Ezerből egyszer történik ilyen!

Szeberényi Máté tavaly két ütéssel maradt le a Magyar Kupa elsőségről. Erőt merítve azonban a szoros vereségből a szezon későbbi részében magabiztos játékkal megnyerte a Magyar Bajnokságot, majd év végén a Szövetség az év játékosának választotta.

Szeberényi Máté tavaly két ütéssel maradt le a Magyar Kupa elsőségről. Erőt merítve azonban a szoros vereségből a szezon későbbi részében magabiztos játékkal megnyerte a Magyar Bajnokságot, majd év végén a Szövetség az év játékosának választotta.

Szeberényi a sikerekben gazdag tavalyi éve után idén még nem igazán hallatott magáról, a Magyar Kupán viszont egészen biztosan ott lesz, de nem tervez visszavágást.

Máté elmondta, bár télen 10 napot töltött Floridában, ahol minden nap golfozott, ezenkívül itthon az iskolai kötelezettségei miatt egyszer sem volt beltéren edzeni.

„A Magyar Bajnokságra készülök nagyon és igazából a Magyar Kupa is ezen felkészülés része. A két játéknap alatt inkább az lesz a célom, hogy élesben is hozzam a dolgokat, amiket az edzőmmel, Szigeti Csabával elkezdtünk gyakorolni. A télen, ami elcsúszhatott a játékomban, az el is csúszott és mivel nem volt időm tréningezni, most be kell hozni a többiekkel szembeni lemaradást. Igaz, az elvárásokat magamnak támasztom, ezért nem is akarok foglalkozni mások játékával” – mesélte Szeberényi.

A játékosnak saját bevallása szerint egyelőre rozsdásak az ütőlengető izmai, de azért nem hagyja figyelmen kívül a Magyar Kupa rangját és fejben készül a versenyre. Elmondta, bár nem fog összetörni, ha nem sikerül dobogós helyen végeznie, a versenyt azért komolyan veszi. Ezt igazolja, hogy a két héttel ezelőtti dupla ranglista hétvégén is lent volt a Royal Balaton pályáján, hogy felmérje a terepet.

Mint már korábban említettük, Szeberényi idén inkább a Magyar Bajnokságra koncentrál. Ezért is örül, hogy az eredeti tervekhez képest egy héttel eltolták a verseny időpontját, mert így talán kevésbé fog egybeesni a dátum vizsgaidőszakával.

Hozzá kell tenni, Máté tavaly is az iskolapadból érkezve nyerte meg a három napos versenyt, viszont az is hozzátartozik a történethez, hogy a játékos maga sem érti, hogy hogyan sikerült olyan jól az elmúlt szezonja miközben az iskolában is végig domborítania kellett. Saját véleménye szerint ezerből egyszer fordul elő, hogy kettős terhelés mellett ilyen jó eredményeket hozzon ki magából a pályán.

Bár Szeberényi a kései szezonkezdet miatt még nincsen formában, azért elmondta, hogy a mostani hibák nem komolyak, így a Bajnokság idejére ki lehet őket javítani. Viszont hozzátette, erősödött a mezőny tavaly óta, így tudja, össze kell szednie magát, hogyha címvédésben szeretne gondolkodni.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés