Lépni kell!

Greg Norman egyenesen szégyenteljesnek tartja a játékosokon végzett vizsgálatokat, amelyek azt hivatottak kideríteni, hogy a golfozó használt-e valamilyen tiltott szert? A golflegenda azonnali változást sürget.

Greg Norman egyenesen szégyenteljesnek tartja a játékosokon végzett vizsgálatokat, amelyek azt hivatottak kideríteni, hogy a golfozó használt-e valamilyen tiltott szert? A golflegenda azonnali változást sürget.


Greg Norman tarthatatlan állapotnak tartja, ami a golfban uralkodik, és amit dopping ellenes ellenőrzés néven nevezhetnék, ha valóban erről lenne szó. A golflegenda egyenesen szégyenteljesnek tartja azokat az eljárásokat, amelyekkel manapság megpróbálják feltárni azokat az eseteket, amelyek során egy játékos tiltott szert használt. A procedúrák ugyanis semmit nem érnek. A tudomány mai állása szerint ugyanis nem elég a vizeletet megvizsgálni, amennyiben a tiltott szerek után kutatunk, mivel a szerek annyira kifinomultak a 21. században, amit bizony könnyen elrejthet az ember a szervezetében.


A legtisztább és legcélravezetőbb az lenne, ha a vizsgálatok során vérvétel útján szűrnék ki a csalókat. Norman így fogalmazott az üggyel kapcsolatban: „Az, hogy milyen mély a probléma, arról fogalmam sincsen, mivel vérvizsgálat helyett mi csak a vizeletet analizáljuk. Ha tényleg komolyan gondoljuk a szűrést, ha valóban ki akarjuk deríteni, hogy mik folynak a háttérben, akkor vérmintákat kell venni a játékosoktól. Őszintén szólva, szégyenteljesnek ítélem meg a mostani helyzetet. A golfszövetségeknek össze kell fogniuk és lépniük kell ebben az ügyben!”


A dopping témája nem is olyan régen uralta a golfos médiát, amelynek kiváltó oka Vijay Singh volt, és az ő agancsból nyert spray-e. Az esetről korábban már írtunk, és utána néztünk annak is, hogy mit is jelent pontosan ez a fura nevű anyag, amely egyértelműen olyan hormonokat tartalmaz, amely teljesítménynövelő szer. Az ezzel kapcsolatos írásunkat ide kattintva lehet megtekinteni.


Norman továbbá így fogalmazott: „Csak egy tűszúrásról van szó, és máris kiderül, hogy mi van a háttérben. Ha a golfot képviseli valaki, vagy akármilyen sportot, vagy ha felügyelője egy sportágnak, akkor az ő kötelessége, hogy a sportja tiszta legyen. Ennek kellene lennie a legfőbb prioritásnak.” A doppinggal kapcsolatban pedig egyértelműen fogalmaz az egykori játékos, aki egy ausztrál újságnak beszélt a témáról: „Bármelyik sportoló, aki külső segítséget vesz igénybe, hogy mesterségesen növelje a teljesítményét, az csalás. Ez elmondhatatlanul taszít engem. Ezzel egyébként megbélyegzik a saját sportjukat a játékosok. Ha egy sportág küzd a tisztántartása mellett, akkor a dollárok is szépen érkeznek majd, mivel az emberek biztosan tudni fogják, hogy ez egy olyan sport, amelyben nyugodtan bízhatnak. A többi pedig megoldódik majd magától.”



banner ugynoksegi v2 260px

Keresés