kialakítani, addig nem is kell mást kérned. Ha jól drive-olod meg a labdákat, abból bizony nagy előnyre tehetsz szert ezen a pályán. A nap nagy részében nekem sikerült mindezt megvalósítani.” Az északír elmondta azt is, hogy nagyon örült a nap végén, mivel végre szinte tökéletesen játszott, és hozzátette, hogy tudja, hogy a szezonkezdés nem éppen úgy alakult, ahogyan szerette volna, de most már érzi, hogy jó irányba haladnak a dolgok. Ha pedig Rory örül, akkor mi is örülönk.


Két ütéssel van csak lemaradva az élen állóktól Robert Karlsson, Russel Henley és Shawn Stefani is, míg Webb Simpson, Nicolas Colsaerts, Lee Westwood és Ross Fisher -2-es eredménnyel nyitott a Quail Hollow pályáján. D. A. Points és Matteo Manassero is -1-es eredménnyel kezdett, míg Sergio Garcia és Martin Kaymer par eredménynél tart, akárcsak a torna címvédője, Rickie Fowler.


 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés