A golfautó varázsa

Amit tavaly még hiányolhattunk a klubok háza tájáról, úgy tűnik, Balatonudvariban idénre már bepótolták. Már csak a többi pályának kell beszállnia, és szinte azt mondhatjuk, jó úton vagyunk.

Amit tavaly még hiányolhattunk a klubok háza tájáról, úgy tűnik, Balatonudvariban idénre már bepótolták. Már csak a többi pályának kell beszállnia, és szinte azt mondhatjuk, jó úton vagyunk.

A szezon kezdete előtt Sarlós Péter, a Royal Balaton Golf & Yacht Club ügyvezetője nagyon fogadkozott, hogy tavasszal a klub fejest ugrik a golf népszerűsítésébe. „Kíváncsian várjuk az eredményeket” – gondoltuk akkor, majd várhattunk még jó két hónapot, mire az időjárás is olyan lett, hogy a klub tényleg tudjon valami golffal kapcsolatosat kezdeni ezzel a szezonnal.

Most, hogy már majdnem egy egész hónapja tavasz van, bátran kijelenthetjük, a klub tartja a szavát. Áprilisban minden vasárnap nyílt napot tartottak, méghozzá nagy sikerrel. A jelenségről Lugosi Tamást, a klub egyik pro oktatóját kérdeztük.

„Örülünk a sok érdeklődőnek, hiszen mindig is a sport népszerűsítése volt a célunk. A klub most tényleg nagyon sokat tett azért, hogy az emberekhez eljusson az info, hogy nálunk ingyen ki lehet próbálni a golfot. Szállodákban prospektusok formájában vagyunk jelen, de házról házra is kiszórtuk a szórólapjainkat. A cél, hogy az emberek legalább egyszer ragadjanak ütőt. Nem baj, ha nem fizetnek be utána egyből egy pályaalkalmassági tanfolyamra, a lényeg, hogy benne legyen a fejekben, hogy egyszer golfoztak és akkor jól érezték magukat. Ezek után előbb utóbb újra valamelyik golfpálya közelébe fognak kerülni” – mondta Lugosi.

Az edző szerint nagyon népszerű a programban a pályatúra, mert például sokan jönnek, csak hogy a kipróbálják, milyen golfautót vezetni. Illetve, ami az edző szerint rásegített a nyílt napok népszerűségére, az Rózsa Csilla szereplése a közmédiában. Kétségtelen, azáltal, hogy Csicsi a tévében és az újságokban szerepel, egyre több ember fejében ragad meg, hogy Magyarországon golfozni is lehet.

„A nyílt napoknak köszönhetően az oktatóknak is könnyebb dolga van” – tette hozzá Lugosi. „Aki ilyen alkalmakkor kijön a pályára, azt már valami megfogta a sportban és érdeklődően áll hozzá a dolgokhoz. Ráadásul a 45 perces oktatás után a leggyakrabban elhangzó kérdés, az az, hogy mi a következő lépés, hogyha megtetszett nekik a játék, ami önmagában is bíztató. Azért sincs nehéz dolgunk, mert ha valaki már kijön és ütőt fog a kezébe, annak 50 gyakorlólabdával legalább egy jó ütése biztosan lesz, a sikerélmény pedig már meghozza a kedvüket.”

Májustól kezdve egyelőre nem tudni, mikor és hány nyílt nap lesz még Balatonudvariban, de ősszel egészen biztosan lesz még a mostanihoz hasonló egy hónap, amikor minden vasárnap várják az érdeklődőket. Ennek oka, hogy az edzők programja a nyárra már be van táblázva, hiszen minél jobb az idő, egyre több egyéni órájuk lesz. Ezenkívül Lugosi Tamásnak is lesz dolga bőven, hiszen ott van a testvérével közösen futtatott Lugosi Akadémia, aminek versenyei is lesznek a nyáron, illetve Tamás nemrég a golfbírói vizsgát is letette és ebbe a szerepkörben is szeretne feladatokat vállalni. Ha minden jól alakul, akár már a hétvégi Magyar Kupán láthatjuk őt bíráskodni.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés