Enumeráció

A hétvégi Magyar Kupán a hazai golftársadalom színe-java képviseltetni fogja magát. Nem meglepő, hogy hazánk egyik kiemelkedő oktatójának, Szigeti Csabának is több tanítványa ott lesz a rangos versenyen. Az edzőt a hétvégi esélyekről és versenyzőinek állapotáról faggattuk.

A hétvégi Magyar Kupán a hazai golftársadalom színe-java képviseltetni fogja magát. Nem meglepő, hogy hazánk egyik kiemelkedő oktatójának, Szigeti Csabának is több tanítványa ott lesz a rangos versenyen. Az edzőt a hétvégi esélyekről és versenyzőinek állapotáról faggattuk.

Szigeti Csaba számára mindenek előtt nagy örömöt okozott, hogy nemrégiben ismét láthatta korábbi tanítványát, Kovács Tituszt Máriavölgyben gyakorolni. A játékoson ugyan látszott a hónapok óta meglévő vállsérülése, de rövidjátéka így sem vesztett fényéből. Persze Titusz is a hétvégi kupára készült, de Csaba tanácsa szerint inkább pihentetnie kellene sérült vállizmát, mert ha súlyosbodik a sérülés, a végén még az egész szezont ki kell hagynia. A későbbiekben rendezendő match play és a Senior Magyar Bajnokság pedig többet ér, mint egy Magyar Kupa hétvége.

Csaba a saját játékosaiban tudatosította, hogy a Royal Balaton Golf & Yacht Clubban rendezendő verseny csupán erőfelmérőként szolgál. Igaz, a kupának komoly rangja van, de most nem ez a fontos.

Az esélyekre rátérve, Szigeti bármennyire is tapasztalt és elismert edző, megjósolni sem tudja, hogy kik végezhetnek a dobogón, de reménykedik, hogy a sajátjai közül azért valaki felér majd a dobogóra.

Tanítványai közül talán Eiring Kristóf van a legjobb formában, aki a két héttel ezelőtt még versenyt is nyert Balatonudvariban és nem mellesleg címvédőként érkezik a mezőnybe.

De persze ott van Szigeti többi játékosa is. Az edző Horváth Marcell esetében például kiemelte a játékos hosszú játékát. Igaz, hozzátette, Marcellnek mentálisan még lenne hova fejlődnie, bár tavaly óta ezen a téren is javult. A szintén válogatott kerettag Vu Fanny ugyancsak remek teljesítményre lehet képes, de sajnos formája elég rapszodikus, így nem lehet megmondani, milyen napokat fog ki éppen most hétvégén. Mondani se kell, ha jobbik oldalát veszi elő, akkor a legjobbak között végezhet.

Csíkos Lilla számára nehéz verseny következik. Ahogyan az egész év az lesz neki, hiszen térdproblémái miatt állandó fájdalommal kell játszania. Mindenki örömmel látta őt ismét edzeni, de rá is igaz, hogy talán jobb lenne, ha egy kicsit még pihentetné sérült porcikáit.

Szeberényi Máténak a tanulmányai, vizsgái jóval kevesebb időt hagytak a felkészülésre, mondhatnánk, szinte semmit. Most hétvégén inkább azon lesz a hangsúly számára, hogy visszataláljon a helyes útra. Természetesen minden edzésen erre törekszenek Csabával. Edzője becslései szerint körülbelül egy hónap kell még neki, hogy visszanyerje korábbi formáját.

Végezetül, de persze nem utolsó sorban ott lesz a pályán még Herr Tamás is, akitől Szigeti szintén szép eredményt vár. Tonó sok munkát fektetett a golfba az elmúlt időszakban, de egy hangzatos eredmény még várat magára. Erre kiváló lehetőség lehet a hétvégi Magyar Kupa.

Összességében, amit Szigeti minden játékosától elvár, az az, hogy túllépjenek a saját árnyékukon. Van, akinek ez győzelmet jelenthet, de a cél elérésével minimum egy jó szereplés garantálva lenne mindenkinek.
 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés