30 év után nincsenek új arcok

Most, hogy a golfszezon végre kezdetét vette, a játékosok elkezdtek egyre-másra játék- és versenylehetőségeket keresni. A hétvégék természetesen adottak az ilyen irányú törekvésekhez, de fontos megjegyezni, hogy idén már három olyan pálya is van, amelyek rendszeresen kínálnak lehetőséget hétközi megmérettetésre.

Most, hogy a golfszezon végre kezdetét vette, a játékosok elkezdtek egyre-másra játék- és versenylehetőségeket keresni. A hétvégék természetesen adottak az ilyen irányú törekvésekhez, de fontos megjegyezni, hogy idén már három olyan pálya is van, amelyek rendszeresen kínálnak lehetőséget hétközi megmérettetésre.

Tatáról, Kisorosziról és Máriavölgyről van szó. Ezek közül a máriavölgyi helyszín az, ami idei újítás, míg Tatáról és Kisorosziról régebb óta tudjuk, hogy színvonalasan rendezi keddi, illetve csütörtöki golfnapját. A Pannonia Golf & Country Clubnak sincs viszont mit szégyellnie. Az ottani Rózsakert Golf Napnak még csak szerdán volt a második fordulója, de indulókból és a nagy nevekből nem volt hiány. Ebből látszik, hogy van igény a hétközi társasági rendezvényekre. A most szerdai második fordulón Brúder Balázs a harmadik helyen végzett a bruttó kategóriában. Őt kérdeztük élményeiről.

Milyen tapasztalatod van a máriavölgyi golf nappal kapcsolatban?

Szerintem ez egy nagyon jó kezdeményezés, hogy heti viszonylatban is rendeznek a klubok ilyen versenyeket, mint ami tegnap is volt. A tatai férfinap keretében, minden héten, kedden tudnak kikapcsolódni a sportolók, kisorosziban erre csütörtökönként van lehetőség, a Pannonia Golf Nap pedig rendszeresen, szerdánként kerül megrendezésre. Utóbbin idén már másodszorra vettem részt és a szervezés és a társaság mindkét alkalommal kitűnő volt. Most szerdán is nagyon pozitív élményekkel tértem haza.

Hányan voltak a versenyen?

Mindkét alkalommal szép számmal jelentek meg játékosok. Nagy előnye, hogy nem drága és tényleg jó a hangulat. 30 éves tapasztalatom révén, szinte már mindenkit ismertem a résztvevők közül, és ezért olyan volt, mint egy nagy baráti összejövetel.

Milyen volt a pálya minősége?

Ma Magyarországon az egyik legnagyobb színvonalat a máriavölgyi pálya tudja nyújtani. Gyönyörű, kultúrált a környezet, s ami külön öröm, hogy a már meglévő faházat idénre feltuningolták, s ezáltal egy nagyon barátságos pihenőhelyet varázsoltak a 9-es és a 10-es szakasz közé. Így a versenyzőknek nem kell bemenniük a klubházba toalettre, illetve egy kávét, szendvicset vagy üdítőt elfogyasztani, hiszen a faház mindezt a szolgáltatást biztosítani tudja. Profi a felszolgálás, annak ellenére, hogy a klubházat éppen felújítják. Talán a zirci pályához tudnám hasonlítani, ami szintén nagyon jól felszerelt, színvonalas és ott is kiváló a kiszolgálás.

Az időjárás kedvező volt?

Sütött a nap, kicsit fújt a szél, de ennyi pont kellett, mert különben túlságosan meleg lett volna. Lényegében az időjárás is kedvezett a versenynek, ami még emlékezetesebbé tette a hangulatot.

Ez úton szeretnék is köszönetet mondani a kezdeményezőknek, akiknek hálásak lehetünk, hogy a Golf Nap létrejött, és akik megszervezik a versenyeket hétről-hétre, s minden alkalmazottnak, akik ott vannak és segítik ezt az egész törekvést, ami szerencsére egyre népesebb tábort vonz maga köré. Bár nem vagyunk sokan, de ha ilyen színvonalas lehetőségeket kapnak az emberek, akkor lehet, hogy a golfosok száma is növekszik majd.
 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés