Ez rázós lesz

Ezen a héten a PGA Tour játékosai a Wells Fargo Championshipen vesznek majd részt, amely utazás biztosan nem lesz gördülékeny. Ennek oka, hogy az anyatermészet az elmúlt időszakban jócskán megrongálta a pályát.

Ezen a héten a PGA Tour játékosai a Wells Fargo Championshipen vesznek majd részt, amely utazás biztosan nem lesz gördülékeny. Ennek oka, hogy az anyatermészet az elmúlt időszakban jócskán megrongálta a pályát.


A Wells Fargo Championship a nívósabb versenyek egyike, ahol a pálya mindig remek kondíciókkal rendelkezik. A golfozók imádnak ide járni, sokan pedig rendkívül kellemes emlékeket őriznek a Quail Hollow grennjéről. Ebben az évben azonban kicsit nehezebb dolguk lesz a játékosoknak, mivel az anyatermészet jócskán megrongálta a pálya bizonyos részeit. Nem kevés szakaszon az egész gyepet ki kellett cserélni, a hepe-hupás talaj pedig biztosan kicsit átformálja majd a játékterveket. A nézőszám is átlag feletti ezen a tornán, és ha a rajongók hallották a híreket a pálya állapotáról, biztosan még nagyobb izgalommal tekintenek majd a versenyre. Vagy nem, de talán sokkal több izgalmat rejt magában egy olyan torna, amelynek helyszíne nem éppen a tökéletesség szimbóluma idén, sajnos.


Rory McIlroy ott lesz, aki karrierje első PGA címét itt nyerte 2010-ben. Az az összecsapás ugyancsak nem tartozott az átlagos megmérettetések közé. Az északír végül négy ütéssel előzte meg Phil Mickelsont, pedig egyáltalán nem indult jól a verseny számára. Az első napon 72-t játszott, a másodikon pedig 73-at. A cutba jutás is veszélyben forgott, ám Rory átugrotta a lécet, ami pedig azután következett, az maga a profizmus és tehetség. Az akkor 20 éves játékos a harmadik napon 66-ot játszott, a zárónapon pedig egy elképesztő 62-es eredményt produkált. A szezon további részében érkezett még néhány top10-es helyezés – British Open 3., WGC-HSBC Champions 5. -, nem beszélve a Ryder Cupról.


A Quail Hollow pályája tehát Rory számára mindenképpen nagyon kellemes emlékeket idéz, hiszen sikerének első kézzel fogható eredménye itt ütközött ki. A következő évben megnyerte a US Opent, tavaly pedig a második major címét is begyűjtötte – PGA Championship -. A golfozó ebben a szezonban egyáltalán nem tündököl. A PGA Touron kétszer tudott a legjobb 10-ben végezni, a Mastersen pedig végül a 25. helyet tudta elcsípni. Ezen a héten azonban ő lesz a legmagasabban jegyzett játékos a kihívásokkal teli pályán, ami talán egy kisebb nyomást is hordoz magában. Rory egyébként nem aggódik a pálya és a részt vevők teljesítménye miatt.


„A Quail Hollow greenje, véleményem szerint valószínűleg a legjobb a Touron. Szerencsétlen dolog, hogy most nem tudja majd hozni azt a szintet, amit általában, de ez nem nagy ügy. A golfpálya többi része kivételesen jó állapotban van. Nem lesz nagy különbség. Mindenkinek puttolnia kell majd, és a héten a legjobb teljesítményt nyújtó játékos fog majd nyerni vasárnap. Nem hiszem, hogy hatalmas problémával állnánk szemben.” – nyilatkozta a torna előtt Rory. A játékosnak egyébként ennek ellenére sem lesz könnyű dolga, hiszen a mezőnyben azért szép számmal találhatunk nagy neveket, akik szeretnék bevenni a pályát. Ott lesz többek között Hunter Mahan, Martin Kaymer, Boo Weekley, Sergio Garcia, Webb Simpson, Nick Watney, Phil Mickelson, Bubba Watson és a címvédő Rickie Fowler is.


Fowler számára ugyancsak nagyon kedves a Quail Hollow pályája, hiszen a tavalyi esztendőben itt szerezte karrierje első PGA címét, és nem is akárhogyan. Míg Rory győzelmét elképesztő utolsó körös teljesítménye hozta, addig Fowlernek egy kemény playoffban kellett helyt állnia. Akkor a 18-as szakaszon dőlt el a kupa sorsa, amely szakaszon a fiatal birdiet ért el, míg kollégái – Rory és Mickelson – par teljesítményt nyújtott. A mindig harsány színekben tündöklő fiatal tehát áttörte a gátat tavaly, ám azóta nem tudott nyerni az amerikai sorozatban. Az idei szezonban az első két tornáján a 6. helyeket tudta elcsípni, ám aztán a Phoenix Openen nem tudott cutba jutni. A WGC-Acecnture Match Play elnevezésű tornán a 33. lett, a WGC-Cadillac Championshipen pedig a 35. A Mastersen végül a 38. lett, a Zurich Classicon a 32. Úgy tűnik, hogy ebben az idényben a hármassal kezdődő helyezésekre koncentrál a játékos. Bízzunk benne, hogy ezen a héten nem ez lebeg majd a szeme előtt. Fowler azt nyilatkozta, hogy természetesen győzelmi szándékkal érkezett ezen a héten is a torna helyszínére – ahogy mindig -, és tudja, hogy képes nyerni ezen a tornán, ahogyan azt tavaly bizonyította. A játékos hozzátette, hogy jónak ítéli meg az idei teljesítményét, és miután a hátfájdalmait is sikerült helyrehozni, nagyon várja már, hogy bizonyítson a Quail Hollow pályáján.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés