Tökéletes nyitány

Caroline Masson az év első major tornáján tudott idén cutba jutni, a többi versenyén elvérzett a félidőnél. Texasban bravúros kört futott csütörtökön, amivel azonnal át is vette a vezetést. A fiatalok utat törnek maguknak.

Caroline Masson az év első major tornáján tudott idén cutba jutni, a többi versenyén elvérzett a félidőnél. Texasban bravúros kört futott csütörtökön, amivel azonnal át is vette a vezetést. A fiatalok utat törnek maguknak.


A különleges játékrendszerben zajló North Texas Shootout legelső játéknapján nem egy nagy név, hanem egy újonc verekedte fel magát a tabella élére. Caroline Masson ráadásul nem akárhogyan játszott. A német játékos hibátlan teljesítményt nyújtott, és összesen 7 birdiet ütött be. Az eddigi szezon nem alakul jól a golfozó számára, mivel a cutba jutás elég nagy kihívás elé állítja sorozatosan. Az év első major versenyén – Kraft Nabisco – azonban át tudta ugrani a lécet, és végül a 13. helyen végzett. Egy újonc szempontjából ez egy rendkívül jó eredmény.


Az már más kérdés, hogy ezen a héten mennyire szorítja majd meg a gyeplőt? A mezőny tele van a legjobbakkal, akik biztosan minden tartalékukat előkaparják majd a verseny további részére. Már csak azért is, mivel két cut is szerepel a programban. Az egyik a mai napi teljesítmény után lesz aktuális, a másik pedig szombaton. A csütörtöki napot még el lehetett lazsálni, mondjuk így, de ettől kezdve már tényleg komolyra fordulnak a dolgok. A verseny speciális mivoltáról már korábban szót ejtettünk, és néhány játékos számára valóban presztízs értékű ez a torna.


Masson tehát vezet, a neve mellett -7 szerepel. Őt követi Carlota Ciganda, aki tavaly a top újonc játékos volt, és aki az európai színtéren a kereseti listák élén végzett. A tornát egy 66-os körrel kezdte, a drive-ok pedig nagyon szépen sültek, és a puttolásokkal sem volt nagy probléma. A játékos azt nyilatkozta tegnap, hogy amivel a leginkább védekezni tudott, azok a gurítások voltak. A spanyolnak összesen 26 darabra volt szüksége a verseny első játéknapján. A golfozó nagyon bizakodó, és azt mondta, hogy bízik benne, hogy a továbbiakban is kitart a remek összhang a kezdőütések és a puttok között.


Három ütéssel van lemaradva Mi Jung Hur, Felicity Johnson, valamint a világelső Inbee Park is. A dél-koreai játékos számára egyáltalán nem mindegy, hogyan alakul a torna végkimenetele, hiszen ha fő vetélytársa az 5. helyet – vagy annál jobbat – ér majd el, akkor elveszti a világelsőség pozícióját. Park azonban tett róla már az első napon, hogy pozitív szellemben kezdhesse meg a második játéknapot. Park egyetlen bogey-t ütött csak be tegnap, egyébiránt konzisztens játék volt rá jellemző. Az ő neve mellett tehát -4-et láthattunk délután. A vetélytárs, vagyis Stacy Lewis +1-es eredménnyel nyitott.


Az élmezőnyben foglal helyet - -3-mal kezdett – Hee Young Park, Christina Kim, valamint a 16 éves fiatal, Taylor Coleman. Utóbbi ugyan kedvenc játékosával ütögetett a putting greenen – aki Paula Creamer -, de annyira ideges volt, hogy nem mert hozzászólni. Csütörtökön nagyon szépen játszott, pedig idegileg nem kezdődött jól a nap. „Az első tee shot nagyon rémisztő volt számomra. A lábam megcsúszott, az egész testem remegett. A második ütésem pedig még rosszabbul sikerült.” – mondta a fiatal, aki egy bogey-val indított. „Ezt követően azonban, amikor egy fontos puttot sikerült megcsinálnom, eltűnt minden idegességem, és innentől kezdve nagyon jól éreztem magam a pályán.” – tette hozzá Coleman.


Ötütéses hátrányt halmozott fel az első napon Jessica Korda, Azahara Munoz, valamint a korábbi világelső tajvani, Yani Tseng. A múlt heti bajnok, Suzann Pettersen -1-es eredménnyel kezdett, akárcsak Jiyai Shin vagy Ne Yeon Choi.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés