Rory szenvedett

Sok játékosnak nem indult jól az idei Shell Houston Open, és közéjük tartozik bizony Rory McIlroy is, aki nem kis hátrányból vághat neki a pénteki játéknapnak. A vezetést egyébként D. A. Points szerezte meg.

Sok játékosnak nem indult jól az idei Shell Houston Open, és közéjük tartozik bizony Rory McIlroy is, aki nem kis hátrányból vághat neki a pénteki játéknapnak. A vezetést egyébként D. A. Points szerezte meg.


D. A. Points számára nagyon jól indult az idei Shell Houston Open. A játékos az első 5 szakaszon futószalagon gyártotta a birdieket, és végeredményben egy 64-es körrel kezdett. A neve mellett -8-at láthattunk, amely összességében együtéses előnyt jelent számára.


Egyetlen ütéssel van csak lemaradva Cameron Tringale és John Rollins. Utóbbi így nyilatkozott tegnap: „Tudtam, hogy a körülmények nehezek lesznek kint a pályán, tudtam, hogy a greenek gyorsak lesznek. Megpróbáltam a labdát magam előtt tartani, és jó néhány lehetőséget teremteni magamnak.”


Két ütéssel végzett az élen álló mögött Jason Kokrak és az argentin Angel Cabrera. A kétszeres major bajnok dél-amerikai egy szép, bogey mentes kört produkált tegnap, amivel sikerült magát versenyben tartania, és kedvező pozícióból vághat majd neki a pénteknek.


Szintén az élmezőnyben van Brian Davis és Jeff Overton is, akik -5-nél fejezték be a versenyt csütörtökön. Lee Westwood és Bill Haas -4-es eredményről várhatja a pénteket, Dustin Johnson és Hunter Haas pedig -3-ról.


Nem kezdett viszont jól Rory McIlroy, aki az első napon 73-at játszott, amely magában foglalt 4 birdiet, 3 bogey-t és egy dupla bogey-t is. A játékos így nyilatkozott tegnap: „Úgy érzem, hogy az első 9-en egy kicsit kísérletező voltam. A hátsó szakaszoknál már jóval koncentráltabb voltam, és ez sokat segített. Nagyon örültem volna, hogy ha parra tudom menteni az első napot, de +1-es eredménynél tartok, és remélem, hogy holnap reggel már egy kicsit nyugodtabb leszek.”


Szintén kicsit szerényre sikeredett Phil Mickelson bemutatkozása is. Az amerikai 72-t játszott. „A befejezés elég kiábrándító volt számomra. A putteremmel kifejezetten jó viszonyt ápolok, és bízom benne, hogy ahogyan haladunk előre a tornán, egyre jobb és jobb leszek majd.” – mondta az amerikai.


Brutálisan kezdett Thorbjorn Olesen, aki halmozta a hibákat tegnap. A dán játékos 82-t játszott, amivel az utolsó előtti helyre pozícionálta magát. Ryo Ishikawa sem tündökölt a pályán csütörtökön. A japán +5-ös eredménnyel vonulhatott le a pályáról.

A nap ütése


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés