Minden jó, ha a vége rossz

Caroline Massonnak ez az első éve az LPGA keretén belül, és nagyon úgy tűnik, hogy a texasi különleges kirándulás nagyon is fekszik neki. A német hölgy a második napon is megszerezte a vezetést, bár rezgett a léc.

Caroline Massonnak ez az első éve az LPGA keretén belül, és nagyon úgy tűnik, hogy a texasi különleges kirándulás nagyon is fekszik neki. A német hölgy a második napon is megszerezte a vezetést, bár rezgett a léc.


A címben található utalás egyértelműen Caroline Masson pénteki teljesítményére utal. A kiforgatott mondás ugyanis az újonc hátsó szakaszokon elkövetett hibáira utal. A 23 éves golfozó csütörtökön egy hibátlan teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet, és a pénteki játéknap sem kezdődött rosszul. Az első 9-en beütött 2 birdiet és egy bogey-t, és nagyon szépen mentett par-ra szakaszokat. A fordulót követően is érkezett még 2 birdie, a hölgy pedig már 4 ütéssel vezette a tabellát. Ezt követően azonban felborult az egyensúly.


Masson az utolsó 4 szakaszon 3 bogey-t süllyesztett el a Las Colinas pályáján, amivel veszélybe került a vezető pozíciója. Nem tudott azonban elég rosszul játszani a végjátékban ahhoz, hogy visszacsússzon a második helyre. Masson végül egy 71-es körrel zárt, a neve mellé -7-et véstek fel, és megnyugodhatott. Együtéses előnye megmaradt. „Nem játszottam olyan jól, mint tegnap, de egy ilyen első kör után valami ilyesmire számítottam ma. Jól kezdtem, jöttek a birdiek, amik miatt talán túlságosan is megnyugodtam. Az utolsó szakaszoknál, igen, rontottam nem keveset, de a par teljesítmény sem rossz, azt hiszem, főleg ilyen körülmények között. Örülök, hogy vége van ennek a napnak. Holnapra már semmi bajom nem lesz.” – mondta tegnap Masson.


A német hölgy végjátéka bizony borzolta a kedélyeket, de nem ő volt az egyetlen, aki pénteken figyelmet kapott a pályán. Egy szintén újonc versenyző, a 18 éves Moriya Jutanugarn ugyanis elképesztően játszott a North Texas Shootout második játéknapján. A thaiföldi játékos pénteken hibátlanul játszott, és nagyon szép 66-os körrel zárt. Ezzel pedig felzárkózott a harmadik helyre, miután a neve mellé -5-öt véstek fel a nap végén. „Nagyon meglepődtem, hogy milyen jól kezdtem ezt a szezont. Indulás előtt ugyanis elég ideges voltam, mivel nem tudtam, hogy mi fog majd velem történni a Touron? Szóval, igazi meglepetés volt a jó kezdés. Minden alkalommal keményen fogok hajtani, és igyekszem minden egyes percét kiélvezni a játéknak.” – mondta a fiatal. Jutanugarn egyébként ebben a szezonban elcsípett már egy 4. helyet az Australian Openen, az év első major versenyén – Kraft Nabisco – pedig a 13. helyet szerezte meg.


A német-thai szendvics közepén helyezkedik el Carlota Ciganda, aki a második napon ugyan kicsit rontott a teljesítményéből, de még mindig tűzközelben van. A spanyol hölgy az első napon 66-ot játszott, pénteken pedig 70-et. A neve mellett pedig -6 található. Cigandának egyébként ez a második éve az LPGA Touron, de nem tud elszakadni a hölgyek európai – Ladies European Tour – sorozatától sem. A terv az, hogy a közeljövőben a játékos Törökországban, Hollandiában és Németországban ragad majd ütőt, de aztán majd visszatér az amerikai kontinensre. Célja egyértelmű: szeretne bekerülni a Solheim Cup csapatba, ennek érdekében pedig minél tapasztalatot, és nem utolsó sorban pontot szeretne gyűjteni.


„Nagyon szeretem Amerikát. Ez egy nagyszerű ország. Itt tanultam, szeretek itt lenni, mivel itt minden egyszerűbb. A pályák kiválóak, az emberek pedig nagyon-nagyon kedvesek. Európa is egy nagyszerű hely, főleg azért, mert itt születtem. Mindazonáltal, a jövő szerintem itt van, Amerikában. Előreláthatólag tehát játszani fogok majd itt, aztán Európában, de végül ide vezet majd az utam.”- mondta Ciganda.


Az élmezőnyben helyezkedik még el a jelenlegi világelső Inbee Park is, akinek a neve mellett -5 található, vagyis csak két ütéssel van lemaradva német kollégája mögött. Park tegnap 70-et játszott, és néhány balszerencsés ütéstől eltekintve konzisztens játékot nyújt. Ha pedig minden jól megy, akkor a jövő héten is még ő lesz a világelső. A vetélytárs, ebből a szempontból ugyanis gyengélkedik a pályán. Stacy Lewis ugyanis két játéknap után par teljesítménynél tart, amivel jócskán megnehezítette a dolgát. Persze, a ranglista nem minden, de azért biztosan jó lett volna szorosabb hétvégére készülni.


Három ütéssel van csak lemaradva az élen állótól Shanshan Feng, Jessica Korda, Brittany Lincicome, valamint a korábbi világelső tajvani, Yani Tseng is. A világelsőségről egyébként utóbbi azt mondta, hogy nem igazán érdekli a pontvadászat jelenleg. Ezt a tornát szeretné megnyerni, és mindenképpen vissza akar kerülni a nyerő körbe. Tseng korábban 109 hétig volt a világ legjobbja, ám tavaly tavasztól kezdve elkezdődött ez a rossz széria, amelynek szeretne már véget vetni a játékos. Talán majd ezen a héten…

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés