A cél a Masters

Az utolsó ugródeszkák egyikének felel meg a Trophée Hassan II elnevezésű torna, amelynek helyszíne Marokkó. Több játékos számára ez jelenti az utolsó reményt annak kapcsán, hogy kvalifikálják magukat az idei Mastersre.

Az utolsó ugródeszkák egyikének felel meg a Trophée Hassan II elnevezésű torna, amelynek helyszíne Marokkó. Több játékos számára ez jelenti az utolsó reményt annak kapcsán, hogy kvalifikálják magukat az idei Mastersre.


Rafael Cabrera-Bello azok közé a játékosok közé tartozik, akiknek ez e heti verseny szinte mindennél fontosabb. Április elején érkezik a Masters, ahová természetesen a spanyol is szeretne kijutni, ehhez azonban be kellene verekednie magát a legjobb 50 játékos közé.


A spanyol jelenleg a 64. helyen áll, ezért a sikeres marokkói szereplés alapkövetelmény, legalábbis a játékos szempontjából. A Trophée Hassan II elnevezésű tornát egy elképesztő látványvilággal bíró pályán rendezik meg, ám az időjárás adott esetben közbeszólhat majd. Cabrera-Bello azonban konkrét célokkal utazik a verseny helyszínére. Nincs kibúvó.


„Azért vagyok itt, hogy megnyerjem ezt a tornát és kijussak a Mastersre.” – mondta a spanyol. Nincs kecmec, nyerni kell, aztán jöhet a Masters. Persze, a dolog azért nem lesz ilyen egyszerű, mivel a mezőnyben azért jó néhányan vannak még, akik mindenképpen begyújtják majd a rakétákat a héten, hogy trófeával térjenek majd haza.


„Ez az utolsó alkalom számomra, úgy is fogalmazhatnék, hogy ez az utolsó golyó a tárban, és én mindenképpen a legjobbamat fogom nyújtani. Tökéletes találatra lesz szükségem. Reméljük, hogy továbbra is hozni tudom majd a jó formámat, és ha nyitva lesz még az ajtó vasárnap délután, akkor egészen biztos, hogy megragadom majd a kínálkozó alkalmat.” – tette hozzá a spanyol.


Elszánt hozzáállás, ami dicséretes, de nem is érdemes máshogy hozzáállni egy tornához. Ha győzni kell, akkor győzni kell, nincs mese. Cabrera-Bello nyilatkozata végén említést tett a torna helyszínéről, vagyis a Golf du Palais Royal pályáról.


„A golfpálya egyszerűen makulátlan állapotban van. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy meghívást kaptunk, és játszhatunk majd ezen a pályán. Őszintén szólva, nem sok embernek adatik meg, hogy itt ragadhasson ütőt.” – mondta a játékos.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés