Kínai generáció

Lassan mi sem tudjuk már követni annak a fiatal generációnak a sikeres ténykedését, amelynek tagjai sorra hódítják meg a profi versenyeket. Ezen a héten Kínában ragadnak majd ütőt a European Tour tapasztalat és friss sportolói.

Lassan mi sem tudjuk már követni annak a fiatal generációnak a sikeres ténykedését, amelynek tagjai sorra hódítják meg a profi versenyeket. Ezen a héten Kínában ragadnak majd ütőt a European Tour tapasztalat és friss sportolói.


Ebben az évben a prímet eddig Guan Tianlang vitte, aki minden idők legfiatalabb golfozójaként vehetett részt major tornán. Esetünkben ez a Masterst jelentette, és emlékezhetünk rá, hogy a 14 éves játékossal nem bántak kesztyűs kézzel az újságírók, legalábbis egy részük. Sokan 80 körüli eredményeket jósoltak neki, a cutba jutást pedig elérhetetlen álomként aposztrofálták. A kínai fiatal azonban mindenkit meglepett. Sikerült cutba jutnia, és rendkívül szép eredményt ért el, és egy percre sem felejtette el, hogy hol van, kik veszik körül, és mik a határai. Igazi felnőttként viselkedett az Augusta pályáján, no meg a versenyt követő sajtótájékoztatón is.


Második lépésként Guant szponzori közbenjárással meginvitálták az idei Zurich Classicra, ami ugyancsak egyedülálló. A fiatal nem várt módon itt is helyt állt, és ugyancsak sikerült cutba jutnia, több tapasztalt kollégájával ellentétben. A legfrissebb hírek pedig arról számoltak be, hogy a tinédzsert ismét egy profi PGA Tour eseményre hívták meg, mégpedig a Byron Nelson Championshipre. Guan pedig elfogadta a meghívást, így a jövőben ismét láthatjuk majd a tehetséget profi versenyen, ebben a szezonban már harmadszor. Az előretörő generáció úgy tűnik Kínában a legszembetűnőbb, amit a héten esedékes European Tour versenyének mezőnye is bizonyít.


A játékosok ezen a héten Kínába utaznak majd, hogy részt vegyenek a Volvo China Openen. A tornát tavaly Branden Grace nyerte meg, amely győzelem számára abban a szezonban már a harmadik volt. A dél-afrikai golfozó 2013-ban még nem tudott nyerni, de ami késik, nem múlik. Az viszont biztos, hogy ebben az esztendőben sem lesz könnyű dolga a fiatalnak a Binhai Lake pályáján. Grace ugyanis még csak 24 éves – ezért a fiatal jelző-, de a mezőny hazai kedvenceinek az életkorát elnézve ő konkrétan idősnek számít.


Ye Wo-cheng minden idők legfiatalabb European Tour részt vevőjeként ragad majd ütőt csütörtökön, legfőképpen azzal a céllal, hogy élvezze a játékot. A kínai fiatal még csak 12 éves, de rendkívül éretten gondolkodik saját magáról, képességeiről, karrierjéről és az e heti szerepléséről. Ye egyébként a Western China kvalifikációján szerezte meg a tornára való részt vétel lehetőségét, amellyel egyébként valóban történelmet írt.


„Nagyon örülök annak, hogy a European Tour legfiatalabb játékosaként léphetek majd pályára, de azért egy kicsit ideges is vagyok. Ennek ellenére nagyon várom már a tornát, és bízom benne, hogy jól teljesítek majd. A fő célom ezen a héten, hogy élvezzem a játékot a pályán. Nem nagyon fogok foglalkozni az eredményemmel. Nagyon sokat segít számomra, hogy az edzőm is itt van velem. Rengeteget tanított azzal kapcsolatban, hogyan kell szélben játszani. Ez a pálya nagyon hosszú, és szélben ez csak fokozódik. Az viszont önbizalmat és magabiztosságot ad, hogy ő is itt van velem, és tanácsokat tud adni nekem, hogyan kezeljem ezeket a körülményeket.” – mondta a 12 éves.


Ye azonban nem az egyetlen játékos, aki ezen a héten az ifjú generációt erősíti majd. Ott lesz ugyanis a mezőnyben a 15 éves Bai Zheng-kai, aki a Volvo China Junior Match Play megnyerésének köszönhette, hogy kvalifikálta magát erre a tornára. A fiatalok csapatának harmadik tagja pedig a 16 éves Dou Ze-cheng. Érdekesség, hogy a mezőnyben van olyan játékos, aki önmagában több évet számlál, mint az előbb említett három fiatal együttvéve. Ilyen például Paul Lawrie. Dou így nyilatkozott a torna előtt: „Mi fiatalok mindig kisegítjük egymást, ahol csak tudjuk. Bátran fordulhatunk egymáshoz tanácsért. Azt hiszem, hogy ezért is olyan sikeresek a kínai játékosok. Meg azért, mert nagyon korai életkorban ragadunk ütőt, és nagyon keményen dolgozunk. A pályán egyébként mindig rajtam van a szerencsét hozó kalapom, ami segít, hogy minél jobb eredményt érjek el. Amikor először felvettem, nagyon jól játszottam, és azóta mindig felveszem. Ez a kabalám. Reméljük, hogy ezen a héten is szerencsét hoz majd.”


A címvédő Grace is nagyon kíváncsi volt a kínai fiatalokra, leginkább a 12 éves tehetségre. „Elképesztően játszik. Én csak 11 éves koromban kezdtem el játszani, és nem szívesen gondolok abba bele, hogy mennyi lehetett a handicappem 12 éves koromban. Tegnap beszéltem az edzőjével, és elmondta nekem, hogy Ye ebben a szezonban szinte az összes amatőr versenyét megnyerte, amin csak elindult. Szóval, nagyon kíváncsi leszek rá és az eredményeire, de azt hiszem, ezzel nem vagyok egyedül. Ez egy nagyszerű történet számára, és az egész golfnak egyaránt.” – nyilatkozta Grace.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés