7 helyett 6 mesterlövész

Tegnap a TF kistanácstermében adták át a PGA of Hungary frissen végzett hallgatóinak a diplomát. Az évfolyam hét főből állt, de sajnos volt akinek nem sikerült abszolválnia a kurzust. A csapat teljesítményéről és eredményeiről a szervezet elnöke, ifj. Tringer László beszélt.

Tegnap a TF kistanácstermében adták át a PGA of Hungary frissen végzett hallgatóinak a diplomát. Az évfolyam hét főből állt, de sajnos volt akinek nem sikerült abszolválnia a kurzust. A csapat teljesítményéről és eredményeiről a szervezet elnöke, ifj. Tringer László beszélt.

Az eseményen részt vett és beszédet mondott Sugár András a Magyar Golf Szövetség elnöke, Dr. Berkes András a Semmelweis Egyetem rektorhelyettese és Tony Bennett a PGA of Europe oktatási igazgatója. Továbbá tiszteletét tette az eseményen a PGA teljes hazai vezérkara, így Makszin Áron, szakmai igazgató, Szalma László, oktatási igazgató és Szigeti Csaba elnökségi tag is. Valamint megjelentek a végzősök családtagjai is. A harmadik végzős évfolyam mérföldkőnek számít a PGA of Hungary életében.

Tony Bennett beszédében elmondta, hogy ez a diploma még csak a kezdet az edzők pályában, hiszen az igazán nagy megmérettetések most következnek, ezért fontos, hogy tovább fejlesszék tudásukat. Valamint azért is fontos a felkészültségük, mert ők azok, akikkel először találkoznak a játékosok, így hatalmas szerepet játszanak abban, hogy az újoncok hivatásukként választják a sportágat vagy megmaradnak hobbi szinten.

A végzősök részéről a legtöbb pontot elért játékos köszönte meg az oktatóknak és a PGA elnökségének az odaadó munkájukat és azt a hatalmas segítséget, ami nélkül nem tudtak volna sikeresen felkészülni a vizsgákra.

Hét hallgató vágott neki a vizsgának azzal a céllal, hogy ezentúl PGA diplomás edzőként vezethessék praxisaikat. Az évfolyamon a négy újonc mellett két halasztó és egy évismétlő is helyett kapott. Utóbbi Bozó Ádám volt, akit a tavalyi kudarc csak jobban inspirált a felkészülésben. Fejlődése szemmel látható volt emberileg és szakmailag egyaránt. Az ő példája is mutatja, hogy tudni kell nemet mondania a vizsgabizottságnak, ha nem eléggé felkészült a diák. Ezzel inspirálva őt a keményebb munkára.

A két halasztó közül Scridon Laura, mint női edző igazi kuriózumnak számít a golf világában. Ráadásul mi elmondhatjuk, hogy PGA végzettséget szerzett. Számára nagyon jót tett a halasztás, hiszen sokkal megfontoltabb lett, nagyobb lett az önbizalma.

Ugyanez mondható el Zsákay Jánosról, aki az elmúlt időszakba sokkal felkészültebb lett. A golfhoz való elkötelezettségét igazolja az is, hogy a golf oktatói végzettségén kívül továbbképezte magát és golf szerviz működtetésébe fogott, amelyhez eszközöket is vásárolt. Ő a golfot komplexen kezeli. Vállalkozásából kiindulva a PGA of Hungary vezetősége úgy döntött, hogy ezentúl a tananyagban a shopüzemeltetés és a szervízelés is még intenzívebb szerepet fog kapni.

Az újoncok közül a legjobban Lugosi Balázs teljesített. A csapatból ő érte el a legjobb minősítést. A hozzáállásán látszik az elszántsága, az érdeklődése a sportág iránt. Kiváló edző lehet belőle. Természetesen a többiekből is remek szakember lehet, de a jelenlegi turnusból Balázs kiemelkedett.

Böndicz Gergő már most a mélyvízbe ugrott, hiszen az elmúlt időszakban rengeteg feladata volt, mellyel bizonyította rátermettségét erre a szakmára. Az egyéni oktatásokon kívül ő látja el a juniorok szövetségi kapitányi tisztjét is, akik nemrég például az Olimpiai Reménységek Tornáján mérettek meg. Természetesen ezen elfoglaltságát a vizsgabizottság is figyelembe vette. Ő is a nagyreménységű edzők közé tartozik.

Popovics Barna is szép teljesítménnyel rukkolt elő. Szorgalmas fiatalemberként ismertük meg és bízunk benne, hogy ő is erőssége lesz a profi golfedzői karnak.

Az egyetlen edző, akinek nem sikerült teljesíteni a vizsgát, az Baranyai Róbert volt. Benne egy kicsit csalódtam, hiszen a golfban való jártassága és elképzelései alapján mást vártam tőle. Amennyiben a golfra koncentrál és pontosabb, precízebb munkát végez, és nem utolsósorban eljár az órákra, akkor ezt az akadályt is simán vette volna. Pláne úgy, hogy ő még vette a fáradtságot, hogy meglátogassa a Jason Floyd Akadémiát a fejlődése érdekében. Még egyszer mondom, hogy a vizsgára nem felkészült, a vizsgafeladatokat nem teljesítő edzőknek tudni kell nemet mondani, hiszen a golfedzői szakma fegyelmezettséget követel.

A képzésbe szeretnénk minél több edzőt bevonni, hiszen így tudjuk igazán átadni a következő generációknak a megszerzett tudást. Például ezt az évfolyamot tanította Szigeti Csaba és Csikós Gábor is. Természetesen a mostani végzőseinkre is számítunk a továbbiakban, ugyanis őket már ismeri a golfos társadalom aktív praxisaiknak köszönhetően.

Úgy érzem jó kezekben van a magyar társadalom golfozni vágyó része. Felkészült edzőket adunk, és ami külön öröm, hogy ők az utánpótlást nagyon fontosnak tartják, hiszen többen is rész vesznek a képzésükben.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés